TEPPER SOM KUNST: Boucherouite-ryer, Beni Ourain- og Boujad-tepper er eksempler på ulike berbertepper. Foto: Karina Tengberg
TEPPER SOM KUNST: Boucherouite-ryer, Beni Ourain- og Boujad-tepper er eksempler på ulike berbertepper. Foto: Karina Tengberg Vis mer

Berberteppe

Berberteppene vi drømmer om nå

Setter prikken over i-en i hjemmet. La deg inspirere og heng det på veggen!

Berbertepper i glade farger er et av de hotteste elementene i interiøret for tida, og de gjør seg like bra under sofabordet som på veggen.

De gamle, originale teppene koster gjerne opp mot 20.000 kroner, men du kan finne langt rimeligere varianter på for eksempel Ellos eller IKEA.

- Teppene er superhotte nå, er du glad i sterke farger, er det bare å kjøre på, sier redaktør i KK Living, Mai Eckhoff Morseth.

Dette er berbertepper:

Håndvevde tepper lagd av urfolket berberne som lever i Nord-Afrika, hovedsakelig i Marokko, Algerie og Tunisia. Det finnes flere typer, blant annet:

Beni Ourain-tepper: Kremhvite, med enkle strek- og rutemønstre i brunsvarte farger.

Boucherouite-ryer: Fargesterke, grovere tepper i naivistisk stil.

Boujad-tepper: Vevde tepper, gjerne fargerike, med striper og geometriske mønstre.

Her kan du kjøpe dem: Originale, vintage berbertepper kan du blant annet kjøpe på nett- som på bolina.no og bymalou.no. Rimelige kopier kan du kjøpe på for eksempel Ellos og Ikea.

TIPS: Et fint teppe kan gjerne henges på veggen for å vises fram. Foto: Karina Tengberg
TIPS: Et fint teppe kan gjerne henges på veggen for å vises fram. Foto: Karina Tengberg Vis mer

Karen Maj Kornum er spesielt glad i berberteppene sine. Bildene i denne saken er fra hjemmet hennes som ble vist frem i KK utgave 37, som er salg nå (flere interiør- og spennende mattips får du der!).

– De er morsomme fordi de er kunstverk som kan henge på veggen, men også ligge på gulvet, sier Karen, som brenner for kunst, kultur, interiør, mennesker og design, spesielt når det er personlig og unikt, sier Kornum.

VAKKERT: Marokkanske tepper pryder både vegger og gulv hjemme hos Karen Maj Kornum. Foto: Karina Tengberg
VAKKERT: Marokkanske tepper pryder både vegger og gulv hjemme hos Karen Maj Kornum. Foto: Karina Tengberg Vis mer

- Tenk langsiktig

Med tanke på den litt stive prisen for de flotte teppene kan det være smart å tenke litt langsiktig:

- Skulle jeg investert i et dyrt teppe nå, for de koster jo en del, ville jeg nok gått for en variant med forsiktigere farger. Teppene har stor flate og «spiser» derfor en del av rommet. Du skal vite at du kan leve med fargene over tid, sier Eckhoff Morseth.

I GULT: Her ser du et berberteppe i en litt dusere farge. Husk å velge en farge du vil trives med i lang tid Foto: Karina Tengberg
I GULT: Her ser du et berberteppe i en litt dusere farge. Husk å velge en farge du vil trives med i lang tid Foto: Karina Tengberg Vis mer

image: Berberteppene vi drømmer om nå

Saken er hentet fra KK nummer 37, som er i salg nå!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: