interiør:

Da Gro Anita tok over nøklene fikk hun et lite sjokk

– Et hjem skal gjenspeile sin eier, ikke trender.

FOTO: Thomas Qvale
FOTO: Thomas Qvale Vis mer
Publisert

Den ærverdige byleiligheten befinner seg ikke langt fra knutepunktet Solli plass. Det blir ikke særlig mer sentralt, men geografien til tross har eierne, Gro Anita Nilsen og Aina Næss, innredet sitt kombinerte showroom og pendlerhjem med stor og ærbødig kjærlighet til naturen.

Så driver de da også interiøragenturet Woods.

– Navnet gjenspeiler hvor glad vi er i skog og utmark. Vi henter begge inspirasjon, ro og energi ute i naturen. Når vi reiser rundt på salgsturneer, sover vi aldri på kjede­­­hotellet i sentrum. Vi besøker heller DNT-hytter eller bitte små hoteller med landlig beliggenhet. Vi finner alltid alternative løsninger, sier Aina.

Aina Næss bor til daglig i Eidsfoss med sin mann. Hun har tre voksne barn og to barnebarn, og driver livsstilsbutikken Crocus AS.
Aina Næss bor til daglig i Eidsfoss med sin mann. Hun har tre voksne barn og to barnebarn, og driver livsstilsbutikken Crocus AS. Vis mer
Gro Anita Nilsen bor til daglig i Sandefjord med sine to tenåringsbarn, og eier møbel- og interiørbutikken Mitt Hjem AS.
Gro Anita Nilsen bor til daglig i Sandefjord med sine to tenåringsbarn, og eier møbel- og interiørbutikken Mitt Hjem AS. Vis mer

– Det er overhodet ingen trendgreie

Til daglig bor damene da også mer ruralt: Aina i Eidsfoss og Gro Anita i Sandefjord. Kontrastene passer dem begge midt i blinken.

– Vi elsker pulsen i byen, bygningene, luktene og rytmen, men har samtidig et stort behov for ro, fuglekvitter og hvilepuls for å være kreative, sier Aina.

De har begge alltid innredet med naturelementer. Treverk, steiner, skinn og planter dras med inn og blir til et hjem.

– Det er overhodet ingen trendgreie. Det er bare sånn vi begge er. Vi trives best med det naturlige, sier hun.

Mennesket trenger det levende og organiske, tror de begge.

– Naturelementer gjør dessuten mye for lyden og følelsen i et rom!

Aina og Gro Anita var inspirert av Belgia da de malte stuen i «Masala» fra Jotun. – Fargen gir litt 80-tallsvibber og er en tøff kontrast til et stramt interiør, sier duoen. Modulsofaen fra Serax er designet av Bea Mombaers, som også står bak stuebordet. Bilde fra Yellow Korner, vegghylle fra Valerie Objects og gulvlampe fra Serax. Lysestaken på bordet er designklassikeren «Stoff Nagel».
Aina og Gro Anita var inspirert av Belgia da de malte stuen i «Masala» fra Jotun. – Fargen gir litt 80-tallsvibber og er en tøff kontrast til et stramt interiør, sier duoen. Modulsofaen fra Serax er designet av Bea Mombaers, som også står bak stuebordet. Bilde fra Yellow Korner, vegghylle fra Valerie Objects og gulvlampe fra Serax. Lysestaken på bordet er designklassikeren «Stoff Nagel». Vis mer
Spisestuen er behandlet med mineralsk veggfornyer fra Jotun i fargen «Curious Mind». Bambuslampene i taket, trebollene og stolene i flettet skinn er fra Ainas og Gro Anitas eget merke, Woods Spirit. Krakk fra Serax, trestol fra &Tradition og linduk fra Society/Bolina.
Spisestuen er behandlet med mineralsk veggfornyer fra Jotun i fargen «Curious Mind». Bambuslampene i taket, trebollene og stolene i flettet skinn er fra Ainas og Gro Anitas eget merke, Woods Spirit. Krakk fra Serax, trestol fra &Tradition og linduk fra Society/Bolina. Vis mer

Både Aina og Gro Anita driver interiørbutikker på sine hjemsteder, og de får ofte spørsmål fra kunder som ønsker hjelp med innredningen. Da gjelder det alltid å kartlegge hvem personen er, sier Aina.

– Et hjem skal gjenspeile sin eier, ikke trender. Selv om pastellfarger og 80-tallsvibber er moderne, vil det ikke bli vellykket om kunden egentlig bare ønsker seg god kvalitet og et lunt, behagelig og lettstelt hjem. Gå heller for god design og naturlige materialer, råder hun.

Hjørnet er dekorert med vakkert håndarbeid og stram design i skjønn forening. Veggdekor og flettede kurver fra The Dharma Door, stol fra Serax, bord fra Ethnicraft og stålampe fra Valerie Objects. Gardinene er sydd av meter- vare fra Ikea.
Hjørnet er dekorert med vakkert håndarbeid og stram design i skjønn forening. Veggdekor og flettede kurver fra The Dharma Door, stol fra Serax, bord fra Ethnicraft og stålampe fra Valerie Objects. Gardinene er sydd av meter- vare fra Ikea. Vis mer
På en skjenk er servise fra belgiske Ann Demeulenmeester utstilt i en glassklokke.
På en skjenk er servise fra belgiske Ann Demeulenmeester utstilt i en glassklokke. Vis mer

Woods AS stiftet Gro Anita og Aina i februar 2012. I dag representerer de elleve merker innen interiør og livsstil i Norge, samt sitt eget merke, Woods Spirit, med importerte møbler og treprodukter fra Indonesia.

I agenturets spede barndom ble det mange turer med bilen full av møbler og dekor og hotellovernattinger i hovedstaden for de to gründerne. Det ble både upraktisk og upersonlig, syntes damene, og behovet for et showroom og et eget sted å overnatte meldte seg raskt. Hvorfor ikke kjøpe en egen leilighet og innrede den med eget sortiment?

I stuen blir den varme gulfargen og de lyse møblene fremhevet av svarte detaljer.
I stuen blir den varme gulfargen og de lyse møblene fremhevet av svarte detaljer. Vis mer
Gangen er lys og luftig, med naturfarger, grønne planter og håndlaget juteteppe på gulvet. Veggene er malt i «Washed Linen» Jotun. På hyllen står den oppladbare versjonen av bordlampen «Flowerpot» fra &Tradition. Speil fra Serax og løper fra fair trade-produsenten The Dharma Door.
Gangen er lys og luftig, med naturfarger, grønne planter og håndlaget juteteppe på gulvet. Veggene er malt i «Washed Linen» Jotun. På hyllen står den oppladbare versjonen av bordlampen «Flowerpot» fra &Tradition. Speil fra Serax og løper fra fair trade-produsenten The Dharma Door. Vis mer

Fikk et lite sjokk

Den første leiligheten holdt i mange år. Aina og Gro Anita trivdes i den klassiske byleiligheten med stue på stue og raus takhøyde, men ønsket større plass. Det ­meste falt på plass da de for tre år siden fant leiligheten i Meltzers gate.

– Vi falt for den klassiske fiskebeinsparketten, planløsningen og det faktum at leiligheten ikke var overmodernisert gjennom årene. Vi slo til etter fem minutter på visning, uten å tenke på alt annet vi ønsket å gjøre noe med, forteller Aina. Da de etter noen måneder overtok nøklene, var Gro Anita den første oppe i leiligheten. Der fikk hun et lite sjokk.

– Hva har vi gjort, ropte hun. Alle veggene hadde grålilla strietapet.

– Det hadde vi fortrengt på visningen, og for oss var det umulig å leve med. Vi var helt forferdet, minnes Aina.

Boller skåret ut av teakrøtter er fylt med deilig snacks.
Boller skåret ut av teakrøtter er fylt med deilig snacks. Vis mer
Kjøkkeninnredningen ble beholdt da Aina og Gro Anita overtok. De syntes det opprinnelig var i overkant frankofilt, og plukket ned noen av skapdørene for å få noen åpne hyller, og satte inn en kjøkkenøy fra Ikea. Rommet er allerede malt om to ganger, og de endte til slutt opp med kalkmaling i den gråhvite nyansen «Tidløs» fra Jotun. Den dekorative taklampen er fra Woods Spirit.
Kjøkkeninnredningen ble beholdt da Aina og Gro Anita overtok. De syntes det opprinnelig var i overkant frankofilt, og plukket ned noen av skapdørene for å få noen åpne hyller, og satte inn en kjøkkenøy fra Ikea. Rommet er allerede malt om to ganger, og de endte til slutt opp med kalkmaling i den gråhvite nyansen «Tidløs» fra Jotun. Den dekorative taklampen er fra Woods Spirit. Vis mer

Løsningen ble sparkelmalingen «Revive» på alle vegger. En stor jobb som de måtte sette ut til profesjonelle. En investering i tid og penger, men definitivt verdt det. De slette, betongaktige veggene er kanskje det de er aller mest fornøyd med i byhjemmet.

Med interiør som levebrød tvinges Gro Anita og Aina til å ligge i forkant av trendene. Siden leiligheten også fungerer som showroom, er den i konstant endring.

– Jeg maler om minst to ganger i året, og vi ommøblerer til stadighet. Vi må alltid ligge et hakk foran den store mengden, sier Aina. Da leiligheten var ny, var fargene sprekere og flere. Nå er de fleste av rommene lyse og lette. Bare den store stuen har fått en gul trendfarge.

Gro Anitas soverom fikk greske vibber med linduker fra H&M hengt fra taket. Rommet er malt i fargen «Mørk Strandsand» fra Jotun. Veggdekor og vesker fra The Dharma Door, knagger Maomi Studio og lampe fra Valerie Objects. På senga ligger et pledd fra &Tradition, mens gulvteppet er fra Ikea.
Gro Anitas soverom fikk greske vibber med linduker fra H&M hengt fra taket. Rommet er malt i fargen «Mørk Strandsand» fra Jotun. Veggdekor og vesker fra The Dharma Door, knagger Maomi Studio og lampe fra Valerie Objects. På senga ligger et pledd fra &Tradition, mens gulvteppet er fra Ikea. Vis mer

– Tendensen er nok at vi blir litt mette på farger, og vi har valgt å gå tilbake til det lyse. Så spriter vi heller opp med tekstiler og pynt, sier Aina. Heldigvis er damene som regel enige om endringene.

– Vi er veldig like og lar oss lett inspirere. Vi reiser mye sammen i jobben og opplever mye av de samme ­tingene.

Aller mest kreative er vi på lange bilturer, lukket inne sammen i en blikkboks på hjul. Da løser vi verdensproblemer, pusser opp i hodet og snur opp ned på ting. Der blir mange gode ideer født!

Vinduskarmen prydes av grønne planter, flettede kurver og en krystall i glasskuppel.
Vinduskarmen prydes av grønne planter, flettede kurver og en krystall i glasskuppel. Vis mer
Stolen, er designet av Ole Gjerløv Knudsen for Skovshoved Møbelfabrik, innbyr til en rolig stund.
Stolen, er designet av Ole Gjerløv Knudsen for Skovshoved Møbelfabrik, innbyr til en rolig stund. Vis mer

Få stilen

Velg en dus fargepalett og naturmaterialer for et jordnært og elegant uttrykk.

Gulvlampe (kr 2900, Kave Home).
Gulvlampe (kr 2900, Kave Home). Vis mer
Taklampe i tremateriale (kr 2200, Ellos Home)
Taklampe i tremateriale (kr 2200, Ellos Home) Vis mer
Rottingstol (kr 6390, House Doctor).
Rottingstol (kr 6390, House Doctor). Vis mer
Sett med skåler i keramikk (kr 3000, Frama).
Sett med skåler i keramikk (kr 3000, Frama). Vis mer
Trebenk (kr 5500, By Wirth).
Trebenk (kr 5500, By Wirth). Vis mer
Da Gro Anita tok over nøklene fikk hun et lite sjokk
Grønn plante (kr 800, Kremmerhuset).
Grønn plante (kr 800, Kremmerhuset). Vis mer
Vaser i keramikk (fra kr 500–800, &Tradition).
Vaser i keramikk (fra kr 500–800, &Tradition). Vis mer
Gulvteppe i jute (kr 1900, Blomingville).
Gulvteppe i jute (kr 1900, Blomingville). Vis mer
Bordlampe med glasskuppel (kr 2400, New Works).
Bordlampe med glasskuppel (kr 2400, New Works). Vis mer
Club Armour-lenestol (kr 23 500) og -sofa (kr 29 800, Hay).
Club Armour-lenestol (kr 23 500) og -sofa (kr 29 800, Hay). Vis mer

Av: Jeanette Hoff

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer