interiør

Anne og Johns hus er fylt med ting andre har kastet

- Jeg lar meg ikke avskrekke hvis en ting ikke ser bra ut ved første øyekast.

FOTO: Mia Mortensen
FOTO: Mia Mortensen Vis mer
Publisert

De store, åpne rommene, den ­imponerende takhøyden og den vakre stukkaturen var først og fremst det som overbeviste Anne om at huset i Fredericia kunne bli familiens hjem i mange år fram i tid. Nå har de bodd der i over 20 år. Og i løpet av denne tiden har de totalrenovert huset, men det er likevel ikke slik at Anne stadig finner nye prosjekter.

– Jeg er god til å få ideer til forskjellige prosjekter, som jeg deretter presenterer for mannen min. John sukker alltid litt, fordi det skjer ganske ofte. Han kan bygge alt, mens jeg mer er en hjelper og sørger for å avslutte prosjektene med de siste detaljene, forteller Anne.

Anne begynte å strikke for et år siden, og har nå fullført sitt strikkeprosjekt nummer 35.
Anne begynte å strikke for et år siden, og har nå fullført sitt strikkeprosjekt nummer 35. Vis mer
Anne foretrekker en rolig fargebase og har derfor holdt fargene på vegger, møbler og interiør i nedtonede nyanser. Fargene tilfører hun i stedet med blant annet bilder og blomster.
Anne foretrekker en rolig fargebase og har derfor holdt fargene på vegger, møbler og interiør i nedtonede nyanser. Fargene tilfører hun i stedet med blant annet bilder og blomster. Vis mer

Et av de største prosjektene i parets hjem er vegg-til-vegg-hyllen i spisestuen. De fikk et anbud fra en snekker på den, men det ble altfor dyrt.

– Jeg begynte med å rydde hele veggen og sette opp malerteip for å markere hvor hyllene skulle være. John målte opp, og så dro vi til byggevarebutikken og fikk skåret hyller ut av MDF-plater. Jeg grunnet og malte dem hvite, før han satte dem opp. Det beste ved hyllen er at den ser ut som den alltid har vært en integrert del av huset. Sammen med bildeveggen har den gjort spisestuen til mitt ­favorittrom, og den kostet bare en brøkdel av hva en snekker skulle ha, sier Anne.

For å gjøre den daglige spiseplassen mer fleksibel har paret satt hjul under bordet, som er laget av en gammel kabeltrommel som Anne fant på en byggeplass. Hyllen bak har hun fornyet med små glass-skuffer.
For å gjøre den daglige spiseplassen mer fleksibel har paret satt hjul under bordet, som er laget av en gammel kabeltrommel som Anne fant på en byggeplass. Hyllen bak har hun fornyet med små glass-skuffer. Vis mer
Den vegghengte hyllen i tre gir varme og karakter til kjøkkenet. Den reddet Anne fra å bli kastet i containeren på den lokale gjenbruksstasjonen.
Den vegghengte hyllen i tre gir varme og karakter til kjøkkenet. Den reddet Anne fra å bli kastet i containeren på den lokale gjenbruksstasjonen. Vis mer

Hun finner inspirasjon til sine kreative prosjekter når hun går på loppejakt i den ­lokale bruktbutikken. Og hun får ofte raskt en klar fornemmelse av om det er noen hun skal ha med hjem.

– Jeg finner ofte ting som jeg bruker på nye måter eller gir en kjærlig hånd. Så jeg lar meg ikke avskrekke hvis en ting ikke ser bra ut ved første øyekast. Jeg ser ofte på form og design – ikke så mye på om fargen eller stoffet er pent, for det kan jeg lett endre på, sier Anne.

Benkeplaten i tre og skjærefjøler og hyller i tre som står framme, gir varme til det lyse kjøkkenet.
Benkeplaten i tre og skjærefjøler og hyller i tre som står framme, gir varme til det lyse kjøkkenet. Vis mer
Paret har laget seg en koselig terrasse med tak over, slik at de kan bruke den i all slags vær.
Paret har laget seg en koselig terrasse med tak over, slik at de kan bruke den i all slags vær. Vis mer

Hun finner roen når hun får bruke sine kreative sider. Hun skriver ned alle ideene ­sine, og hun får ofte enda flere mens hun er i gang med et prosjekt. Akkurat nå for tiden strikker hun mye.

– Jeg har endelig lært å strikke. For et år siden strikket jeg min første genser, og nå har jeg fullført mitt strikkeprosjekt nummer 35. Jeg lærer noe nytt i hver eneste oppskrift, og det er så tilfredsstillende å se hvordan et strikkeprosjekt skrider fram, sier hun.

Anne finner roen når hun strikker.
Anne finner roen når hun strikker. Vis mer
Anne og John har selv bygd hyllen av MDF-plater, som de har malt hvite. Den fyller en hel vegg i spisestuen. Plassen over dobbeltdøren har de også utnyttet.
Anne og John har selv bygd hyllen av MDF-plater, som de har malt hvite. Den fyller en hel vegg i spisestuen. Plassen over dobbeltdøren har de også utnyttet. Vis mer

Det har vært viktig for paret å være tro mot husets stil under de evige endringene. Den store vegg-til-vegg-hyllen, radiator­skjulerne og de høye veggpanelene er bevis på at det er en gammel villa paret bor i. Det ligner alt sammen løsninger huset ble bygd med.

– Det som er aller viktigst for oss, er at det føles godt og koselig å være her. Det skal føles som vårt hjem. Derfor har vi også innredet en etasje med stuer og kjøkken, der vi samles på dagtid og i helgene til familiekos, mens alle soverommene er i andre etasje, noe som var praktisk da barna var små, sier Anne.

Soverommet er holdt i naturlige farger for å skape ro. Anne har trukket om ryggputene til den gamle daybeden med linstoff som passer inn i rommets fargeskala.
Soverommet er holdt i naturlige farger for å skape ro. Anne har trukket om ryggputene til den gamle daybeden med linstoff som passer inn i rommets fargeskala. Vis mer
Alle møblene på soverommet passer inn i den vakre og rolige atmosfæren som Anne har skapt her.
Alle møblene på soverommet passer inn i den vakre og rolige atmosfæren som Anne har skapt her. Vis mer
Som de andre rommene i første etasje er også gangen og trappen holdt i hvite nyanser.
Som de andre rommene i første etasje er også gangen og trappen holdt i hvite nyanser. Vis mer
Både hyller og vegger på badet er malt i fargen «Pink Champagne» fra File Under Pop. Hyllene har Anne funnet på forskjellige loppemarkeder og i bruktbutikker. Skuffene nederst har paret selv laget.
Både hyller og vegger på badet er malt i fargen «Pink Champagne» fra File Under Pop. Hyllene har Anne funnet på forskjellige loppemarkeder og i bruktbutikker. Skuffene nederst har paret selv laget. Vis mer

Få stilen

Miks tremøbler med arvegods, bruktkjøp og norsk design, og få en personlig og bærekraftig stil.

Eikeskap (kr 39 000, Tonning & Stryn).
Eikeskap (kr 39 000, Tonning & Stryn). Vis mer
Veggskulpturen «Salt i fast form» (salt, akryl og ståltråd, 15 x 12 cm, kr 2100, Victoria Alstrup/salgshallen.no).
Veggskulpturen «Salt i fast form» (salt, akryl og ståltråd, 15 x 12 cm, kr 2100, Victoria Alstrup/salgshallen.no). Vis mer
Norskprodusert spisestuestol (kr 7750, Tonning & Stryn).
Norskprodusert spisestuestol (kr 7750, Tonning & Stryn). Vis mer
Vintage Murano-taklampe (kr 8500, @pip_interior).
Vintage Murano-taklampe (kr 8500, @pip_interior). Vis mer
Håndlagde papirblomster (kr 450, Studio About).
Håndlagde papirblomster (kr 450, Studio About). Vis mer
Grafisk trykk (kr 250, A3-format, Regnskogfondet).
Grafisk trykk (kr 250, A3-format, Regnskogfondet). Vis mer
Pledd i 100 prosent norsk lammeull (kr 1900, Røros Tweed).
Pledd i 100 prosent norsk lammeull (kr 1900, Røros Tweed). Vis mer
Keramikkopp håndlaget i Stavanger (kr 490, Odd Standard).
Keramikkopp håndlaget i Stavanger (kr 490, Odd Standard). Vis mer
Restaurert vintagestol designet av Kaare Klint (kr 9800, finn.no).
Restaurert vintagestol designet av Kaare Klint (kr 9800, finn.no). Vis mer
Potte laget av plastavfall (kr 450, 30 cm, Rosendahl).
Potte laget av plastavfall (kr 450, 30 cm, Rosendahl). Vis mer
Vintage spisebord (kr 4000, blomqvist.no).
Vintage spisebord (kr 4000, blomqvist.no). Vis mer
Sofa i resirkulerbare materialer med avtakbart trekk, laget av blant annet havplast (kr 77 100, Bolia).
Sofa i resirkulerbare materialer med avtakbart trekk, laget av blant annet havplast (kr 77 100, Bolia). Vis mer

Av: Jeanette Hoff

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer