Hjem

Blomsterpynt for dummies

Gjør noe ekstra kreativt med buketten.

PRØV POTTER: Gode gammeldagse blomsterpotter egner seg fint som vaser.  Foto: Jorunn Tharaldsen
PRØV POTTER: Gode gammeldagse blomsterpotter egner seg fint som vaser. Foto: Jorunn Tharaldsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke alltid så lett å pynte med blomster i hjemmet. Det ser jo så fint ut på inspirasjonsbilder og i interiørblader, men idet vi skal i gang selv, blir det fort bare en vanlig kvast med roser i en gammel vase.

Det kan være fint det, altså, vi skal ikke disse roser, men noen ganger er det morsomt å gjøre noe litt annerledes. 

I KK Living ble det i fjor sommer skrevet en sak om hvordan du kan sprite opp blomsterpynten din. Vi håper det er til hjelp og inspirasjon!

LES OGSÅ: Slik holder rosene dine lenger

LEKKERT: Prøv deg fram med kule flaskevaser! Foto: Jorunn Tharaldsen
LEKKERT: Prøv deg fram med kule flaskevaser! Foto: Jorunn Tharaldsen Vis mer

Flaskevaser

Kombiner ulike flasker i ulike høyder i vinduskarmen eller på avlastningsbordet for et vakkert blomsterskue. Litt høyere flasker og vaser er fint til grener eller langstilkede blomster. Du trenger ikke sette blomster i alle vasene, det blir fint og skulpturelt om du setter flere ulike type flasker i en gruppering. En enkel flaske kan være nydelig selv med bare enkle detaljer og organiske former. Kombiner gjerne resirkulerbare materialer, som en brukt plastflaske eller en farget vinflaske i nydelig flaskegrønt. Tenk nytt: Bruk flere flasker - og færre greiner!

LAVE VASER: Se så lekkert det kan bli med lave vaser på bordet! Foto: Jorunn Tharaldsen
LAVE VASER: Se så lekkert det kan bli med lave vaser på bordet! Foto: Jorunn Tharaldsen Vis mer

Lave vaser

Ta et raid i skap og hyller og let frem det du måtte ha: små skåler, fat og til og med pappas gamle 70-tallsaskebeger kan bli supre som vannbad eller vaser. Skjær blomsterhodene av for eksempel hortensia, viburnum, oxalis, ranunkler og erteblomster. Lek deg frem med størrelser på former, farger, mønster og materialer. Supert som bordpynt til sommerfesten, og med lav bordpynt får man bedre øyekontakt rundt bordet.

LES OGSÅ: Se Sweet Pauls blomsterdekorasjoner

BRUK KJØKKENGLASSENE: Det gir et rent og fint uttrykk, og alt fokuset blir på selve blomstene.  Foto: Jorunn Tharaldsen
BRUK KJØKKENGLASSENE: Det gir et rent og fint uttrykk, og alt fokuset blir på selve blomstene. Foto: Jorunn Tharaldsen Vis mer

Glassvaser

Kjøkkenglassene dine kan fint være vaser. Klipp av noen enkle grener med herlige, duftende erteblomster. Kombiner gjerne ulike glasstyper og ulike høyder i en enkel gruppering. Tipset er å kutte grenene lavt og bare ha en stilk i hvert glass for et enklere og sart uttrykk.

PRØV POTTER: Gode gammeldagse blomsterpotter egner seg fint som vaser.  Foto: Jorunn Tharaldsen
PRØV POTTER: Gode gammeldagse blomsterpotter egner seg fint som vaser. Foto: Jorunn Tharaldsen Vis mer

Pottevaser

Lave og kraftige vaser og potter er lekkert til en frodig og lavtskåret bukett. Og ofte er det enkle det beste. Kutt sommerblomstene med store hoder lavt og sett dem i en vid potte eller vase. Det er kjempelekkert med en stor og frodig sommerbukett rett fra engen, men blomster som syriner, pioner, erteblomster og hageroser er nydelige om de kuttes helt lavt, slik at de fyller hele vasen til randen! De fleste snittblomster som har tunge blomsterhoder er dessuten vakrest når de blir kuttet lavt, slik at en kan se dem ovenfra når en sitter ved et bord.

Lykke til med pyntingen!
 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer