interiør:

Celine er glad i å ta sjanser når hun innreder

- Jeg er ikke redd for å ta kjappe valg, enten det er fargene på veggene eller et sprøtt teppe.

FOTO: Kia Hartelius
FOTO: Kia Hartelius Vis mer
Publisert

Celine og kjæresten Emil har pusset opp leiligheten sin i ­flere omganger, og under den første koronabølgen var turen kommet til det lille kjøkkenet.

– Vi ønsket oss et klassisk kjøkken der det var plass til store middagsselskap, familie og venner. Samtidig hadde det som var det største rommet i leiligheten, nemlig spise­stuen, nærmest kun en praktisk funksjon som gjennomgangsrom, noe som Celine syntes var idiotisk.

– Jeg er veldig inspirert av 1970-tallet når jeg innreder, og jeg har alltid vært inderlig forelsket i de innebygde nivåforskjellene og forsenkede tv-stuene som preget arkitekturen på 60- og 70-tallet. Så da det ble foreslått at vi kunne heve gulvet på kjøkkenet, grep jeg sjansen. Vi var litt nervøse for om det var høyt nok oppunder taket, og det var en risiko å ta, men det fungerer kjempebra, og jeg er glad for at vi gjorde det, sier Celine.

Celine fra Kristiansand er glad i å blande gammel og ny design i både sitt eget hjem og sitt arbeid som motestylist.
Celine fra Kristiansand er glad i å blande gammel og ny design i både sitt eget hjem og sitt arbeid som motestylist. Vis mer
Den blå lampen har Celine arvet fra barndomshjemmet sitt i Kristiansand. Lenestolen er en gammel Ikea-stol fra 1970-tallet, designet av Noboru Nakamura. Hyllen er fra Montana, og gulvteppet er fra Layered.
Den blå lampen har Celine arvet fra barndomshjemmet sitt i Kristiansand. Lenestolen er en gammel Ikea-stol fra 1970-tallet, designet av Noboru Nakamura. Hyllen er fra Montana, og gulvteppet er fra Layered. Vis mer
Koppen har Celine laget selv, mens vasen og tallerkenen er kjøpt brukt.
Koppen har Celine laget selv, mens vasen og tallerkenen er kjøpt brukt. Vis mer

Og nettopp det å ta sjanser preger Celines innredning. Masse farger, snedige detaljer, sammensetning av forskjellige materialer og ny design blandet med gammelt er essensen i stilen hennes. Leiligheten er innredet med mye tekstiler, arvede gjenstander, moderne designmøbler og loppemarkedsfunn. Og ­Celine er ikke redd for å mikse objekter og farger som ikke umiddelbart matcher. Hun leker konstant med stilen sin og elsker å bryte den klassiske, sikre innredningen med det imperfekte som kan fange blikket og skape kontrast i stedet for balanse.

– Kjæresten min blir litt oppgitt over meg av og til, siden jeg alltid flytter på møbler og ting. Han finner aldri noe fordi det ofte er blitt flyttet, men det er altså et vilkår når du bor sammen med meg, sier Celine og fortsetter:

– Det er min form for meditasjon. Jeg er ikke redd for å ta kjappe valg når jeg innreder, enten det er fargene på veggene eller et sprøtt teppe, for du kan jo alltids endre det igjen. Jeg er ikke så stor fan av begrepet «tidløst», som mange ofte bruker om farger, ­design og innredning. For meg er tiden konstant i bevegelse, og det er nettopp det jeg elsker med jobben min i motebransjen – at tiden og trender aldri står still, og det gjør heller ikke jeg.

Pianoet har Celines kjæreste, Emil, funnet brukt på nettet. Det var opprinnelig trefarget, men Celine tvang Emil til å male det svart hvis det skulle inn i leiligheten. Lysestaken er designet av Mikaela Dörfel for Menu. Skulpturen er funnet på bruktbutikk, og skålen har Celine arvet. Plakaten er kjøpt på Fondation Maeght i Nice.
Pianoet har Celines kjæreste, Emil, funnet brukt på nettet. Det var opprinnelig trefarget, men Celine tvang Emil til å male det svart hvis det skulle inn i leiligheten. Lysestaken er designet av Mikaela Dörfel for Menu. Skulpturen er funnet på bruktbutikk, og skålen har Celine arvet. Plakaten er kjøpt på Fondation Maeght i Nice. Vis mer
Celine er ikke redd for å kombinere umake fargepar, og lar seg også her inspirere av 60- og 70-tallet. Sovesofaen, som er fra 50-tallet, er kjøpt for 200 kroner på finn.no. Puten har hun laget selv, og lampen er fra barndomshjemmet hennes i Kristiansand. Plakaten på veggen er av den spanske surrealisten Juan Miró. Teppet er fra Ellos.
Celine er ikke redd for å kombinere umake fargepar, og lar seg også her inspirere av 60- og 70-tallet. Sovesofaen, som er fra 50-tallet, er kjøpt for 200 kroner på finn.no. Puten har hun laget selv, og lampen er fra barndomshjemmet hennes i Kristiansand. Plakaten på veggen er av den spanske surrealisten Juan Miró. Teppet er fra Ellos. Vis mer
Alle vasene og skålene på kjøkkenbenken er gjenbruk.
Alle vasene og skålene på kjøkkenbenken er gjenbruk. Vis mer

Overalt i leiligheten finner man unike gjenstander, keramikk, kunst, vaser og lysestaker med finurlige detaljer, som på linje med små kunstverk forteller hver sin historie. Celines store lidenskap er å gå på loppemarkeder og finne unike gjenstander.

– Jeg klarer ikke å kjøre forbi et loppemarked eller en bruktbutikk uten å gå inn. Det gjelder både klær og interiør. Der andre reiser for å oppsøke restauranter og gastronomiske opplevelser, drar jeg for å få ­vintage-opplevelser. Vi var nylig i Stockholm, som er et bruktmekka. Vi kjørte heldigvis bil, ellers ville det aldri gått. Men dessverre var det flere flotte gjenstander vi ikke hadde plass til å kjøpe med oss. Men uansett om du kjøper noe eller ikke, så er disse stedene museer av inspirasjon for meg, der jeg kan gå rundt og kikke, sier Celine, som alltid bruker vintage-ting når hun styler.

– Selv når jeg jobber med moderne ­merker, bringer jeg inn gjenstander fra en svunnen tid – som små tidslommer som ­forteller en selvstendig historie. Det er det beste jeg vet, sier Celine.

Quilteteppet på veggen er fra Quad Atelier, og sofaen, som er designet av Börge Landau & Bo Lindekrantz, er kjøpt på en nettauksjon. Celine har selv trukket om sofaen i den friske grønnfargen.
Quilteteppet på veggen er fra Quad Atelier, og sofaen, som er designet av Börge Landau & Bo Lindekrantz, er kjøpt på en nettauksjon. Celine har selv trukket om sofaen i den friske grønnfargen. Vis mer
Kjøkkenet er designet spesielt til leiligheten. Sittebenken på den andre siden av bordet er fra Frama, mens spisebordet er funnet på DBA, Danmarks svar på finn.no. Lampene er italienskdesignet vintage-lamper fra Selency.
Kjøkkenet er designet spesielt til leiligheten. Sittebenken på den andre siden av bordet er fra Frama, mens spisebordet er funnet på DBA, Danmarks svar på finn.no. Lampene er italienskdesignet vintage-lamper fra Selency. Vis mer
Skap et eksklusivt og mykt uttrykk på soverommet ved å skjule garderoben din bak gulvlange gardiner. Gardinene har Celine selv sydd med stoff fra Kvadrat. Sengetrekket er fra Celines eget gjenbruksmerke Quad Atelier. Sengegavlen har Emil laget. Sengetøyet er fra Chrispy Sheets, mens teppet er fra Hay og lampen fra Ellos.
Skap et eksklusivt og mykt uttrykk på soverommet ved å skjule garderoben din bak gulvlange gardiner. Gardinene har Celine selv sydd med stoff fra Kvadrat. Sengetrekket er fra Celines eget gjenbruksmerke Quad Atelier. Sengegavlen har Emil laget. Sengetøyet er fra Chrispy Sheets, mens teppet er fra Hay og lampen fra Ellos. Vis mer
– Jeg er ikke så stor fan av begrepet «tidløst», som mange ofte bruker om farger, design og innredning. For meg er tiden konstant i bevegelse, sier Celine.
– Jeg er ikke så stor fan av begrepet «tidløst», som mange ofte bruker om farger, design og innredning. For meg er tiden konstant i bevegelse, sier Celine. Vis mer

Få stilen

Ikke vær redd for å blande skarpe farger med naturtoner. Miks arvegods og loppefunn med designmøbler for en herlig, personlig stil.

Keramikkvase (kr 180, 28 cm, H&M Home).
Keramikkvase (kr 180, 28 cm, H&M Home). Vis mer
Florlette gardiner (kr 500, Ellos Home).
Florlette gardiner (kr 500, Ellos Home). Vis mer
Bilder med ramme (kr 300, Ikea).
Bilder med ramme (kr 300, Ikea). Vis mer
Stol i rotting (kr 3200, finn.no/Lite Nytt).
Stol i rotting (kr 3200, finn.no/Lite Nytt). Vis mer
Bordlampe (kr 2300, PR Home).
Bordlampe (kr 2300, PR Home). Vis mer
Gulvteppe (kr 10 900, Layered).
Gulvteppe (kr 10 900, Layered). Vis mer
Vegglampe (kr 1800, House Doctor).
Vegglampe (kr 1800, House Doctor). Vis mer
Modulhyllesystem i aluminium (kr 3500, Montana).
Modulhyllesystem i aluminium (kr 3500, Montana). Vis mer
Sofa (kr 14 000, Kave Home).
Sofa (kr 14 000, Kave Home). Vis mer
To bord i metall (kr 6300, Ellos Home).
To bord i metall (kr 6300, Ellos Home). Vis mer
Skål (kr 200, H&M Home).
Skål (kr 200, H&M Home). Vis mer
«Karin» skinnstol (kr 27 900, Dux).
«Karin» skinnstol (kr 27 900, Dux). Vis mer

Av: Jeanette Hoff

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer