Bolig & Interiør

Danske designferdighus kommer til Norge

Er du på jakt etter et kult og annerledes hus, bør du ta en titt på disse nye danske husene. Snart kommer de til Norge.

Foto: 3XNielsen
Foto: 3XNielsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjedelig

Det danske typehusfirmaet M2 A/S hevder at de vil ta opp kampen med kjedelige ferdighus - og levere arkitekttegnede hus til samme pris som de kjedelige.

M2 A/S er et nytt samarbeid mellom fire kjente danske arkitektfirmaer og byggeselskapet MT Højgaard. De fire arkitektfirmaene er Cebra, Schmidt Hammer & Lassen, 3XNielsen og Plot. Fire arkitekter hos disse firmaene er designerne bak de nye husene, og MT Højgaard står for byggeprosessen.

Bildespesial


Idealistisk kamp?

- Vi tar opp kampen mot alle de triste ferdighuslandskapene som ligger rundt omkring i landet. I noen av disse områdene er man nesten helt i tvil om hvor man bor. Det er meg en gåte at husfirmaene ikke har utviklet seg gjennom de siste to årtiene. Vi vil selge hus til de som drømmer om et spesielt hus, men til en pris der alle kan være med, sier Jesper Øhlenschlæger, administrerende direktør i M2 A/S.

Husene til M2 koster mellom 1,9 og 2,8 millioner danske kroner, og varierer i størrelse fra 150 til 230 kvadratmeter.

- For M2, og ikke minst arkitektene, ligger det en stor porsjon idealisme bak vår forretningsfilosofi. Vi vil ikke være med på å "plastre" til landskapet med intetsigende arkitektur, sier Øhlenschlæger.

Kommer til Norge


Ifølge Øhlenschlæger har M2 begynt prosessen med å etablere seg i Norge.

- Morsomt at du spør, for vi har faktisk akkurat etablert et norsk datterselskap, og er igang med å ansette folk, forteller han til DinSide Bolig.

- Vi kommer til å starte et samarbeid med arkitektfirmaet Snøhetta, men vil ellers selge akkurat de samme husene i Norge som i Danmark. Eksteriøret blir helt likt, men vi må gjøre noen småjusteringer i forhold til interiøret. I løpet av et par måneder begynner vi å bygge et av husene i Oslo, sier direktøren.

Bakgrunnen for at M2 etablerer seg i Norge, er stor interesse nordfra.

- Jeg mottar rundt 15-20 mailer hver uke, hvor folk spør om husene våre. Ikke vet jeg hvorfor, men det er åpenbart en stor interesse for dansk design, sier han.

- Kommer disse husene til å koste det samme i Norge, som i Danmark?

- Vi håper på den samme prisen, men det er dyrere å bygge i Norge, avslutter han.

(Artikkelen er levert av DinSide.no)

Foto: 3XNielsen

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer