Interiørrådet:

- Denne interiør-tabben er veldig vanlig

Luksusstil på budsjett er fullt mulig, ifølge interiørekspert Tone Kroken. Da er det det særlig ett grep som er viktig.

INTERIØRRÅDET: Hver onsdag kommer det ny episode av KKs nye podcast, Interiørrådet! FOTO: Yvonne Wilhelmsen
INTERIØRRÅDET: Hver onsdag kommer det ny episode av KKs nye podcast, Interiørrådet! FOTO: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert

I KKs nye podcast Interiørrådet (hør episoden her!), får vi hver uke servert tips, triks og gullråd fra interiørdronninga Tone Kroken og KK-journalist Benedicte Wessel-Holst. Her får du hjelp enten du vil pimpe opp kjøkkenet på budsjett, få til drømmesoverommet eller lære å dekorere som en proff, for å nevne noen av temaene som tas opp.

- Ideen om å lage en podcast med interriørråd kom fordi jeg får veldig mange henvendelser i innboksen min på Instagram om alt som har med innredning og oppussing å gjøre, sier Kroken til KK. Også ville jeg gjerne ha med Benedicte som er både interiørinteressert, men som også lurer på en hel del selv, sier Kroken og ler.

- Jeg lurer på masse! Og Tone er litt som eksperter flest, hun skjønner ikke alltid at vi «vanlige folk» må ha en ekstra runde med forklaringer, sier Wessel-Holst og påpeker at hun derfor sørger for å spørre og grave litt ekstra.

I episoden om luksusstil på budsjett framholder Kroken at særlig fargepaletten er avgjørende for å få til et vellykket resultat.

- Det som er enklest å lykkes med og som gir et eksklusivt uttrykk med en eneste gang, er en lys, harmonisk fargepalett, sier hun og nevner konkrete farger som kan brukes sammen i alle rom, eller hver for seg.

Hun sammenligner det å innrede et rom med det å kle seg i lag på lag.

- Se for deg en stilig kvinne i en kamelhårskåpe, kanskje med en lys silkebluse under og et lekkert skjerf. Alt i ulike, men harmonerende farger. Sånn skal du tenke med rommet også, det vil fremstå som helhetlig og se lekkert ut, påpeker hun.

Tabben mange av oss gjør

Når det kommer til innredning, som valg av sofa, gardiner og tepper har Kroken flere gode innspill både til budsjettvennlige valg. Og så er det er særlig én ting mange av oss gjør feil, mener hun.

- Veldig mange velger for små tepper! Vi kjøper for smått generelt, også når det kommer til sofa.

- Jeg liker at tepper skal være store. Det gir en generøs følelse. Plasserer du en lite teppe under en sofa og et salongbord ser det «snuttete» ut. Det er det motsatte av luksus, sier hun og ler.

- Velg så stort du kan! Et stort teppe vil også gjøre rommet større faktisk, sier Kroken som selv har valgt et teppe under sofa og salongbord som nesten tar hele stua.

Har du lyst på flere tips og nyttige råd? Hør hele episoden her!

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer