interiør:

Åpent julehjem

Josefine Hedemann er så glad i jul at hun tar inn treet allerede i begynnelsen av desember. Og hos henne er det åpent hus som gjelder i høytiden.

Den blå veggen med kalkmaling er dekorativ og spiller fint i lyset, og den utgjør en vakker bakgrunn for messinhyllen og -staken. Hyllen «Florence Shelf» har Josefine designet for New Works. Lysestaken er den ikoniske Nagel-staken, og keramikkvasen er arvet. Tips! Med kalkmaling på veggen oppstår nydelige fargespill som gir rommet særpreg. FOTO: Stine Christiansen
Publisert

Like lenge som Josefine Hedemann har bodd i leiligheten på Nørrebro i København med sin kjæreste og etter hvert deres datter (2), har hjemmet deres vært rammen rund julaften med både familie og gode venner.

– Vår tanke med julen er at det skal være en tid på året hvor vi samler dem vi er glade i, og en tid hvor de som har lyst til å komme og feire jul her er velkomne, sier hun.

For Josefine skal ikke julen være fasttømret av rutiner og uskrevne regler. Hun vil heller holde åpent hus. Og det er god plass i leiligheten på 130 kvadratmeter, ikke minst i det romslige kjøkkenet hvor det er plass til mange rundt kjøkkenøya når det skal bakes epleskiver, lages pynt og når julemiddagen skal tilberedes.

– Det jeg gleder meg mest til, er forberedelsene. Vi samles tidlig på julaften og går sammen om å gjøre oss klare, alle med hver sine oppgaver. Noen pynter treet, og andre baker småkaker, mens min kjæreste, min mor og søster står på kjøkkenet og lager maten. Vi har åpnet opp mellom stue og kjøkken for å få masse plass og følelsen av at det er høyt under taket, slik at hjemmet danner en god fellesskapsfølelse. Den åpenheten var en viktig prioritering da vi pusset opp leiligheten og rev ned de fleste veggene, og det fungerer superbra i julen når vi er mange samlet. Dessuten er soverommene våre i den andre enden av leiligheten atskilt fra de åpne rommene, noe som er praktisk når de minste skal sove.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer