Lag selv:

6 julekranser du kan lage selv!

En vakker krans sprer stemning helt ut på gaten. Du kan binde den fra bunnen av, eller du kan pynte opp en kjøpt krans.

JULEKRANS: Det finnes ikke noe finere enn det å ha en julekrans hengende på ytterdøren i desember. FOTO: Pernille Enoch
JULEKRANS: Det finnes ikke noe finere enn det å ha en julekrans hengende på ytterdøren i desember. FOTO: Pernille Enoch Vis mer
Publisert

1. Med kongler

Du trenger: Små kongler, kraftig snor, greiner formet som en stjerne.

Slik gjør du det: Lim kongler langs en kraftig snor, og vikle snoren rundt stjernen. Alternativt kan du bruke en ferdig girlander med små kongler. Fyll om nødvendig ut stjernen med mindre greiner med kongler. Heng opp stjernen i en snor.

FOTO: Pernille Enoch
FOTO: Pernille Enoch Vis mer

2. Med mose

Du trenger: Mose, små grønne kvister, kraftig ståltråd, grønn blomstertråd, bånd og eventuelt en krans.

Slik gjør du det: Form en bit ståltråd til en sirkel. Tvinn endene sammen, slik at kransen lukkes. Legg mindre biter med mose inntil ståltrådsirkelen, og knyt den fast med blomstertråd. Fest mindre stilker med grønt innimellom mosen. Fortsett til kransen er fylt helt ut. Vikle eventuelt en girlander rundt kransen, og avslutt med en sløyfe i toppen. Heng kransen på en krok på døren.

3. Med juleroser

Du trenger: Eukalyptus, tuja, stengler av julerose, kraftig ståltråd, grønn blomstertråd, bånd og pynt.

Slik gjør du det: Kutt av en bit kraftig ståltråd. Form den til en sirkel, og tvinn endene sammen. Lag kransen i ønsket størrelse. Knyt små buketter av eukalyptus, tuja og juleroser på kransen, slik at de sitter tett i tett. Fortsett til kransen er fylt helt ut. Knyt et smalt bånd øverst på kransen, og heng noen få biter av julepynt i båndet. Heng kransen opp i et annet farget bånd eller på en krok på døren.

FOTO: Pernille Enoch
FOTO: Pernille Enoch Vis mer

4. Med tørkede blomster

Du trenger: Granbar, hortensia eller andre blomster som kan tørkes, kraftig ståltråd, grønn blomstertråd eller vanlig ståltråd og farget bånd.

Slik gjør du det: Form en bit kraftig ståltråd til en sirkel. Lukk sirkelen ved å tvinne endene rundt hverandre. Samle grønt og blomster i små buketter, og bind dem vekselvis på kransen med ståltråd. Fortsett slik til kransen er fullstendig fylt. Knyt en løkke på kransen, og heng den på en krok på døren.

FOTO: Pernille Enoch
FOTO: Pernille Enoch Vis mer

5. Med hjerter

Du trenger: Mindre kvister med gran og eukalyptus, to hjerteformede kranser, ståltråd og bånd.

Slik gjør du det: Samle en liten bukett med forskjellige gran- og eukalyptuskvister. Fest buketten til hjertet med en bit ståltråd. Knyt bånd i hjertene, slik at de kan henges opp.

FOTO: Pernille Enoch
FOTO: Pernille Enoch Vis mer

6. Med sukkulenter

Du trenger: Granbar, eukalyptus, eføy, små sukkulenter, halmkrans og ståltråd.

Slik gjør du det: Kutt gran, eukalyptus og eføy til mindre kvister. Snurr ståltråd rundt endene på sukkulentene, slik at de kan bindes til kransen. Lag mindre buketter av gran og eukalyptus, og bind dem til kransen med ståltråd. For hver tredje bukett plasserer du en sukkulent eller en liten eføy, slik at de sitter spredt. Fortsett til kransen er helt fylt ut. Heng kransen i et bånd eller på en krok på døren.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer