Berberteppe

Berberteppene vi drømmer om nå

Setter prikken over i-en i hjemmet. La deg inspirere og heng det på veggen!

TEPPER SOM KUNST: Boucherouite-ryer, Beni Ourain- og Boujad-tepper er eksempler på ulike berbertepper. Foto: Karina Tengberg
TEPPER SOM KUNST: Boucherouite-ryer, Beni Ourain- og Boujad-tepper er eksempler på ulike berbertepper. Foto: Karina Tengberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Berbertepper i glade farger er et av de hotteste elementene i interiøret for tida, og de gjør seg like bra under sofabordet som på veggen.

De gamle, originale teppene koster gjerne opp mot 20.000 kroner, men du kan finne langt rimeligere varianter på for eksempel Ellos eller IKEA.

- Teppene er superhotte nå, er du glad i sterke farger, er det bare å kjøre på, sier redaktør i KK Living, Mai Eckhoff Morseth.

Dette er berbertepper:

Håndvevde tepper lagd av urfolket berberne som lever i Nord-Afrika, hovedsakelig i Marokko, Algerie og Tunisia. Det finnes flere typer, blant annet:

Beni Ourain-tepper: Kremhvite, med enkle strek- og rutemønstre i brunsvarte farger.

Boucherouite-ryer: Fargesterke, grovere tepper i naivistisk stil.

Boujad-tepper: Vevde tepper, gjerne fargerike, med striper og geometriske mønstre.

Her kan du kjøpe dem: Originale, vintage berbertepper kan du blant annet kjøpe på nett- som på bolina.no og bymalou.no. Rimelige kopier kan du kjøpe på for eksempel Ellos og Ikea.

Karen Maj Kornum er spesielt glad i berberteppene sine. Bildene i denne saken er fra hjemmet hennes som ble vist frem i KK utgave 37, som er salg nå (flere interiør- og spennende mattips får du der!).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer