<strong>ULIKE NYANSER:</strong> Med personlige detaljer.
 Foto: Drømmekjøkken
ULIKE NYANSER: Med personlige detaljer. Foto: Drømmekjøkken Vis mer

Kjøkken

De fineste kjøkkenene akkurat nå

Miks av materialer og personlige detaljer er hot.

Publisert
Sist oppdatert

KKLIVING.NO: Skal du pusse opp kjøkkenet? Eller bare piffe opp litt? 

Materialmiks og kos er tingen i høst. Og dessuten er en personlig stil, som viser hvem du er helt i tiden. Det skal ikke være for sterilt, og vi er ikke lenger redde for å bruke svart.

Dessuten skal kjøkkenet være funksjonelt. Godt lys, god benkplass og nok oppbevaring er viktig. 

Her er de største kjøkkentrendene akkurat nå!

LES OGSÅ: Drømmer du om nytt soverom? 

Marmor

Marmor gir kjøkkenet et moderne og eksklusivt preg. Superfint som vegg i våtsonen eller benkeplate. Gjerne i kombinasjon med eik eller en hvit, enkel plate om heldekkende blir for dyrt.

Vær obs på at ikke alle produsenter anbefaler marmor som kjøkkenbenk, da det er et porøst materiale som trekker til seg væske.

<strong>MARMOR:</strong> Marmor er superhot og superfint. Det er også blitt mer populært med marmor i andre farger enn hvitt.  Foto: Yvonne Wilhelmsen
MARMOR: Marmor er superhot og superfint. Det er også blitt mer populært med marmor i andre farger enn hvitt. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Svart/hvitt

En kombinasjon av skapfronter i sort og hvitt er veldig populært. Gjerne glattpolert hvitt mot en røffere beiset tresort i sort.

Den grafiske, stramme stilen mykes gjerne opp med detaljer som pels eller myke gulvtepper og solide elementer av ubehandlet treverk. 

LES OGSÅ: Slik maler du veggene med kalkmaling

<strong>MYK OPP MED DETALJER:</strong> Synes du svart/hvitt-stilen blir litt stram er løsningen detaljer i pels eller myke tepper.  Foto: Yvonne Wilhelmsen
MYK OPP MED DETALJER: Synes du svart/hvitt-stilen blir litt stram er løsningen detaljer i pels eller myke tepper. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Teksturmiks

Variasjon i teksturer og overflater gir dybde og liv til kjøkkenet og gjør det varmt og personlig. Vi ser at flere materialer, som for eksempel rustikt tre og betong, bidrar til moderne og personlige kjøkkenløsninger – gjerne med en forholdsvis enkel base.

Vegger malt med trendy kalkmaling gir en matt og effektfull overflate, og fungerer også bra i våtsonen da den enkelt kan forsegles med en tilpasset lakk. 

<strong>VARMT OG HØSTLIG:</strong> Ulike materialer på en enkel base gir et moderne og varmt kjøkken.  Foto: Yvonne Wilhelmsen
VARMT OG HØSTLIG: Ulike materialer på en enkel base gir et moderne og varmt kjøkken. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Mørke toner

Materialene skal føles ekte og naturnære nå, gjerne i kombinasjon med tyngre, mørke og mettede paletter. I dette kjøkkenet som interiørekspert Mija Kinning har innredet for Drømmekjøkkenet, skaper ulike varianter i samme gråskala bakgrunn for lister og beslag i kobber og messing. Personlige valg og tilpassede detaljer skaper liv og spenning. 

LES OGSÅ: Slik blir gamle kasser ny oppbevaring

<strong>ULIKE NYANSER:</strong> Med personlige detaljer.
 Foto: Drømmekjøkken
ULIKE NYANSER: Med personlige detaljer. Foto: Drømmekjøkken Vis mer

Ekspertenes tips: 

Stylist Tone Kroken er ekspert på alt som rører seg i interiørverden. Ifølge henne bør du absolutt gå for en personlig stil når du skal sprite opp litt i interiøret. Her er hennes tips!

INTERIØRSTYLISTEN: Tone Kroken Foto: Yvonne Wilhelmsen
INTERIØRSTYLISTEN: Tone Kroken Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

1. Personlig stil! Bland og miks gamle møbler, sett for eksempel sammen en gammel industriell skjenk med moderne kjøkkeninnredning. Det skal ikke lenger være glatt, stramt og supermoderne. 

2. Lek med lamper på kjøkkenet! Nå byttes tradisjonell kjøkkenbelysning ut med pyntepærer og vegglamper.

3. Mørk kjøkkeninnredning! Gjerne i kombinasjon med hvitt eller eik.

4. Sort, hvitt eller messing-armatur. Det må ikke alltid være av stål.

5. Marmor, kobber og messing på møbler, innredning og detaljer.

6. Høyskap istedenfor overskap! De rommer mer, og ser tøffere og renere ut. Ett høyskap rommer like mye som tre, fire overskap – og er mye mere praktisk!

7. Kalkmaling på veggen. Tøft og sanselig!

LES OGSÅ: Se hjemmet til Kk Livings interiørstylist

Arkitekt Therese Øijord Rustad hjelper deg med å tenke på det funksjonelle: 

1. Hva funker på kjøkkenet i dag? Hva opplever du som klønete? Er det utstyr som mangler plass? Sett deg inn i detaljene, det gir en praktisk og effektiv kjøkkenhverdag.

2. Ta hensyn til dagslys. Morgenlys fra øst er spesielt attraktivt. Maksimer gjerne dagslys over kjøkkenbenken. 

<strong>ARKITEKTEN:</strong> Therese Øijord Rustad er ekspert på funksjonell tenkning. Foto: Yvonne Wilhelmsen
ARKITEKTEN: Therese Øijord Rustad er ekspert på funksjonell tenkning. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

3. Planlegg godt med benkeplass. Området mellom vask og koketopp er den mest brukte, så planlegg god plass her. Arbeidstrekanten trenger ikke følges slavisk, men prinsippet med god flyt mellom koketopp, vask og kjøleskap er viktig. 

4. Har du plass til kjøkkenøy, gir det ofte god flyt og god og praktisk frokostplass.

5. Har du plass, kan en innebygget sittebenk bli en kjærkommen plass, gjerne med vindu og utsyn om det er mulig. 

6. Stekeovn i ståhøyde er å anbefale, gjerne sidehengslet.

7. Har du liten leilighet? Ha et bevisst forhold til avtrekket og sørg for at det ikke går gjennom alle skapene. Vurder å bruke en (smal) sittebenk i stedet for stoler i møbleringen – disse er mye mindre plasskrevende.

8. Lagringsplass er viktig, men tenk også på estetikk så det ikke blir for mye skuffer og skap. Skuffer kan ofte gi bedre oversikt enn skap gjør for lagring.

De fineste kjøkkenene akkurat nå

Liker du et minimalistisk utseende uten at det blir for sterilt, prøv å minimer bruken av overskap, slik at du får en ren vegg som kan kles i et hav av forskjellige overflater. Eksperimenter med belysning, gjerne takpendler, så får du en særegen vegg.

9. La en profesjonell gå over rør og elektrisk anlegg, og se om det trengs oppgraderinger av anlegg for de nye hvitevarene. Det gir deg en oversikt over hva som trenger å gjøres for prosjektet, og oversikt over kostnader. Sørg for nøyaktige mål, slik at du vet akkurat hva du har å gå på.

 

10. Gå gjennom hva du faktisk bruker av kjøkkenutstyr – har du ikke brukt det på seks måneder, kan du vurdere å omplassere utstyret!

11. Bruk god tid når du planlegger, så får du kjøkkenet akkurat som du ønsker. 

LES OGSÅ: Høstens 10 hotteste interiørtrender

Denne saken er også publisert i KK Living 07. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer