Interiør:

Bli med inn i Karinas glamorøse vintageperle av en leilighet

Ved hjelp av kreative løsninger og kuriøs kunst fikk hun leiligheten som passet henne selv utmerket!

INTERIØR: Se så fint Karina har det hjemme hos seg i Køge, Danmark. Foto: Christina Kayser O. Styling: Rikke Graff Juel
INTERIØR: Se så fint Karina har det hjemme hos seg i Køge, Danmark. Foto: Christina Kayser O. Styling: Rikke Graff Juel Vis mer
Publisert

Et par ganger i året samler Karina Hindsgavl alt sitt nips og alle sine loppefunn i en stor haug på gulvet. Så tar hun hver enkelt ting i hendene og spør seg selv: Elsker jeg den fortsatt, eller er jeg lei av å se på den?

De tingene som ikke består prøven, legger Karina ut for salg eller gir til den lokale gjenbruksbutikken. Resten fordeler hun i nye stilleben i sin lille toromsleilighet.

Kvium-plakaten (til venstre) hang på veggen og kom ikke helt til sin rett før Karina fant på å male et mørkt felt bak den. Foto: Christina Kayser O.
Kvium-plakaten (til venstre) hang på veggen og kom ikke helt til sin rett før Karina fant på å male et mørkt felt bak den. Foto: Christina Kayser O. Vis mer

- Det er en konstant utfordring når man, som jeg, ikke har så god plass, men elsker å finne morsomme og iøynefallende ting på loppemarkeder og i bruktbutikker. Da er man nødt til å rydde ut hele tiden, sier Katarina og fortsetter:

- Og så elsker jeg hele prosessen med å skape nye, spennende stilleben. Jeg kan rett og slett ikke la være, forteller Katarina, som bruker omgivelsene som en slags terapi. Er det harmoni over estetikken hjemme, har hun det godt.

LES OGSÅ: Med fokus på flere typer tre og godt håndverk blir Henriettes hjem både varmt og imøtekommende

Mal et vindusparti svart, så vil vinduet virke som et innrammet verk, akkurat som kunsten på veggene. Foto: Christina Kayser O.
Mal et vindusparti svart, så vil vinduet virke som et innrammet verk, akkurat som kunsten på veggene. Foto: Christina Kayser O. Vis mer
Foto: Christina Kayser O.
Foto: Christina Kayser O. Vis mer

Leiligheten er en stemningsfull hule fylt med visuelle godbiter, som kuriøs kunst på veggene, arvegods og vintagemøbler som Karina har håndplukket.

- Jeg har ikke en bestemt stil, men jeg kjøper heller det som snakker til meg. Jeg tenker aldri over om det passer sammen. Den tanken slår meg aldri, for det kommer likevel til å passe i mine øyne - alt er jo et uttrykk for hvem jeg er.

LES OGSÅ: Carina har innredet hjemmet sitt med gamle møbler og gjør-det-selv-løsninger

Karina har funnet spisebordet i svart glass på Dba.dk, og metallstolen på avfallsstasjonen. Kelimteppet fra Irak er fra Karinas foreldre. Foto: Christina Kayser O.
Karina har funnet spisebordet i svart glass på Dba.dk, og metallstolen på avfallsstasjonen. Kelimteppet fra Irak er fra Karinas foreldre. Foto: Christina Kayser O. Vis mer

- Jeg kan komme hjem med superfjollete ting, men nøkkelen er at jeg alltid flytter rundt og skaper nye sammenhenger de kan inngå i, forteller Karina, som alltid venter på at gjestene skal få øye på de mer bisarre funnene, som et dukkehode eller en porselenhai.

- Jeg liker å blande det kuriøse og kanskje litt uhyggelige med det vakre. Å vise det fargerike og lette side om side med det mer mørke og dystre. Jeg elsker når folk er på besøk og legger merke til de annerledes og unike innslagene og den litt uhyggelige kunsten, sier Karina.

Leilighetens lille kjøkken har Karina gjort til sitt eget ved å fjerne en skapdør og male resten svart. Nå står hennes nøye utvalgte kjøkkenting på de åpne hyllene og skaper stemning. Foto: Christina Kayser O.
Leilighetens lille kjøkken har Karina gjort til sitt eget ved å fjerne en skapdør og male resten svart. Nå står hennes nøye utvalgte kjøkkenting på de åpne hyllene og skaper stemning. Foto: Christina Kayser O. Vis mer

Karina leier leiligheten, så det er grenser for hvor mye hun kan gjøre om. Men hun har satt sitt preg på rommene ved å male vegger og gulv.

LES OGSÅ: 1 terrasse - 3 forskjellige stiler: Hvilken er din favoritt?

Foto: Christina Kayser O.
Foto: Christina Kayser O. Vis mer
Bordet, bordlampen og teppet er gjenbruk. Fjærpendelen er fra Vita og stolen er fra Ikea. Foto: Christina Kayser O.
Bordet, bordlampen og teppet er gjenbruk. Fjærpendelen er fra Vita og stolen er fra Ikea. Foto: Christina Kayser O. Vis mer

- Jeg kunne godt hatt det mye mørkere. Det er hulestemningen som appellerer til meg, og jeg ville ikke trivdes så godt i altfor lyse og kliniske rammer. Jeg virkelig elsker dempet belysning og den hyggen og tryggheten jeg føler når jeg kommer inn i dette lille hjemmet, som er innredet helt etter mitt eget hode.

LES OGSÅ: Se hvordan Christina har rocket opp det herskapelige huset sitt med neonlys, speil, fløyel og kunst som vekker oppsikt!

På sengen har Karina først lagt et stort, vattert sengeteppe, deretter et mindre i fløyel for en fin lag-på-lag-effekt. Foto: Christina Kayser O.
På sengen har Karina først lagt et stort, vattert sengeteppe, deretter et mindre i fløyel for en fin lag-på-lag-effekt. Foto: Christina Kayser O. Vis mer

- Jeg ser innredningen min som et prosjekt som er i konstant utvikling. Det er ikke noen fasit - og det elsker jeg, avslutter Karina.

LES OGSÅ: 25 superfine interiørfunn i deilige sommerfarger

Bli med inn i Karinas glamorøse vintageperle av en leilighet
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer