Kunst

- Bildene trenger ikke matche gardinene

Her er kunstner Eva Christin Laszkas tips til hvordan bildene ser best ut på veggen.

BILDER PÅ VEGGEN: Kunstner, gallerist og grafisk designer Eva Christin Laszka hadde lenge vegger uten kunst, men ikke nå lenger.  Foto: Yvonne Wilhelmsen
BILDER PÅ VEGGEN: Kunstner, gallerist og grafisk designer Eva Christin Laszka hadde lenge vegger uten kunst, men ikke nå lenger. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Mitt liv har alltid vært omringet av kunst, sier kunstner, gallerist og grafisk designer Eva Christin Laszka. 

Men det tok likevel en stund før hun klarte å henge opp sine egne bilder i leiligheten i Oslo, og en tid sto alle veggene tomme. Hun hadde rett og slett ikke funnet de riktige bildene til akkurat dette hjemmet. 

Nå har imidlertid alt funnet sin plass. I tillegg til kunsten, henger hun gjerne opp et fat fra India, et kors fra en kirke. Og speil – Eva Christin har hele sju av dem i den lille leiligheten! Overalt er det vakre ting å se på i dette hjemmet. Ikke minst utsikten: 

– Jeg har bodd her siden 2005, og blir aldri lei av den. Alle som kommer hit har den samme reaksjonen. Vinduene vender ut mot Gamlebyen Kirkegård. Om sommeren får jeg en grønn kastanjeallé «rett inn» i leiligheten. Og om vinteren er det et fantastisk lyst og hvitt bilde, forteller hun. 

Kunstneren har samlet på gamle, rare ting siden hun var 17 år og studerte kunst og håndverk i Budapest. 

– Det var den mest spennende tiden i mitt liv! Jeg bodde der i fire år. Jeg opplevde murens fall, kommunismens fall, det var fantastisk spennende. Som å leve på 60-tallet! Jeg er så takknemlig for den tiden! 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer