Antikk

Antikke kupp på nettet

Det er Murphy's lov. Er det noe som knuser, så er det lokket eller serveringsfatet til det eneste serviset du har som har gått ut av produksjon. Her er redningen!

Knuser du noe som ikke lenger er å få kjøpt, kan bruktbutikker på nett være løsningen. Foto: Creative Images/Getty
Knuser du noe som ikke lenger er å få kjøpt, kan bruktbutikker på nett være løsningen. Foto: Creative Images/Getty Vis mer
Publisert
Sist oppdatertLes også!
  • Hvordan gjøre kunstkupp på nettet? Her er tipsene!
Alle som irriterer seg over at de har tallerkener til 12, men dype tallerkener kun til ni, for ikke å snakke om at de har lokk og fat til sausenebbet, men mangler sausenebbet selv: Vi har kommet over en liten gullgruve på nett.

Det er selvfølgelig ikke noe problem å supplere de nye seriene eller de evige klassikerne, men det er jo typisk at du knuser noe som ikke lenger er å få kjøpt.

Det finnes en rekke nettsider som kan være til uvurderlig hjelp, skulle ulykken skje hjemme hos deg (eller ennå verre: Det er ikke ditt arvefat som går i gulvet, men svigermors...).

De opplagte

Trinn én er selvfølgelig å sjekke med fabrikken (dersom den fortsatt eksisterer).


Sjekk klassikerne!
  • Eero Saarinens arbeider
  • Stolen Siesta
  • Alvar Aaltos glassvase
  • Kay Bojesens apefigurTrinn to er å oppsøke lokale loppemarkeder, sette inn etterlysninger i lokalavisen, på Finn.no, i ukeblader som Allers, Norsk Ukeblad, Hjemmet, Familien - og lete i alle bruktbutikker. Dette vil sannsynligvis være langt billigere fraktmessig, og er nok også minst risikabelt.

Skulle alt dette svikte, er vi så heldige at verdens største bruktbutikk er bare noen tastetrykk unna. Et kjapt google-søk på discontinued china - porselensservise som ikke lenger er i produksjon - ga neste 70 000 treff. Noen av disse har også sølvtøy og glass-serier, andre må du søke mer spesifikt.

På enkelte av nettstedene kan du registrere deg med hvilket servise du har eller ønsker deler fra, slik at du få beskjed når nye (brukte) deler av ditt servise, bestikk (sølv og stål) eller din glass-serie legges ut for salg.

Praktisk
Les også!
  • Smarte lysekrone-tips
  • 15 trendy lysekroner - se bildene!Vi anbefaler at du først prøver de som ligger nærmest geografisk (for å minimere fraktkostnader) og at du viser forsiktighet ved ukjente betalingsløsninger.

Sjekk med de lokale forbrukermyndighetene om nettbutikken er godkjent, eller sørg for at du bruker kjente betalingsløsninger som for eksempel PayPal.

Tips: Pass på at du handler med kredittkort og ikke vanlig bankkort, ettersom kredittkortselskapene har ansvar for å godkjenne hvem du får betale til. Skulle det skje en feil, eller skulle du bli lurt, vil det være kredittkortselskapets ansvar.

Gode ord å kunne når du skal søke på utenlandske nettsteder:
discontinued = ikke lenger i produksjon
fine china, china= fin porselen
porcelain = porselen
stoneware = steingodsLes også!
  • Kopierte klassikere
  • Som to dråper vann?pottery, earthenware= keramikk
glassware = glass
cutlery= bestikk
sterling = (ekte) sølv
stainless steel= rustfritt stål
crystal= krystall

DinSide.no har fått anbefalt følgende to nettsteder:

Dersom nettstedet du finner ikke sender til Europa eller Norge kan du benytte deg av et selskap som spesialiserer seg på nettopp dette shopping-dilemmaet, for eksempel JetCarrier.

(Artikkelen er levert av DinSide Bolig)

Foto: Creative Images/Getty

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer