Bolig & Interiør

Del leiligheten - bli rik!

Har du en leilighet du har mulighet til å dele opp i flere rom, kan du bli tusenvis av kroner rikere.

Foto: Image Source/AOP
Foto: Image Source/AOP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Press sitronen

Er du veletablert på boligmarkedet, har du helt sikkert tjent godt med penger de siste årene. Men hvorfor ikke presse sitronen ytterligere? Våre undersøkelser viser at du, ved å gjøre «enkle» tiltak, kan øke boligverdien betraktelig.


Les mer på DinSide.noEier du en leilighet hvor du har mulighet til å dele et av rommene, kan det være en svært lønnsom investering.

Så mye koster det å dele ett rom i to.

For eksempel er de fleste boligekspertene enige om at en toroms leilighet vanligvis er mer verdt enn en ettroms, selv om kvadratmeterantallet er helt likt.

Tjen 300 000 kroner


- En ettroms leilighet på 30 kvadratmeter, tipper jeg at du kan tjene opp mot 200 000 -300 000 kroner ekstra på - ved å dele ett stort rom i to, og lage en åpen kjøkkenløsning. Du må da selvsagt huske på, at en slik oppdeling også koster penger, men det vil helt klart være en lønnsom investering, sier faglig leder i Exact Eiendom, Aase-Britt Haavik.

Men det er vel store geografiske forskjeller på hvor mye det er mulig å tjene på en slik operasjon?

- Ja, dette anslaget gjelder bare pressområdene i Oslo sentrum. Kommer du lenger ut, er det ikke en gang sikkert at en slik oppdeling er lønnsom, sier hun, og legger til:

- Det er nok like lønnsomt å foreta en slik oppdeling på en toroms leilighet, men å dele opp en treroms til en fireroms, tror jeg ikke vil ha den samme effekten. Når leiligheten allerede har tre rom, er det kvadratmeterantallet som er viktigst, avslutter Haavik.

Fint på Frogner

- Deler du en ettroms leilighet, er det klart at du treffer en annen målgruppe. Jeg tror at du kan tjene fra rundt 100 000 kroner - til flere hundretusen kroner - avhengig av beliggenhet. Og det er klart at du kan tjene mer på en slik oppdeling hvis leiligheten ligger på Frogner framfor Holmlia, sier daglig leder på Areal Sinsen, Jon Olav Halgunset.

Ifølge Halgunsett vil gevinsten imidlertid reduseres noe hvis oppdelingen foretas i en toroms leilighet, som gjøres om til en treroms.

- Men hvis man endrer en treroms leilighet til fire rom, tror jeg ikke at det vil ha noen nevneverdig effekt, avslutter Halgunset.

Ovenstående betraktninger gjelder for leiligheter som ligger innenfor ring 3 i Oslo.

Lønnsomt over hele landet

DnBNOR Eiendom har kontorer over hele Norge, og markedssjef Rune Garborg uttaler seg gjerne om landet generelt.

- Overordnet for hele landet vil en toroms leilighet ha en høyere verdi enn en ettroms. Jeg er overbevist om at du gjennomgående kan treffe nye segmenter dersom du utvider en leilighet som har potensiale til det, sier han, og legger til:

- Jeg tror eksempelvis at det prosentuelle potensialet er like stort på Hamar, som i Oslo. Men det er klart at beløpsmessig, eller i absolutte kroner, vil verdistigningen selvsagt være høyest i Oslo, sier Garborg.

Hva er realistisk verdiøkning for eksempelvis en ettroms leilighet sentralt i Oslo?

- Det ønsker jeg ikke å uttale meg om, for det er helt avhengig av hvor bra løsningen blir. Men at prisen vil øke betydelig, er det ikke tvil om, sier han.

Tror du at en mulig verdiøkning kun gjelder dersom du utvider en ettroms eller toroms med et ekstra rom?

- Generelt ligger det nok mest potensial i de mindre leilighetene, og denne effekten får du ikke på samme måte hvis du har tre rom, og kan lage fire. Men i noen tilfeller, for eksempel i Oslo, vil også denne utbyggingen ha effekt - eksempelvis hvis målgruppen er et par med barn som trenger et ekstra rom, avslutter markedssjefen i DnBNOR Eiendom.

(Artikkelen er levert av DinSide.no)

Foto: Image Source/AOP

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer