interiør:

Blomster som julepynt

I dette hjemmet er det ikke glitter og stas som gjelder, men blomster og greiner. Med hortensia, brudeslør og orkideer blir alle rom til blomstrende vinterstuer i julen.

All pynten trenger ikke å plasseres på treet med en gang. Bind i stedet sløyfer, heng enkelte kuler på greinene, og suppler med mer når julaften nærmer seg. Gulvteppet er fra Kirsten Fribert, lenestolen fra Bolia. Tips! En enkel, helt spesiell gjenstand, enten det dreier seg om pynt eller interiøret du har rundt deg hele året, er nok til å prege et helt rom. Som den blå stolen her. FOTO: Anitta Behrendt
All pynten trenger ikke å plasseres på treet med en gang. Bind i stedet sløyfer, heng enkelte kuler på greinene, og suppler med mer når julaften nærmer seg. Gulvteppet er fra Kirsten Fribert, lenestolen fra Bolia. Tips! En enkel, helt spesiell gjenstand, enten det dreier seg om pynt eller interiøret du har rundt deg hele året, er nok til å prege et helt rom. Som den blå stolen her. FOTO: Anitta Behrendt Vis mer
Publisert

Selv om Sedsel Roug ofte ominnreder og pynten aldri er lik to år etter hverandre, er en ting helt sikker: Blomster er alltid en stor del av julen hjemme hos henne.

– Jeg er veldig inspirert av blomster, både fargene og formene. De er som kunst. Det er som om jeg maler med blomster når jeg setter dem sammen, sier Sedsel.

Blomster er hennes måte å skape en lekende og drømmende julestemning. Hun synes at blomster gjør at pynten blir mindre vinterlig og mer fargerik, tross årstiden.

Hun vil nemlig pynte huset fullt av liv, og det gjør hun blant annet ved å henge en diger bukett brudeslør over spisebordet, det ser nesten ut som om den svever i luften. Bordet dekker hun med linduk, blomsterpyntede tallerkener og levende lys. I år også med en blomsterranke som snor seg fra gulvet og over bordet og ned på den andre siden.

– Blomsterranken gir noe spennende og nytt til julebordet mitt, mener hun.

Julen trenger ikke å være så juleaktig

Akkurat det med å overraske og bryte med tradisjonene er noe Sedsel liker veldig godt. For eksempel har hun plassert en liten kvist brudeslør ved hvert levende lys på juletreet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer