Interiør:

60-tallsnostalgi

Caroline og Jonathan elsker at så mye av det originale fra 1965 er bevart i huset som familien har flyttet inn i.

Det er utsyn til hagen gjennom de store vinduene. De to sidebordene kan lett trekkes inntil sofaen når det er behov for dem. Tips! Hvite vegger og en nøytral sofa lar fargerike bilder og et fargerikt teppe få dominere. Det gir en varm og avslappet stemning. FOTO: Nicoline Olsen
Det er utsyn til hagen gjennom de store vinduene. De to sidebordene kan lett trekkes inntil sofaen når det er behov for dem. Tips! Hvite vegger og en nøytral sofa lar fargerike bilder og et fargerikt teppe få dominere. Det gir en varm og avslappet stemning. FOTO: Nicoline Olsen Vis mer
Publisert

Caroline og Jonathan var ikke i tvil om at de var kommet hjem da de så huset i Lyngby nord for København første gang. Huset ligger fint til med grønne skoger og jorder som nærmeste naboer. Dessuten er både Caroline og Jonathan veldig glad i den funksjonelle stilen fra 50- og 60-tallet. Og det var nettopp et enkelt og praktisk hus på ett plan som de var på utkikk etter til familien sin, som også teller barna Wilhelmine (10) og Thusnelda (5). At huset attpåtil framstår slik som da det ble bygd i 1965, var bare en ekstra bonus.

Huset ble i sin tid tegnet av arkitekt Holger Tangaa Hansen, som hovedsakelig utviklet og tegnet funksjonelle hus den gangen. De tidstypiske hvite mursteinene og mørke vindusrammene har et flott grafisk uttrykk både inne og ute. Og noe som var likeså typisk for husene fra denne perioden, er husets L-form, som gjør terrassen til en koselig og lun krok.

– Vi var enige om å bevare den klassiske 60-tallsstilen, som både kommer til uttrykk i husets materialer og i grunnplanet, forteller Caroline.

Huset har derfor fortsatt den gamle fiskebeinsparketten, det originale kjøkkenet og det opprinnelige badet med hele 60-tallsstilen intakt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer