Interiørrådet:

De vanligste oppussingtabbene: - Det er så mye lettere å unngå enn man tror

Tone Kroken har bomma hun også, men mener det meste kan unngås om du holder deg til tre gode prinsipper. Og har et gullråd til deg med dårlig tid.

INTERIØRRÅDET: I podcasten Interiørrådet får du servert tips og triks om alt innen interiør og bolig.
INTERIØRRÅDET: I podcasten Interiørrådet får du servert tips og triks om alt innen interiør og bolig. Vis mer
Publisert

I podkasten Interiørrådet får vi hver uke servert tips, triks og råd fra interiørdronninga Tone Kroken og KK-journalist Benedicte Wessel-Holst.

Her får du hjelp enten du vil pimpe opp kjøkkenet på budsjett, få til drømmesoverommet eller lære å dekorere som en proff, for å nevne noen av temaene som tas opp.

- Vi nordmenn er jo mye hjemme og innendørs, derfor er har vi ofte et prosjekt eller to, både stort og smått. Vi har lyst at podkasten vår gir gode råd til alle som står i sånne prosjekter, sier Wessel-Holst.

Og i siste episode er den store oppussingen og de vanligste tabbene som er temaet.

- Ja, men ikke det som handler om mugg i kjelleren og manglende radommåling, men de estetiske valgene som kanskje ikke ble som du ønsket, presiserer Wessel-Holst.

- Vi går gjennom det folk flest opplever som vanskelig, og der det ofte glipper, supplerer Kroken.

Og hva er det?

- Overordnet handler det særlig om at det glipper på planleggingen – at visjonen ikke er tydelig nok, og da stiller du svakere i møte med håndverkere som trenger en tydelig plan, og du blir også vinglete når du får tusen ulike råd av folk som vil hjelpe, sier Kroken.

- Svigermor som er veldig interiørinteressert syns kanskje kjøkkeninnredningen du har tenkt deg er helt feil. Jo mer gjennomtenkte valg, jo sterkere står du når alt skal i gang.

- For når oppussingballen begynner å rulle er det viktig å være forberedt, supplerer Wessel-Holst.

Hør hele episoden her!

Dette bør du være tidlig ute med

Planlegging, visjon og det å virkelig tenke gjennom belysning er ofte noe som glipper i følge de to. Og at man er for sent ute med de kule detaljene som løfter det hele opp et hakk.

- Her har Tone et gullråd syns jeg. Nemlig å være tidlig ute med bestillinger av for eksempel armaturer og fliser du sett deg ut. Det er så irriterende å måtte velge noe annet fordi leveringstiden ofte er veldig lang.

Tone mener det er helt innafor å bestille det du har skikkelig lyst på – før du har avtalt dato for oppstart, påpeker Wessel- Holst.

Men egne tabber – hva har dere gjort som dere ikke gjør igjen?

- Jeg har en kjøkkenbenk som ble billigste sort fordi pengene ikke strakk til. Også skulle jeg ønske jeg beholdt de gamle dørene framfor å bytte ut med nye, mer papp-aktige, men der igjen var jeg for sent ute til å sende dem vekk og få dem fine. Dette er tragisk å høre, Benedicte!

Slapp av, Tone. De står på loftet. Jeg kan fortsatt få det til, ler Wessel-Holst.

Og hva har interiørarkitekten bomma på?

- Jeg burde ha tegnet inn et vinskap – det savner jeg virkelig på kjøkkenet. Også glemte jeg et lyspunkt i taket på gjestebadet. En ganske stor tabbe, ler Kroken og legger til at hun har løst det med en belysning i rommet utenfor. Men noe sminkelys er det ikke. Det får de legge inne hos meg, sier hun og smiler.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer