Bolig & Interiør

Bli kvitt gjenboerne

Hvordan hindre innsyn fra forbipasserende eller gjenboende naboer uten å samtidig stoppe lyset? Vi har sett på noen effektive måter å stenge gjenboerne ute, og det trenger heldigvis ikke koste skjorta!

Foto: Image Source/AOP
Foto: Image Source/AOP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ønsker privat sfære

Med unntak av noen få ekshibisjonister, er det vel de færreste som ønsker å gi naboer eller forbipasserende fritt innsyn i boligen sin. "Ingen gjenboere" er et salgsord som trekker horder av potensielle kjøpere til visning. Likeledes er leiligheter i første etasje upopulære, spesielt om forbipasserende kan titte inn vinduet. Likevel: Noen må bo i første etasje, eller rett overfor nabolagets aller mest løsmunnete sladrehank.

Problemet som må løses er: Hvordan holder du nysgjerrige blikk ute, uten å samtidig stenge for alt lys? Garrdiner er vel og bra, men det kan ofte bli litt mørkt. Vi har sett på en rekke løsninger, tilpasset både små og store budsjetter.



Hvor dyre de forskjellige løsningene blir, avhenger selvfølgelig av hvor mange vinduer du har. I vår sammenligning har vi, for all enkelhets skyld, gått utifra tre vinduer på 1x1 meter.

Prisene vil ikke nødvendigvis øke proporsjonalt med antall vinduer - eller antall kvadratmeter vinduer. Hvor mye hver enkelt variant vil koste deg, må du nesten hente inn prisoverslag på selv - etter mål og vinduets tilstand.

Fra null til hundre: Budsjett-variantene

Jo mindre en har å rutte med, dess mer kreativ må en gjerne være. Den gode nyheten er at de billigste løsningene vi har sett på ikke trenger koste mer enn snaut 100-lappen. Og har du utstyrende liggende på loftet eller i en skuff blir det nesten gratis. Du kommer nemlig langt med noen gamle blonder, en kartong surmelk, eller saks og papir.

Én ting er i hvert fall sikkert: De aller billigste løsningene vil virke billigere og billigere - jo flere vinduer du har. De er imidlertid ikke helt permanente.

Middelklassen

Leter du etter de litt mer permanente og vindusvask-vennlige løsningene kan du få lagt på folie på vindusrutene. Er du fingernem kan du legge på selv, men det anbefales å få fagfolk til å montere. Da slipper du også ekstra utlegg om noen av foliene skulle bli ødelagt eller klusset til (og tro oss: Det vil de sannsynligvis bli, de første gangene du prøver).

Budsjett-sprengeren

Den aller dyreste løsningen, å bytte ut rutene med frostet glass, er den varianten med lengst holdbarhet. Den skal holde så lenge ruten holder. Det burde den og, til den prisen...



(Artikkelen er levert av DinSide.no)

Foto: Image Source/AOP

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer