Bolig & Interiør

De hotteste utepeisene

Kaldt på uteplassen? Gjør den hot, da vel!

Foto: DinSide
Foto: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gjør sommeren lang

Glad i sommer og sol - særdeles hvis den varer lenge? Dessverre er den skandinaviske sommeren nok alt for kort i de flestes øyne - og da er det jo ikke annet å gjøre enn å forlenge den selv?

Selv om noen kanskje mener at det er som å fyre for fuglene, er det ikke til å komme utenom at utepeisene varmer godt når man prøver å forlenge de hyggelige sommerkveldene.

Se de hotte utepeisene her

Billig eller dyr?

Prisene på utepeisene varierer mye - fra rundt 1500 kroner for de billigste, til 13 000 kroner for de dyreste. Så klart vil kvaliteten og størrelsen avhenge av prisen, og det vil derfor være opp til egne krav og forventninger hvor mye man skal bruke på varmekilden.

- Når det gjelder utepeiser og griller er det viktig å skille mellom de grillene du til en viss grad kan bruke som peis, og de du kan bruke til intensiv fyring, forklarer markedssjef i RKC, Tore Alexander Bøe, og legger til:

- Jeg pleier - med et glimt i øyet - å si at de eksklusive utepeisene kan forlenge sommeren med to måneder.

Men da er vel også prisforskjellen mellom de to typene betydelig?

- Ja, det er en klar oppdeling i disse to segmentene, som selvsagt også avspeiler seg i prisen. De billigere typene vil sprekke hvis du fyrer mye i dem, avslutter han.

I bildespesialen har vi valgt utelukkende å vise utepeiser som - ifølge leverandørene - er beregnet på intensiv fyring.

Ferdigpeis eller bygg-selv?

Er du handy-Henrik eller liker du bedre de nøkkelferdige løsningene? I bildespesialen viser vi både bilder av helt ferdige utepeiser, og utepeiser du selv må bygge, eksempelvis i Leca-blokker, helt fra bunnen av.

Bildespesialen inneholder også bilder av billigere, og flyttbare utepeiser. Det sier seg selv at disse mindre flyttbare modellene ikke kan gi samme varmeeffekt som de dyrere typene. Men valget er så klart bare ditt...

Eksterne lenker:

Under hvert bilde forteller DinSide hva produsenten/produktet heter, og hva det koster. Under finner du kontaktinformasjon til en rekke produsenter og leverandører av ulike utepeiser:

www.dagsmarked.no
www.futur.no (Gamle Primus)
www.rkc.no(Leverer bla. til Maxbo og Monter)
www.nexopejse.dk (Den danske leverandøren til RKC)
www.maxit.no (Bygget av Leca-blokker, leverer bla. til Maxbo, Byggern og Byggmakker)
www.leca.no
www.stein-hage.no
www.krontech.no
www.olenbetong.no
www.euklides.no

(Artikkelen er levert av DinSide Bolig)

Foto: DinSide

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer