Interiør:

Da Lotte og Frederik kjøpte dette huset, var det særlig én ting de satte pris på

Fant drømmeboligen fra 70-tallet i landlige omgivelser.

INTERIØR: Arvemøbler er fast inventar i familiens hjem, og Stouby-sofaene fra Lottes far har fått nytt trekk. Den blå hyllen er laget av kasser fra Trævarefabrikernes Udsalg, som er blitt sprøytemalt. Gulvteppet er fra Illums Bolighus. Pute og pledd er fra H&M Home. FOTO: Lea Jessen
INTERIØR: Arvemøbler er fast inventar i familiens hjem, og Stouby-sofaene fra Lottes far har fått nytt trekk. Den blå hyllen er laget av kasser fra Trævarefabrikernes Udsalg, som er blitt sprøytemalt. Gulvteppet er fra Illums Bolighus. Pute og pledd er fra H&M Home. FOTO: Lea Jessen Vis mer
Publisert

Det er ingen skam å vite hva man vil ha. Det var arkitektparet Lotte og Frederik enige om da de gikk på boligjakt i Humlebæk. De ønsket seg et klassisk ferdighus fra 70-tallet, med store vindus­partier, åpen planløsning og kort avstand til havet. Etter flere års leting fant de det de ­lette etter, og Lotte har kun rosende ord å si om selgeren:

– Huset sto akkurat slik som det ble bygd. Ingenting var blitt endret, og den forrige ­eieren hadde tatt ordentlig godt vare på det, forteller hun og legger til som et slags motto:

– Vær tro mot huset ditt, og bygg videre på det som allerede er der.

Kjærligheten til det kjente kunstmuseet Louisiana gjorde at Lotte og ektemannen gjerne ville bo i området omkring Humlebæk på Nordsjælland.
Kjærligheten til det kjente kunstmuseet Louisiana gjorde at Lotte og ektemannen gjerne ville bo i området omkring Humlebæk på Nordsjælland. Vis mer
Lotte Nørregaard Petersen designer innbygde skap for Stay Project, som hun er medeier av. Det har gitt henne masse oppbevaringsplass. Bordlampen er fra Le Klint, mens lenestolen er designet av Hans J. Wegner.
Lotte Nørregaard Petersen designer innbygde skap for Stay Project, som hun er medeier av. Det har gitt henne masse oppbevaringsplass. Bordlampen er fra Le Klint, mens lenestolen er designet av Hans J. Wegner. Vis mer
For å være tro mot husets originale stil er de nye radiatorskjulerne laget i samme type tre som vinduskarmer og øvrig panel. Benken er fra Stay Project, og plakaten er av Berit Mogensen. Pledd og pute er fra H&M Home.
For å være tro mot husets originale stil er de nye radiatorskjulerne laget i samme type tre som vinduskarmer og øvrig panel. Benken er fra Stay Project, og plakaten er av Berit Mogensen. Pledd og pute er fra H&M Home. Vis mer

Når det gjelder innredning, foretrekker Lotte å holde stilen minimalistisk, med ­klassisk design og rene linjer.

– Jeg synes faktisk ikke at det er spesielt morsomt å innrede, så derfor holder vi oss gjerne til det som er klassisk, slik at vi slipper å skifte ut interiøret hele tiden.

– Og jeg trives best når det ikke er for mange ting rundt meg, for da er det bedre plass til støyen i hodet mitt, legger hun til.

I et hjørne i stuen henger taklampen «Multi-Lite» fra Gubi, som har to vendbare skjermer, slik at den kan endre uttrykk etter ønske.
I et hjørne i stuen henger taklampen «Multi-Lite» fra Gubi, som har to vendbare skjermer, slik at den kan endre uttrykk etter ønske. Vis mer
Lotte er strålende fornøyd med at den forrige eieren hadde beholdt husets originale stil fra 1970-tallet.
Lotte er strålende fornøyd med at den forrige eieren hadde beholdt husets originale stil fra 1970-tallet. Vis mer
Lotte lar sin favorittfarge – blå – gå igjen på utvalgte møbler og grafiske trykk, som er fra Empty Wall og Studio Claus Due.
Lotte lar sin favorittfarge – blå – gå igjen på utvalgte møbler og grafiske trykk, som er fra Empty Wall og Studio Claus Due. Vis mer

Lotte er medeier i et designfirma som lager oppbevaringsløsninger. Og i hennes eget hjem er mange av de innbygde skapene firmaet ­lager, et bærende element i innredningen.

– Tanken bak vårt eget design er at du skal kunne se på det i mange år uten å bli lei av det, enkelt og greit, sier hun.

Det grønne kjøkkenet er fra Stay Project, som Lotte er medeier av. Hun føler at fargen matcher husets 70-tallssjel.
Det grønne kjøkkenet er fra Stay Project, som Lotte er medeier av. Hun føler at fargen matcher husets 70-tallssjel. Vis mer
– Vær tro mot huset ditt , og bygg videre på det som allerede er der, er Lottes motto.
– Vær tro mot huset ditt , og bygg videre på det som allerede er der, er Lottes motto. Vis mer
Kjøkkenet er Lottes favorittrom, fordi det er så åpent. To PH-lamper henger over spisebordet fra Stay Project. Stolene har Lotte arvet etter sin far. Stålkannen er fra Georg Jensen, mens keramikkvasen er fra Le Creuset.
Kjøkkenet er Lottes favorittrom, fordi det er så åpent. To PH-lamper henger over spisebordet fra Stay Project. Stolene har Lotte arvet etter sin far. Stålkannen er fra Georg Jensen, mens keramikkvasen er fra Le Creuset. Vis mer

Gjenstandene familien har arvet, bidrar til å gi hjemmet et personlig preg.

– Jeg omgir meg med ting som har fulgt meg gjennom livet, og som nå får mulighet til å bli del av en ny fortelling. Alt er en ­balanse mellom klassisk design og forskjellige ting jeg har samlet gjennom livet, avslutter hun.

Maleriet som står på soverommet, har Lotte arvet etter sine besteforeldre. Egentlig synes hun ikke det er så fint, men det betyr likevel mye for henne. Gulvteppet er fra Arket. Taklampen er fra Le Klint.
Maleriet som står på soverommet, har Lotte arvet etter sine besteforeldre. Egentlig synes hun ikke det er så fint, men det betyr likevel mye for henne. Gulvteppet er fra Arket. Taklampen er fra Le Klint. Vis mer
Tidligere bodde familien i byen, men nå har de gangavstand ned til stranden.
Tidligere bodde familien i byen, men nå har de gangavstand ned til stranden. Vis mer
I hagen har paret en utedusj, som er god å ha når de på fine sommerdager har badet i havet like ved.
I hagen har paret en utedusj, som er god å ha når de på fine sommerdager har badet i havet like ved. Vis mer
Lotte har selv vært med på å designe de bordeuxfargede skapene fra Stay project, som bidrar til en minimalistisk stil på soverommet.
Lotte har selv vært med på å designe de bordeuxfargede skapene fra Stay project, som bidrar til en minimalistisk stil på soverommet. Vis mer

Få stilen

Kombiner designklassikere med arvegods og møbler i minimalistisk stil, og få et tidløst og elegant hjem med personlig preg.

Klassisk pendellampe, PH5 (kr 8300, Louis Poulsen). FOTO: Produsenten
Klassisk pendellampe, PH5 (kr 8300, Louis Poulsen). FOTO: Produsenten Vis mer
Poster med blomsterprint (kr 600, Malerifabrikken). FOTO: Produsenten
Poster med blomsterprint (kr 600, Malerifabrikken). FOTO: Produsenten Vis mer
Hyllesystem (kr 6800, Montana). FOTO: Produsenten
Hyllesystem (kr 6800, Montana). FOTO: Produsenten Vis mer
Klassisk gulvlampe, AJ (kr 9400, Louis Poulsen). FOTO: Produsenten
Klassisk gulvlampe, AJ (kr 9400, Louis Poulsen). FOTO: Produsenten Vis mer
Kjøkkenhåndkle (kr 350, Himla). FOTO: Produsenten
Kjøkkenhåndkle (kr 350, Himla). FOTO: Produsenten Vis mer
Kjøkkenstol (kr 1950, House Doctor). FOTO: Produsenten
Kjøkkenstol (kr 1950, House Doctor). FOTO: Produsenten Vis mer
Beige puff (kr 8500, Ferm Living). FOTO: Produsenten
Beige puff (kr 8500, Ferm Living). FOTO: Produsenten Vis mer
Lenestol (kr 3800, Bloomingville). FOTO: Produsenten
Lenestol (kr 3800, Bloomingville). FOTO: Produsenten Vis mer
Sofa med runde former (kr 8600, & Tradition). FOTO: Produsenten
Sofa med runde former (kr 8600, & Tradition). FOTO: Produsenten Vis mer
Spisestuebord (kr 5000, Sofacompany). FOTO: Produsenten
Spisestuebord (kr 5000, Sofacompany). FOTO: Produsenten Vis mer
Keramikkfat (kr 480, Audo). FOTO: Produsenten
Keramikkfat (kr 480, Audo). FOTO: Produsenten Vis mer
Bambusbenk (kr 2700, Bloomingville). FOTO: Produsenten
Bambusbenk (kr 2700, Bloomingville). FOTO: Produsenten Vis mer
Gulvteppe (kr 500, KM Home). FOTO: Produsenten
Gulvteppe (kr 500, KM Home). FOTO: Produsenten Vis mer

Av: Jeanette Hoff

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer