Bolig & Interiør

De nye norske ferdighusene

Hva er nytt på markedet i år? Sjekk bildene av de nye norske ferdighusene.

Kvadratisk og praktisk? Her er modellen «Kvadrat» fra Nordbohus. Foto: Nordbohus
Kvadratisk og praktisk? Her er modellen «Kvadrat» fra Nordbohus. Foto: Nordbohus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
På jakt etter nytt kult hus, eller bare litt nysgjerrig?

Vi har spurt en lang rekke av de større norske produsentene av ferdighus om hva som er «helt nytt» i deres huskataloger.Nytt på nytt


Skal man si noe helt generelt om husene, må det være at det er den enklere og mindre romantiske stilen som hersker blant nyhetene. Det skal gjerne være lys, luft, store rom og høyt til taket.

Likevel må man ikke tro at det bare er kule og kubistiske hus som er inn hos det norske folket. Nei, nasjonalromantikken blomstrer nok i beste velgående - for nyhetene hos husprodusentene inneholder også veldig mange tradisjonelle hus.

I bildespesialen vises mange hus fra den nye trenden, men også de helt vanlige husene vil du få se.

- Store vindusflater er veldig inn, og en mer minimalistisk stil ses også i våre nye hus. Vi produserer hovedsakelig hus i tre, men har også etter hvert noen nye typer der vi kombinerer mur og tre, sier markedssjef i Hellvikhus, Paulfrid Hegrestad.

Hos Håndverksmur murrer man litt i krokene.

- Det som er spesielt hos oss er at vi produserer ferdighus i mur og tegl, og det finnes ikke mange huskjeder som gjør det. De aller fleste lager hus i tre, sier daglig leder Tore Ilseng.

Kubistisk


Produsenten Boligpartner holder seg - som de fleste - til trematerialene.

- Skal jeg trekke fram det som er mest nytt, må det bli den nye serien vår, «Quadra». Designet er veldig kubistisk, med flate tak og funkisstil. Innvendig er det store åpne rom, blant annet har vi en takhøyde på mellom 2,70 og 3,50 meter. Vindusflatene er store og gir mye lys inn i huset, forklarer markedssjef i Boligpartner, Gunn Furulund Haugen.

Produsenten Norgeshus har kanskje gått litt i den andre grøften, i alle fall når det gjelder vindusflater og størrelsen på huset.

- Vi har nettopp kommet med et helt nytt lavenergikonsept, der målet er at man skal bruke mindre energi i husene. Husene har mindre vinduer, og er noe mer kompakte enn hva som er vanlig. Vi forsøker også å lage hus med bare fire hjørner, fordi det er mest energivennlig, sier markedssjef i Norgeshus, Benn Asgeir Båtvik.

- Vi har likevel prøvd å få inn en variasjon i husene, ved å gi dem litt ulike uttrykk. Noen av dem er moderne med flate tak, og noen holder seg i den tradisjonelle klassen. Uansett har de fått mer isolasjon i vegg og tak, og vinduene er hovedsakelig plassert på husets syd- og vestlige side, forklarer arkitekt hos Norgeshus, Anne Marit Storler.

Ferdighusprodusenter i artikkelen:
hellvikhus.no
handverksmur.no
boligpartner.no
norgeshus.no
blockwatne.no
systemhus.no
byggmann.no
mesterhus.no
nordbohus.no
norskehus.no

For ordens skyld: Vi ba totalt ti ferdighusprodusenter om bilder og informasjon om deres nye produkter. Det betyr også at dette ikke er en fullstendig oversikt over hva som er tilgjengelig i det norske markedet det siste året - men tross alt en ganske stor del av det. Tre av de ti spurte, fikk vi ingen husnyheter fra.

Block Watne har nemlig ikke lansert noen nye eneboliger siden februar 2005, og opplyser at de ikke kommer med nyheter før i begynnelsen av 2007.

Mesterhus lanserer fem nye hus den 12. juni, men disse er foreløpig «hemmelige».

- Vi ønsker ikke gå ut med dette i media før våre kjedekontorer har sett husene, påpeker Arve Solheim, daglig leder i Mesterhus-kjeden.

(Artikkelen er levert av DinSide.no)

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer