interiør:

Derfor har Rikke malt taket i sommerhuset blått

– Jeg er jo glad i farger, og det avspeiler seg også i innredningen, sier strikkedesigneren.

FOTO: Christina Kayser O.
FOTO: Christina Kayser O. Vis mer
Publisert

Det skjer noe når du forlater fastlandet og går i land på en øy. Og det selv om denne øya bare ligger en times kjøretur fra ­København, og det ikke er en lang strekning med båt, men en liten ferge trukket av kabler som frakter deg dit.

– Orø er et fantastisk sted. Jeg synes det er helt magisk her, og øya rommer alt. Her er det totalt avslappende, og du kan nærmest gå på butikken i pysjen uten at noen bryr seg om det. Folk her er svært opptatt av ­økologi og er i ferd med å legge om mye av ­driften her til økologisk jordbruk. Her er det vakker natur og koselige mennesker, og ­ungene kan sykle rundt uten at man trenger å bekymre seg for trafikken. Og så tar det oss en time fra dør til dør for å komme oss til øylivet vårt. Det er luksus, sier Rikke ­Gravengaard.

Rigge Gravengaard bruker også sin fargeglede i sitt arbeid som strikkedesigner. Hun har skapt strikk for en lang rekke store motehus, og designer nå i eget navn.
Rigge Gravengaard bruker også sin fargeglede i sitt arbeid som strikkedesigner. Hun har skapt strikk for en lang rekke store motehus, og designer nå i eget navn. Vis mer
Rikke har selv sydd putene i utesofaen av tekstiler fra blant annet Liberty. Den stripete liggestolen er fra Ikea, og bambusbordet er et loppefunn.
Rikke har selv sydd putene i utesofaen av tekstiler fra blant annet Liberty. Den stripete liggestolen er fra Ikea, og bambusbordet er et loppefunn. Vis mer

Hun og familien ble kjent med øya gjennom gode venner.

– Vi var ofte her og besøkte noen av våre beste venner, som har sommerhus på Orø. Hver gang vi var her, gikk vi tur på øya, og en dag fikk vi øye på det som skulle bli vårt sommerhus. Det er sju år siden nå, forteller hun.

Derfor har Rikke malt taket i sommerhuset blått
Den lille gule kabelfergen bringer fastboende og sommergjester til og fra Orø i en fart.
Den lille gule kabelfergen bringer fastboende og sommergjester til og fra Orø i en fart. Vis mer

Sommerhuset var ikke all verden. Det var øya, vennene og vannet som gjorde utslaget.

– Vi kan ikke si at vi falt for sommerhuset slik det var, men mer for hva det kunne bli. Vi har nesten forandret på alt. Det eneste som fortsatt står, er ytterveggene. Huset var som en mørk sigareske med store, tunge ­eiketremøbler overalt. Vi fjernet alt og lagde nytt kjøkken og bad. Utenfor felte vi 30 grantrær, malte huset svart og bygde en stor terrasse, forteller Rikke.

Sommerhatter henger klar på knaggene i gangen. Vesten i Liberty-stoff er fra Marapytta.
Sommerhatter henger klar på knaggene i gangen. Vesten i Liberty-stoff er fra Marapytta. Vis mer
Rikke og mannen rev ned et par vegger ved kjøkkenet da de overtok huset. Nå har familien fått et lyst og luftig kjøkkenallrom.
Rikke og mannen rev ned et par vegger ved kjøkkenet da de overtok huset. Nå har familien fått et lyst og luftig kjøkkenallrom. Vis mer

I dag er sigareskestemningen erstattet av Rikkes lette sommerstil. Rikke er strikke­designer og er vant til å arbeide med farger, og hun er ikke redd for å bruke dem. Den blå sommerhimmelen har hun for eksempel brakt inn i huset ved hjelp av maling.

– Jeg er jo glad i farger, og det avspeiler seg også i innredningen. Jeg malte takene blå, for jeg tenkte at det ville forlenge sommeren med en «blå himmel» inne. Jeg har i det hele tatt brukt mange blå og grønne farger for å ta sol, varme, hav og hage med inn, forteller Rikke.

De fargerike putene har Rikke selv sydd.
De fargerike putene har Rikke selv sydd. Vis mer
På en hylle har Rikke laget et stilleben av keramikk og planter.
På en hylle har Rikke laget et stilleben av keramikk og planter. Vis mer

Møblene er en fargerik samling som er valgt av både praktiske og estetiske årsaker.

– Huset skal være lett å bruke når vi er så mange på få kvadratmeter. Her ønsker vi å slappe av og være mye sammen, sier Rikke, som elsker sitt sommerliv på øya.

Rikke har plassert spisebordet ved det store vinduet ut mot terrassen med tak. Og sammen med det lyseblå taket gir det en fornemmelse av å spise ute.
Rikke har plassert spisebordet ved det store vinduet ut mot terrassen med tak. Og sammen med det lyseblå taket gir det en fornemmelse av å spise ute. Vis mer
Blå, grønn og turkis i alle varianter går igjen i sommerhuset. Her er keramikk som Rikke har funnet på loppemarkeder. Blomstene er fra hagen.
Blå, grønn og turkis i alle varianter går igjen i sommerhuset. Her er keramikk som Rikke har funnet på loppemarkeder. Blomstene er fra hagen. Vis mer
Mønstrete fliser på gulvet gir en fin kontrast til det ellers enkle og helt hvite badet. Flisene er fra Marokk.dk, mens vasene er loppefunn.
Mønstrete fliser på gulvet gir en fin kontrast til det ellers enkle og helt hvite badet. Flisene er fra Marokk.dk, mens vasene er loppefunn. Vis mer
Fargene fortsetter inn på soverommene. Her danner det blå taket en himmel over sengen. Putene og sengeteppet har Rikke selv sydd. Lampe og keramikk er loppefunn.
Fargene fortsetter inn på soverommene. Her danner det blå taket en himmel over sengen. Putene og sengeteppet har Rikke selv sydd. Lampe og keramikk er loppefunn. Vis mer

Få stilen

Kjenn roen senke seg med blåtoner og naturmaterialer.

Taklampe (kr 700, Ellos Home).
Taklampe (kr 700, Ellos Home). Vis mer
Pute (kr 300, H&M Home).
Pute (kr 300, H&M Home). Vis mer
Krukke (kr 295, Hay).
Krukke (kr 295, Hay). Vis mer
Trestol (kr 8300, Tonning & Stryn).
Trestol (kr 8300, Tonning & Stryn). Vis mer
Potteskjuler i rotting og stål (kr 1300, Menu).
Potteskjuler i rotting og stål (kr 1300, Menu). Vis mer
Skrivebord i eikefiner (kr 4500, Bloomingville).
Skrivebord i eikefiner (kr 4500, Bloomingville). Vis mer
Avlastningsbord (kr 995, Ikea).
Avlastningsbord (kr 995, Ikea). Vis mer
Fliselagt bord (kr 3500, Bloomingville).
Fliselagt bord (kr 3500, Bloomingville). Vis mer
Vintagemugge (kr 350, @pip_interior).
Vintagemugge (kr 350, @pip_interior). Vis mer
Bambussofa (kr 16 000, Venture Home).
Bambussofa (kr 16 000, Venture Home). Vis mer
Lappeteppe (kr 270, Jysk).
Lappeteppe (kr 270, Jysk). Vis mer

Av: Jeanette Hoff

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer