Lag selv:

6 julekranser du kan lage selv!

En vakker krans sprer stemning helt ut på gaten. Du kan binde den fra bunnen av, eller du kan pynte opp en kjøpt krans.

JULEKRANS: Det finnes ikke noe finere enn det å ha en julekrans hengende på ytterdøren i desember. FOTO: Pernille Enoch
JULEKRANS: Det finnes ikke noe finere enn det å ha en julekrans hengende på ytterdøren i desember. FOTO: Pernille Enoch Vis mer
Publisert

1. Med kongler

Du trenger: Små kongler, kraftig snor, greiner formet som en stjerne.

Slik gjør du det: Lim kongler langs en kraftig snor, og vikle snoren rundt stjernen. Alternativt kan du bruke en ferdig girlander med små kongler. Fyll om nødvendig ut stjernen med mindre greiner med kongler. Heng opp stjernen i en snor.

2. Med mose

Du trenger: Mose, små grønne kvister, kraftig ståltråd, grønn blomstertråd, bånd og eventuelt en krans.

Slik gjør du det: Form en bit ståltråd til en sirkel. Tvinn endene sammen, slik at kransen lukkes. Legg mindre biter med mose inntil ståltrådsirkelen, og knyt den fast med blomstertråd. Fest mindre stilker med grønt innimellom mosen. Fortsett til kransen er fylt helt ut. Vikle eventuelt en girlander rundt kransen, og avslutt med en sløyfe i toppen. Heng kransen på en krok på døren.

3. Med juleroser

Du trenger: Eukalyptus, tuja, stengler av julerose, kraftig ståltråd, grønn blomstertråd, bånd og pynt.

Slik gjør du det: Kutt av en bit kraftig ståltråd. Form den til en sirkel, og tvinn endene sammen. Lag kransen i ønsket størrelse. Knyt små buketter av eukalyptus, tuja og juleroser på kransen, slik at de sitter tett i tett. Fortsett til kransen er fylt helt ut. Knyt et smalt bånd øverst på kransen, og heng noen få biter av julepynt i båndet. Heng kransen opp i et annet farget bånd eller på en krok på døren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer