Bolig & Interiør

Brennhett hyttemarked

Hyttemarkedet syder. Nå er gjennomsnittsprisen for en fritidseiendom 1 150 000 kroner, viser nye tall fra Statistisk Sentralbyrå.

Stadig flere ser etter sin framtidige fritidsbolig.
Stadig flere ser etter sin framtidige fritidsbolig. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Ønsker du å realisere hyttedrømmen nå, må du grave enda dypere i lommeboken enn i fjor.

Hytter og fritidsboliger har hatt en prisstigning på hele 29 prosent på fra første kvartal i fjor til samme periode i år.

Og stadig flere oppfyller ønsket om egen feriebolig. I årets tre første måneder ble det omsatt 17 prosent flere fritidshus sammenliknet med samme periode i 2006.

LES OGSÅ: Vurderer du å kjøpe leilighet eller hus? Slik unngår du å tråkke feil i det hete boligmarkedet.

Buskerud på toppLes også!
 • Renteøkning - hva skjer?
 • Sjekkliste før boligjakten
 • Del leiligheten - bli rik!Nesten 40 prosent av de 2 100 hyttene og fritidsboligene som ble omsatt, ble solgt for over én million kroner.

Buskerud troner på topp, med en gjennomsnittspris på 1,8 millioner kroner. Deretter følger Vestfold og Vest-Agder med henholdsvis 1,6 og 1,5 millioner kroner. Festetomter inngår ikke i statistikken.

Men det er fortsatt mulig å realisere hyttedrømmen med «kun» en halv million kroner i baklommen. Rundt 40 prosent av de omsatte fritidseiendommene kostet under 400 000 kroner.

Tallene fra SSB viser også at boligmarkedet holder seg brennhett. Boligprisene har økt med 11 prosent første kvartal i år, i forhold til samme periode i fjor.

 • Regn ut din maksgrense med dinside-kalkulatoren for boliglån

 • Foto: Image Source

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer