Interiør:

Blått på blått

Skulle hun virkelig tørre legge et blått gulv, undret Christina. I dag er hun kjempeglad for at hun hoppet i det.

INTERIØR: I stuen styrer de to bildene på veggen fargevalget. FOTO: Stylesystemet
INTERIØR: I stuen styrer de to bildene på veggen fargevalget. FOTO: Stylesystemet Vis mer
Publisert

Christinas tante var en gang porselensmaler for Royal Copenhagen, og kanskje var det nettopp der Christinas lidenskap for det klassiske porselenet ble født. I en periode var hun nærmest besatt av å kjøpe både nytt og brukt blåmalt servise av typen «Prinsesse», «Hvit halvblonde» og «Måken».

– Jeg har nok en greie når det gjelder porselen og fargen blå. Og så er det fint når de ulike typene kan kombineres, slik som dem fra Royal Copenhagen. I dag står imidlertid det meste av porselenet i skuffer og skap, men jeg har forsøkt å integrere en del av det i innredningen, sier Christina.

– Fargen blå har vokst med meg opp gjennom årene, særlig når det gjelder å samle. Så da vi overtok leiligheten, fikk jeg bare så utrolig lyst på et blått tema for kjøkkenet. Og da vi likevel sto overfor en større oppussing, hvorfor ikke legge et blått gulv, selv om det var litt vågalt, sier hun.

- Det blå temaet får virkelig dominere

Christina og kjæresten Jan har nå bodd i leiligheten i litt over tre år. Leiligheten har vært i Jans familie i mange år, og både hans farmor og onkel har tidligere bodd her. Da paret flyttet inn, startet de på en stor oppussing, som blant annet innebar å forandre rominndelingen. Det fantes noen kvadratmeter som ikke var utnyttet, og det betød blant annet at en mindre gang ble innlemmet i et bad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer