interiør:

Derfor har Rikke malt taket i sommerhuset blått

– Jeg er jo glad i farger, og det avspeiler seg også i innredningen, sier strikkedesigneren.

FOTO: Christina Kayser O.
FOTO: Christina Kayser O. Vis mer
Publisert

Det skjer noe når du forlater fastlandet og går i land på en øy. Og det selv om denne øya bare ligger en times kjøretur fra ­København, og det ikke er en lang strekning med båt, men en liten ferge trukket av kabler som frakter deg dit.

– Orø er et fantastisk sted. Jeg synes det er helt magisk her, og øya rommer alt. Her er det totalt avslappende, og du kan nærmest gå på butikken i pysjen uten at noen bryr seg om det. Folk her er svært opptatt av ­økologi og er i ferd med å legge om mye av ­driften her til økologisk jordbruk. Her er det vakker natur og koselige mennesker, og ­ungene kan sykle rundt uten at man trenger å bekymre seg for trafikken. Og så tar det oss en time fra dør til dør for å komme oss til øylivet vårt. Det er luksus, sier Rikke ­Gravengaard.

Hun og familien ble kjent med øya gjennom gode venner.

– Vi var ofte her og besøkte noen av våre beste venner, som har sommerhus på Orø. Hver gang vi var her, gikk vi tur på øya, og en dag fikk vi øye på det som skulle bli vårt sommerhus. Det er sju år siden nå, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer