Bolig & Interiør

Balkongfest

Lysekroner, broderte puter og røde roser. I vår flytter vi stuen ut på balkongen, og busker, grener og trær inn i stuen.

I Blomster-Finns verden dufter det av peoner og klokkeranke.
I Blomster-Finns verden dufter det av peoner og klokkeranke. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Om du så har en liten balkong ut mot bakgården, eller takterrasse med panoramautsikt spiller ingen rolle. Det er kreativiteten og stemningen det kommer an på. Myntete i keramikkopp på hvitmalt bord, en skjønn stol å sitte i og slyngplanter oppover murveggen. Vi lar oss inspirere av naturen, og balkongen skal omgjøres til hagestue og dufte av blomster. Les også!Smått til balkongenHer leser du mer om vårens blomstertrend- Den nye trenden er at du drar ute-elementene inn, og inne-elementene ut. Det skal være pompøst og fint, du tillater deg å sette ut Philippe Starck-designerstolen, sier blomsterdiva Finn Schjøll. - Mammaen din vil på sin side kanskje male om den stygge benken fra Skeidar i en fresh, turkis farge, og putte masse rosa blondeputer i den, legger han til.

Forfinet shabby chic

For vi er alle våre egne scenografer på balkongen. Vi dekorerer med en blanding av nye og gamle, men forseggjorte ting.- Vi ser fortsatt elementer fra shabby chic-stilen, men den har blitt forfinet og mindre dopet ned. Vi snakker omshabby chic victorian nå. Putene er broderte, duken heklet og stolen en skikkelig designerslager. Fra stuen henter du så ut prismekronen, eller arabiske lykter, hvis du heller vil det. Arabisk sigøyner-stil er også veldig in for tiden, i tillegg til klassiske moderne elementer, sier Finn.

Roser er in

I tillegg til romantiske lykter og blonder skal balkongen bugne av blomster og planter. Men enkelt og lekkert skal det være, ikke vilt og hemningsløst. - Dropp tre tusen planter, sett heller ut formklipte og runde vekster. Ha flotte, røde roser i stedet for geranier og peoner. Sett rosene i lekre krukker. Til rosene er slyngende vekster som lidenskapens blomst, pasjonsblomsten, klematis og min aller største favoritt, Cobea Scandens, eller klokkeranke som det også heter, nydelig, sier Finn. Finn Schjølls balkongbibelShabby Chic VictorianClassic ModernArabian GypseesLykter og lys i alle varianterPasjonsblomsterKlematisKlokkeranke(Finns personlige favoritt)

Mal et kirsebærtre

Slyngplantene er rammeverket for eventyret du skaper på balkongen. Som historieskaper lar du deg inspirere av naturen. - Tenk ut motiver. Mal for eksempel skyggene av et kirsebærtre i antrasittgrønt på murveggen, i tillegg til å plante ett. Arts and craft-bølgen er veldig moderne nå, du gjør alt selv, sier Finn begeistret.

Femina spør

Er du opptatt av balkongen din?

Og når du rusler inn i stuen for å hente ullpleddet, føler du at du vandrer videre inn i hagen. Her har tapeten tremotiv, sofaen blomstermønster og i vinduskarmen puster oliventrær, hortensiar og palmer. - Grensene mellom ute og inne har blitt visket ut, vi går ut eller inn i hagen, alt ettersom, sier Finn Schjøll.Foto: Elisabeth Dalseg/Indiska

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.