MANGE MULIGHETER: - Kombiner strassflisene med andre fliser av glass eller stein, forteller Lise Kristensen, interiøransvarlig i Polhem. Foto: Produktbilder
MANGE MULIGHETER: - Kombiner strassflisene med andre fliser av glass eller stein, forteller Lise Kristensen, interiøransvarlig i Polhem. Foto: Produktbilder Vis mer

Interiør

Den hotteste interiørtrenden

Dekorér hjemmet ditt med disse herlige flisene.

Publisert
Denne våren er det tydelig at vi er i ferd med å bevege oss bort fra den kjølige minimalismen med de rene flatene og blankt stål.

Dette åpner opp for mange nye og spennende muligheter, og enkelte vil faktisk ta med seg dongeribuksene sine inn på stuegulvet.

Det stopper imidlertid ikke der, for det nyeste på interiørfronten lar ikke bare smykkene dine dekoreres med strass, men også flisene dine.

LES OGSÅ: 35 vårnyheter fra Kid interiør

Synnøve Skarbø (t.h) vil gjerne dekorere baderomsveggen med de tødde flisene. Foto: Per Ervland
Synnøve Skarbø (t.h) vil gjerne dekorere baderomsveggen med de tødde flisene. Foto: Per Ervland Vis mer

Laget for hånd i Tunisia

- Flisene er veldig fine å kombinere med rene fliser av sandstein, enten med bare én farge eller med andre strassfliser i forskjellige farger, forteller Lise Kristensen som er interiøransvarlig i Polhem.

Strassflisene lages av kvinnelige håndtverkere i Tunisia som har utdannelse innen klassisk mosaikk, og designes av Bente Gabrielsen Mesinele i Re-Use.

Strassflisene er laget av klassisk sandstein, og steinene er satt på for hånd.

Disse lekre strassflisene står blant annet på ønskelisten til Synnøve Skarbø (41), som viser frem hjemmet i den første utgaven av KK Living.

- Tenk å flislegge en hel vegg med disse vidunderflisene, skriver hun.

LES OGSÅ: Nei, dette trenger ikke å være likt

Se flere varianter av flisene her:


Slik kan du bruke flisene

Ettersom strassflisene ikke nødvendigvis skal dekke en helt vegg, gir det mange muligheter for hvordan du kan bruke dem, uten at det trenger å koste skjorta.

- Du kan samle noen fliser på ett område av en vegg, lage et tett mønster eller spre flisene på en hel vegg. Det er også fint å bruke flisene rundt en vinduskarm eller en dør, sier Kristensen.

Hun anbefaler at du bruke flisene sammen med andre fliser av glass eller stein, men går for de som er ensfarget siden de alene gjør så mye ut av seg.

- De vil også bli kjempetøffe sammen med en røff murvegg, sier hun.

Det er heller ikke noe problem å bruke flisene som pyntegjenstander. For eksempel kan du legge noen på toppen av et bord med en glassplate over.

LES OGSÅ: Hvorfor har ingen tenkt på dette før

Unngå kontakt med vann

Selv om din første tanke når det gjelder fliser er baderom, bør du imidlertid ikke bruke disse strassflisene på badet.

- Flisene må ikke brukes der de kommer i direkte kontakt med vann. Ønsker du å bruke dem over en vask eller ved komfyren bør du sette opp en glassvegg for å beskytte mot vann- og fettsprut, forteller Kristensen.

Prisene på flisene er ikke fastsatt ennå, men du kan sjekke ut forskjellige mønster og farger på reuse.no (ekstern lenke).

LES OGSÅ: - Kvitt deg med halvparten av alt du eier

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer