Interiør:

Den grønne tråd

Med vintageskatter fra USA og planter i fokus bygger Helle et hjem med sjel hver gang hun flytter – og det er ganske ofte!

INTERIØR: Stuen er åpen og bred med plass til to sofaer og peis i midten. I nisjen ved siden av pipen er det plass til hyller som ser nesten innebygget ut. Det gir plass til masse fine stilleben. FOTO: Dianna Nilsson
INTERIØR: Stuen er åpen og bred med plass til to sofaer og peis i midten. I nisjen ved siden av pipen er det plass til hyller som ser nesten innebygget ut. Det gir plass til masse fine stilleben. FOTO: Dianna Nilsson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noe som blir pratet mye om når man snakker med Helle Dittler, er familiens sju år i Virginia i USA. Selv når hun sitter i familiens villa i Solrød, som har vært deres hjem i over elleve år nå, blir hun myk i stemmen når vi snakker om årene i USA.

– Vår tid i utlandet, og spesielt i USA, har lært oss mye, og vårt bekjentskap med Amerika og amerikanere har vært noe av det mest fantastiske vi har fått med oss i livet. Det er i sannhet «The Land of the Free and the Home of the Brave», forteller Helle.

Med det samme de flyttet over i 1999, ble de akseptert av alle de amerikanske naboene, men det var ikke kun gode venner og bekjentskaper Helle tok med seg hjem fra USA. Det var også her hennes interesse for vintageting, og litt annerledes ting i det hele tatt, ble vekket til live. Helle faller for gjenstander som har en historie, og hun har gjennom tidene samlet mye fra diverse loppemarkeder i USA. Det var det som var startskuddet til interiørfirmaet Vanilla Fly, som hun startet i 2010 sammen med sin venninne Merete.

– Vi hadde en brennende lyst til å skape vårt eget univers av spesielle ting til hjemmet – noe med dybde og sjel, forteller Helle, som ikke hadde noen aktuell bakgrunn for å drive butikk og heller ingen kjennskap til interiørbransjen – kun interesse for alle de fine interiørsakene hun så.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer