Planter

7 vanlige spørsmål om planter

Bokaktuelle Anders Røyneberg gir deg svarene.

PLANTESPØRSMÅL: Anders Røyneberg har svart på alt vi lurer på! Foto: Scanpix
PLANTESPØRSMÅL: Anders Røyneberg har svart på alt vi lurer på! Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig ble boken Plantelykke av Anders Røyneberg lansert, og vi benyttet anledningen til å stille mannen som kaller seg «Arctic Gardener» om nettopp det han kan best: planter.

1. Hva er de vanligste grunnene til at planter dør?- Husk å velge rett plante for deg! Mange velger planter som er vanskelige å få til i Norge. De dør ofte i de såkalte tre dødsmånedene november, desember og januar. Dette er måneder med lite tilgjengelig dagslys. Liker du planter, men mangler grønne fingre, velg deg en lettstelt og solid plante som en gullranke. En svært villig og enkel plante som har gode luftrensende egenskaper. Den overlever som regel vinteren i Norge! Andre lettstelte varianter er svigermorstunge eller smagradpalme.

2. Hva er de vanligste feilene vi gjør med plantene våre?- Overvanning i kombinasjon av for lite tilgjengelig dagslys. Røttene blir stående i vann og da oppstår rotråte og bladene blir gule og slappe. For å unngå rotråte er det viktig å ha god drenering det vil si hull i bunn av potta og lecakuler nederst i potta, under jordlaget. Da renner overflødig vann ut og røttene får puste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer