Interiør:

Den grønne tråd

Med vintageskatter fra USA og planter i fokus bygger Helle et hjem med sjel hver gang hun flytter – og det er ganske ofte!

INTERIØR: Stuen er åpen og bred med plass til to sofaer og peis i midten. I nisjen ved siden av pipen er det plass til hyller som ser nesten innebygget ut. Det gir plass til masse fine stilleben. FOTO: Dianna Nilsson
INTERIØR: Stuen er åpen og bred med plass til to sofaer og peis i midten. I nisjen ved siden av pipen er det plass til hyller som ser nesten innebygget ut. Det gir plass til masse fine stilleben. FOTO: Dianna Nilsson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noe som blir pratet mye om når man snakker med Helle Dittler, er familiens sju år i Virginia i USA. Selv når hun sitter i familiens villa i Solrød, som har vært deres hjem i over elleve år nå, blir hun myk i stemmen når vi snakker om årene i USA.

– Vår tid i utlandet, og spesielt i USA, har lært oss mye, og vårt bekjentskap med Amerika og amerikanere har vært noe av det mest fantastiske vi har fått med oss i livet. Det er i sannhet «The Land of the Free and the Home of the Brave», forteller Helle.

Med det samme de flyttet over i 1999, ble de akseptert av alle de amerikanske naboene, men det var ikke kun gode venner og bekjentskaper Helle tok med seg hjem fra USA. Det var også her hennes interesse for vintageting, og litt annerledes ting i det hele tatt, ble vekket til live. Helle faller for gjenstander som har en historie, og hun har gjennom tidene samlet mye fra diverse loppemarkeder i USA. Det var det som var startskuddet til interiørfirmaet Vanilla Fly, som hun startet i 2010 sammen med sin venninne Merete.

– Vi hadde en brennende lyst til å skape vårt eget univers av spesielle ting til hjemmet – noe med dybde og sjel, forteller Helle, som ikke hadde noen aktuell bakgrunn for å drive butikk og heller ingen kjennskap til interiørbransjen – kun interesse for alle de fine interiørsakene hun så.

HELLE: Helle fikk med seg mange vintageskatter hjem etter å ha bodd i USA. Det var da hun fikk ideen til å starte egen interiørbutikk. FOTO: Dianna Nilsson
HELLE: Helle fikk med seg mange vintageskatter hjem etter å ha bodd i USA. Det var da hun fikk ideen til å starte egen interiørbutikk. FOTO: Dianna Nilsson Vis mer

I dag selger de til over 20 forskjellige land. Helle har også bodd i London og Brussel, og hun er vant til å bygge et hjem – igjen og igjen, og ikke minst, få med sjelen hver gang.

– Byggestilen er veldig forskjellig fra land til land, men kjøkkenet er alltid viktigst for meg, forteller Helle, som er spesielt glad i familiens storkjøkkenet, der det blir spist, snakket og bakt – og der man møtes med venner.

- Min bolig skal framfor alt uttrykke personlighet! Det skal være sjel i et hjem. Så det er egentlig mindre betydningsfullt hvilken stil det er, bare det er autentisk, sier hun.

LES OGSÅ: Se så flott Malene og mannen har det i sitt 100 år gamle hjem!

Ut over de mange unike tingene som Helle har samlet gjennom årene, er spesielt planter, blomster og botaniske motiver en viktig del av hennes innredning.

– Jeg er tilhenger av planter som stort sett passer seg selv. De gir uttrykk og varme i rommet og er lette å flytte rundt på. En bukett blomster kan også lynraskt endre uttrykket i et rom og bidra til en liten fargeklatt her og der. Jeg er ikke så glad i blandede buketter, men foretrekker mange blomster av samme type i en vase, sier Helle.

Møblene er holdt hvite og svarte. Til gjengjeld er det full gass når det gjelder tilbehør og sofaputer, der Helle gjerne mikser masse mønstre, dog alle innenfor temaet botanikk eller eksotiske motiver.

– Mitt hjem betyr mye for meg. Det er mitt «Hellested» og der jeg nyter tiden med familien. Det er viktig for meg virkelig å FØLE for hjemmet mitt – at det speiler meg og min historie.

LES OGSÅ: Ja, du tør! Frisk opp hjemmet med rosa interiør

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer