Interiør:

Da paret overtok gården, fikk de et gammelt kart som skjulte en hyggelig overraskelse

Det virket som det var «meant to be» at Diana og Michael skulle bo akkurat her.

FOTO: Julie Witterup og Mikkel Dahlstrøm/Another Studio
FOTO: Julie Witterup og Mikkel Dahlstrøm/Another Studio Vis mer
Publisert

Diana og Michael Aud kjøpte den gamle gården på Nordjylland ­under det første koronautbruddet. Den hadde stått og grodd ned over lengre tid, og det var nærmest som at gården sto og ventet på at paret skulle komme og gi den en kjærlig hånd.

– Jeg husker at vi umiddelbart la merke til at gården skjulte noen utrolig fine, håndlagde og unike detaljer. De tidligere eierne har nok lagt ned en del krefter i alle detaljene, fra grønnfargen på vinduer og dører til vakre ­fliser på kjøkkenet.

– De gamle dørene og trepanelene skulle visstnok være rester fra Danske Bank i Vestbjerg, mens hoveddøren, den fine grønne porten, er et funn fra en kirke eller et kloster, forteller Diana om noe av det paret forelsket seg i på den første visningen.

Diana Aud elsker å gi bruktfunn et helt nytt uttrykk. Lampen som står på kommoden har hun malt grønn, og stofflampeskjermen har hun laget selv.
Diana Aud elsker å gi bruktfunn et helt nytt uttrykk. Lampen som står på kommoden har hun malt grønn, og stofflampeskjermen har hun laget selv. Vis mer
De forrige eierne gjorde garasjen om til kunstatelier, og Diana har beholdt rommet som et sted der hun kan holde på med sine egne kreative prosjekter. Hun har sydd siden hun var liten, og jobbet med keramikk og porselen da hun gikk på kunsthøgskole.
De forrige eierne gjorde garasjen om til kunstatelier, og Diana har beholdt rommet som et sted der hun kan holde på med sine egne kreative prosjekter. Hun har sydd siden hun var liten, og jobbet med keramikk og porselen da hun gikk på kunsthøgskole. Vis mer

De forrige eierne var antikvitetshandlere, og kvinnen i huset var også kunstner og hadde atelier i en gammel garasje. Så huset bærer preg av deres arbeid og estetiske sans.

Diana og Michael syntes at huset var en skjult perle, der alt var gjennomført og pent satt sammen. De valgte også å kjøpe mange av møblene, for her snakker vi om ubetinget kjærlighet.

– Vi forelsket oss i alt ved huset, og det tiltalte oss at vi kunne bevare det slik det var, flytte rett inn og faktisk bare gi veggene en klatt maling og litt dekorativ tapet.

En gammel dekorativ grammofon pynter opp i atelieret.
En gammel dekorativ grammofon pynter opp i atelieret. Vis mer
Diana er glad i klassiske lamper med stoffskjerm. Stolen er kjøpt brukt.
Diana er glad i klassiske lamper med stoffskjerm. Stolen er kjøpt brukt. Vis mer

Dette var kun mulig fordi vår stil er så lik stilen til de forrige eierne og passer sånn sett inn her, sier Diana.

– Vi har alltid samlet på unike, gamle ­møbler som har en historie og som ikke kan kjøpes i nærmeste interiørbutikk. Alt det jeg finner og pusser opp, er unikt, sier Diana og legger til at hun er svært opptatt av detaljer og å innrede i tråd med huset sjel og opp­rinnelige stil.

Det virket som det var «meant to be» at Diana og Michael skulle finne denne gamle gården. For da de hadde overtatt huset, fikk de et gammelt kart over tomten, og der, på det kartet, så Diana navnet til farfaren sin, Helmut Hvims, som skulle ha skilt ut dette området i sin tid.

Sjakkrutete fliser på kjøkkenet fører tankene til Frankrike.
Sjakkrutete fliser på kjøkkenet fører tankene til Frankrike. Vis mer
Diana med en bregne hun har plukket i hagen.
Diana med en bregne hun har plukket i hagen. Vis mer

Paret bodde på Sjælland tidligere, men hadde lenge hatt Nordjylland i tankene.

– Michael er født og oppvokst i området, og jeg er opprinnelig fra Sjælland, men vi møtte hverandre her da vi gikk på videregående. Foreldrene våre bor også i området, så det var naturlig å flytte tilbake og bo nærmere dem, sier hun.

For Diana og Michael er omgivelsene ­ekstra viktig. De ønsket å bo utenfor byen og gjerne nær sjø og skog. Nå bor de bare noen få minutter fra en strand og har mange koselige kroker i hagen. Huset er det eldste i et område med mange sommerhus, og paret ­nyter livet sitt her. Det føles som å komme hjem, synes de.

Det store skapet kjøpte paret av husets tidligere eiere, og det står på samme plass, fordi det er for tungt til å bli flyttet. Diana har imidlertid gitt det sitt eget preg med grønn kalkmaling. Og denne fargen har inspirert til å gi kjøkkenet en landlig stil.
Det store skapet kjøpte paret av husets tidligere eiere, og det står på samme plass, fordi det er for tungt til å bli flyttet. Diana har imidlertid gitt det sitt eget preg med grønn kalkmaling. Og denne fargen har inspirert til å gi kjøkkenet en landlig stil. Vis mer
Flettverk, tre og lyse naturfarger går igjen på soverommet. Og tekstiler med botaniske mønstre gir rommet personlighet. Diana har selv sydd putene og gardinene.
Flettverk, tre og lyse naturfarger går igjen på soverommet. Og tekstiler med botaniske mønstre gir rommet personlighet. Diana har selv sydd putene og gardinene. Vis mer
Det spirer i det lille atelieret, der stiklinger av stueplanten pilea er i ferd med å vokse seg store.
Det spirer i det lille atelieret, der stiklinger av stueplanten pilea er i ferd med å vokse seg store. Vis mer
Paret har laget mange kosekroker rundt i hagen
Paret har laget mange kosekroker rundt i hagen Vis mer
Paret stortrives med å bo landlig og nær både skog og sjø.
Paret stortrives med å bo landlig og nær både skog og sjø. Vis mer

Få stilen

Gi hjemmet en landlig og romantisk stil ved å kombinere brukt og nytt.

Oppheng til plante (kr 160, Granit).
Oppheng til plante (kr 160, Granit). Vis mer
Retroinspirert rørstol (kr 3700, Maze).
Retroinspirert rørstol (kr 3700, Maze). Vis mer
Skap i furu (kr 2700, Søstrene Grene).
Skap i furu (kr 2700, Søstrene Grene). Vis mer
Lampe (kr 1600, Bloomingville).
Lampe (kr 1600, Bloomingville). Vis mer
Salongbord (kr 2600, Venture).
Salongbord (kr 2600, Venture). Vis mer
Gulvteppe (kr 12 900, Layred).
Gulvteppe (kr 12 900, Layred). Vis mer
Gammelt skrivebord (kr 700, finn.no).
Gammelt skrivebord (kr 700, finn.no). Vis mer
Vitrineskap (kr 3795, Ikea).
Vitrineskap (kr 3795, Ikea). Vis mer
Hjørnesofa (kr 16 000, Sofacompany).
Hjørnesofa (kr 16 000, Sofacompany). Vis mer
Pledd med mønster (kr 600, H&M).
Pledd med mønster (kr 600, H&M). Vis mer
Spisebord (kr 17 000, Ellos).
Spisebord (kr 17 000, Ellos). Vis mer
Lysestake med messingdetaljer (kr 1795, Menu).
Lysestake med messingdetaljer (kr 1795, Menu). Vis mer

Av: Jeanette Hoff

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer