INTERIØR: Stuen er åpen og bred med plass til to sofaer og peis i midten. I nisjen ved siden av pipen er det plass til hyller som ser nesten innebygget ut. Det gir plass til masse fine stilleben. FOTO: Dianna Nilsson
INTERIØR: Stuen er åpen og bred med plass til to sofaer og peis i midten. I nisjen ved siden av pipen er det plass til hyller som ser nesten innebygget ut. Det gir plass til masse fine stilleben. FOTO: Dianna Nilsson Vis mer

Interiør:

Den grønne tråd

Med vintageskatter fra USA og planter i fokus bygger Helle et hjem med sjel hver gang hun flytter – og det er ganske ofte!

Noe som blir pratet mye om når man snakker med Helle Dittler, er familiens sju år i Virginia i USA. Selv når hun sitter i familiens villa i Solrød, som har vært deres hjem i over elleve år nå, blir hun myk i stemmen når vi snakker om årene i USA.

– Vår tid i utlandet, og spesielt i USA, har lært oss mye, og vårt bekjentskap med Amerika og amerikanere har vært noe av det mest fantastiske vi har fått med oss i livet. Det er i sannhet «The Land of the Free and the Home of the Brave», forteller Helle.

Med det samme de flyttet over i 1999, ble de akseptert av alle de amerikanske naboene, men det var ikke kun gode venner og bekjentskaper Helle tok med seg hjem fra USA. Det var også her hennes interesse for vintageting, og litt annerledes ting i det hele tatt, ble vekket til live. Helle faller for gjenstander som har en historie, og hun har gjennom tidene samlet mye fra diverse loppemarkeder i USA. Det var det som var startskuddet til interiørfirmaet Vanilla Fly, som hun startet i 2010 sammen med sin venninne Merete.

– Vi hadde en brennende lyst til å skape vårt eget univers av spesielle ting til hjemmet – noe med dybde og sjel, forteller Helle, som ikke hadde noen aktuell bakgrunn for å drive butikk og heller ingen kjennskap til interiørbransjen – kun interesse for alle de fine interiørsakene hun så.

HELLE: Helle fikk med seg mange vintageskatter hjem etter å ha bodd i USA. Det var da hun fikk ideen til å starte egen interiørbutikk. FOTO: Dianna Nilsson
HELLE: Helle fikk med seg mange vintageskatter hjem etter å ha bodd i USA. Det var da hun fikk ideen til å starte egen interiørbutikk. FOTO: Dianna Nilsson Vis mer

I dag selger de til over 20 forskjellige land. Helle har også bodd i London og Brussel, og hun er vant til å bygge et hjem – igjen og igjen, og ikke minst, få med sjelen hver gang.

– Byggestilen er veldig forskjellig fra land til land, men kjøkkenet er alltid viktigst for meg, forteller Helle, som er spesielt glad i familiens storkjøkkenet, der det blir spist, snakket og bakt – og der man møtes med venner.

- Min bolig skal framfor alt uttrykke personlighet! Det skal være sjel i et hjem. Så det er egentlig mindre betydningsfullt hvilken stil det er, bare det er autentisk, sier hun.

LES OGSÅ: Se så flott Malene og mannen har det i sitt 100 år gamle hjem!

Ut over de mange unike tingene som Helle har samlet gjennom årene, er spesielt planter, blomster og botaniske motiver en viktig del av hennes innredning.

– Jeg er tilhenger av planter som stort sett passer seg selv. De gir uttrykk og varme i rommet og er lette å flytte rundt på. En bukett blomster kan også lynraskt endre uttrykket i et rom og bidra til en liten fargeklatt her og der. Jeg er ikke så glad i blandede buketter, men foretrekker mange blomster av samme type i en vase, sier Helle.

Møblene er holdt hvite og svarte. Til gjengjeld er det full gass når det gjelder tilbehør og sofaputer, der Helle gjerne mikser masse mønstre, dog alle innenfor temaet botanikk eller eksotiske motiver.

– Mitt hjem betyr mye for meg. Det er mitt «Hellested» og der jeg nyter tiden med familien. Det er viktig for meg virkelig å FØLE for hjemmet mitt – at det speiler meg og min historie.

LES OGSÅ: Ja, du tør! Frisk opp hjemmet med rosa interiør

Skjenken er fra USA, dyrekraniet er en gave. Bildet med konkylie og apebokstøtter er fra Vanilla Fly. Lysestaken og lampen er fra Oi Soi Oi. Trekassene er fra et loppemarked. Den grønne planten er en filodendron.
Puten er fra franske Pierre Frey. Ananas, påfuglknagg og brevvekt er fra Vanilla Fly. De små figurene er reisefunn, og hatten er tatt med hjem fra Seychellene.
Det er ikke hva som helst som får henge framme i gangen hos Helle.
Kurvene er fra USA. De er store samlerobjekter i Virginia, der Helle bodde. De gamle metallkassene er kjøpt på loppemarked.
Kjøkkenet er lyst og innbydende og har noe amerikansk countryside over seg, med barstoler og stentøy. På kjøkkenhyllene står kun enkelte fine ting, så uttrykket ikke blir overfylt og rotete. Lamper fra Ikea, barstoler fra Tolix.
Stuen er et åpent rom med spiseavdeling i den forreste delen og sofamøblement bakerst. Stolene er en miks av Y-stoler og Jørgen Bækmarks J80-stoler for FDB. Lampen er Caravaggio fra Lightyears. På bordet står lysestaker fra Vanilla Fly og en vintage-vase.
Fra kjøkkenet går man inn i foreldreavdelingen med soverom og tilhørende baderom. Også her er rammene holdt hvite og lyse. Putene i sengen er fra Vanilla Fly og franske Pierre Frey. Bildet er fra Vanilla Fly. Hyllen/nattbordet er hjemmelaget.
Den store, hvite metallflisen på veggen stammer opprinnelig fra en kafé i New York. Bildet er fra Vanilla Fly, og håndklærne er fra Viil Design. Roomspray på vasken er fra franske Cire Trudon.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop