interiør:

- De fleste blir overrasket fordi de forventer noe helt annet

Ida Benedicte og Kasper har innredet hagen som en helårsvennlig oase som står i stil med huset.

FOTO: Another Studios
FOTO: Another Studios Vis mer
Publisert

Egentlig drømte Ida Benedicte og Kasper om en stor mursteinsvilla. Men da paret forelsket seg i byen Støvring, som ligger sør for Aalborg, var det ikke så mange mursteins- villaer på markedet. Derfor gikk de heller for en klassisk enebolig fra 1980-tallet. De så uendelige muligheter og potensial i huset, og de ønsket å sette sitt eget preg på det.

Ida Benedicte er medeier av interiørvirksomheten Bohemo, som selger etnisk interiør fra blant annet Marokko, Bali og India. Også privat er hun glad i etnisk interiør.

– Vi har faktisk ikke prøvd å matche stilen vi har innendørs med stilen huset har utvendig. Den stemmer ikke helt overens, slik vi drømmer om. Men det er litt morsomt å komme inn hit etter at man har sett huset utenfra. De fleste blir overrasket fordi de forventer noe helt annet, og det liker vi, forklarer Ida Benedicte.

Ida Benedicte på et av favorittstedene sine, den komfortable sittegruppen på terrassen.
Ida Benedicte på et av favorittstedene sine, den komfortable sittegruppen på terrassen. Vis mer
Ida Benedicte og Kasper har hentet inspirasjon til husets innredning fra hele verden. Spisebordet er favorittmøbelet og er importert fra Kina.
Ida Benedicte og Kasper har hentet inspirasjon til husets innredning fra hele verden. Spisebordet er favorittmøbelet og er importert fra Kina. Vis mer

Paret har ikke gjort så mange endringer i huset, bortsett fra å rive en vegg mellom kjøkkenet og spisestuen og å pusse opp badet. Resten har de løst med deres unike innredning. De elsker at omgivelsene og interiøret har en historie eller kan vekke gode minner.

Bambus er blitt brukt som en rød tråd både ute og inne. Flere av rommene er fylt med vakre tekstiler, varme nyanser og myke overflater, som gir en lun og koselig stemning.

Bambus er den røde tråden i parets enebolig – både innendørs og utendørs. Her er en dagseng i den ene delen av stuen. Vitrineskapet er fylt med reisefunn.
Bambus er den røde tråden i parets enebolig – både innendørs og utendørs. Her er en dagseng i den ene delen av stuen. Vitrineskapet er fylt med reisefunn. Vis mer
Vinterhagen har paret pyntet med loppefunn. De bruker den flittig når kulden melder sin ankomst. Her tenner de lys, pakker seg inn i pledd, og slik får de mest mulig ut av hagen hele året.
Vinterhagen har paret pyntet med loppefunn. De bruker den flittig når kulden melder sin ankomst. Her tenner de lys, pakker seg inn i pledd, og slik får de mest mulig ut av hagen hele året. Vis mer

Paret er glad i å ha gjester på besøk, og de er opptatt av at de som kommer innom, skal trives hos dem.

– For oss er det viktig at gjestene våre føler seg hjemme, og at hjemmet vårt kan være et samlingspunkt for dem, sier Ida Benedicte.

Der er derfor spisebordet er favorittmøbelet hennes. Det er importert fra Kina, og rundt det er det plass til mange venner, nære og kjære.

Ida Benedicte liker å ha muligheten til å plukke blomster og rabarbra i sin egen hage.
Ida Benedicte liker å ha muligheten til å plukke blomster og rabarbra i sin egen hage. Vis mer
Munnblåst glass i farger, mønstrete marokkanske skåler og annen keramikk fra Ida Benedictes kolleksjon kommer i fokus når husets fargepalett er nøytral.
Munnblåst glass i farger, mønstrete marokkanske skåler og annen keramikk fra Ida Benedictes kolleksjon kommer i fokus når husets fargepalett er nøytral. Vis mer

En av tingene Ida Benedicte og Kasper falt for ved eneboligen i Støvring, var den store hagen.

– Vi bruker hagen hver eneste dag og liker å oppholde oss utendørs. Det høres ut som en klisjé, men jeg elsker å se at plantene gror, at bladene skifter farge, og at jeg kan kjenne vinden blåse i ansiktet mitt. Å være i hagen er rene meditasjonen for meg, og jeg bruker den til å lade opp og utvikle nye ideer, forteller Ida Benedicte, som også elsker det praktiske arbeidet og å få litt skitt under neglene, som når rabarbraen skal høstes.

Hagen er noe av det Ida Benedicte og Kasper falt for da de kjøpte huset. Og takket være vinterhagen kan de bruke den hele året.
Hagen er noe av det Ida Benedicte og Kasper falt for da de kjøpte huset. Og takket være vinterhagen kan de bruke den hele året. Vis mer
- De fleste blir overrasket fordi de forventer noe helt annet

Hagen er delt opp i flere soner. Den romslige terrassen er innredet med store bambusmøbler som man kan slenge seg ned i. I den andre delen av hagen ligger en oase bestående av vinterhagen og kjøkkenhagen, som er fylt med rabarbra, bærbusker, erter og poteter. Familien bruker vinterhagen på regnfulle dager. Da koser de seg med levende lys, tepper og varm sjokolade i koppene.

Med vinterhagen og den fyldige kjøkkenhagen er allerede deler av Ida Benedictes største drøm oppfylt.

– For meg var det viktig med en innbydende hage der du kan lene deg tilbake og nyte solen med nyplukkede jordbær – og hvor jeg kan plukke en bukett med blomster til vennepar som inviterer oss på middag. Men det ­viktigste av alt er at sønnen vår har direkte tilgang til hagen, og at han kan leke fritt der, sier Ida Benedicte.

Med planter og vaser som dekor i vinterhagen får rommet en innbydende, hjemmekoselig stuefølelse.
Med planter og vaser som dekor i vinterhagen får rommet en innbydende, hjemmekoselig stuefølelse. Vis mer
Opprinnelig var det en vegg mellom kjøkkenet og spisestuen, men paret valgte å fjerne den, slik at de kunne få plass til det store, rustikke spisebordet sitt.
Opprinnelig var det en vegg mellom kjøkkenet og spisestuen, men paret valgte å fjerne den, slik at de kunne få plass til det store, rustikke spisebordet sitt. Vis mer
Til og med små detaljer som kleshengerne i gangen er i bambus. Dette gir et gjennomført uttrykk til alle husets rom.
Til og med små detaljer som kleshengerne i gangen er i bambus. Dette gir et gjennomført uttrykk til alle husets rom. Vis mer
Tekstiler, myke overflater og varmt treverk gir huset en lun og koselig stemning
Tekstiler, myke overflater og varmt treverk gir huset en lun og koselig stemning Vis mer
Skjærefjøler som er stilt opp mot veggen, bidrar til å gi det hvite kjøkkenet varme.
Skjærefjøler som er stilt opp mot veggen, bidrar til å gi det hvite kjøkkenet varme. Vis mer
Paret har pusset opp husets to bad. Bambus, tre og lekre tekstiler er i fokus og gir varme og personlighet til de hvite, nøytrale rommene.
Paret har pusset opp husets to bad. Bambus, tre og lekre tekstiler er i fokus og gir varme og personlighet til de hvite, nøytrale rommene. Vis mer
En bildevegg bidrar til å gi stuen et personlig preg.
En bildevegg bidrar til å gi stuen et personlig preg. Vis mer
Med en stor, flettet sengegavl har Ida Benedicte satt stilen på soverommet. Puter med blomstermønster og loppefunn gir rommet sjel, mens svarte nattbordlamper gir kontrast til de nøytrale naturfargene.
Med en stor, flettet sengegavl har Ida Benedicte satt stilen på soverommet. Puter med blomstermønster og loppefunn gir rommet sjel, mens svarte nattbordlamper gir kontrast til de nøytrale naturfargene. Vis mer

Få stilen

Lyse farger og møbler i naturmaterialer skaper en lun og hyggelig atmosfære.

Skulpturell lampe (kr 300, H&M).
Skulpturell lampe (kr 300, H&M). Vis mer
Rustikt vitrineskap (kr 7300, Ellos Home).
Rustikt vitrineskap (kr 7300, Ellos Home). Vis mer
Taklampe i rotting (kr 1700, PR Home).
Taklampe i rotting (kr 1700, PR Home). Vis mer
Kunstige blomster (kr 850, Bloomingville).
Kunstige blomster (kr 850, Bloomingville). Vis mer
Eikestol (kr 19 000, Tonning & Stryn)
Eikestol (kr 19 000, Tonning & Stryn) Vis mer
Pyntevifter i bambus (kr 130, Ikea).
Pyntevifter i bambus (kr 130, Ikea). Vis mer
Lenestol (kr 15 000, Ferm Living).
Lenestol (kr 15 000, Ferm Living). Vis mer
Keramikkvase (kr 4500, Mubs).
Keramikkvase (kr 4500, Mubs). Vis mer
Dagseng (kr 13 000, Karup Design).
Dagseng (kr 13 000, Karup Design). Vis mer
Grått gulvteppe (kr 9700, Menu).
Grått gulvteppe (kr 9700, Menu). Vis mer
Sofabord (kr 17 000, Frama).
Sofabord (kr 17 000, Frama). Vis mer
Solseng i rotting (kr 7300, Ellos Home).
Solseng i rotting (kr 7300, Ellos Home). Vis mer

Av: Jeanette Hoff

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer