Rene vinduer

Derfor skal du ikke bruke dette når du pusser vinduer

Det gamle rådet er gårdagens nyheter.

RENE VINDUER: Det gamle rådet for å polere vinduene har gått ut av tiden. FOTO: NTB
RENE VINDUER: Det gamle rådet for å polere vinduene har gått ut av tiden. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Før i tiden var et gammelt husmortips for rene vinduer å polere med avispapir etter å ha gått over med nalen. Lukten av fuktig trykksverte i solen er noe mange forbinder med våren.

Men skal vi tro KKs søstermagasin Allas.se er det ikke lenger tilrådelig å bruke avispapir for å polere vinduene. Faktisk kan det gjøre vondt verre!

Årsaken er det kjemiske stoffet ammoniakk, som skal ha vært en av ingrediensene i trykksverte før i tiden, men som nå er fjernet.

I dag trykkes aviser uten stoffet, så å bruke avispapir til å polere med har ikke lenger effekt. For den som har prøvd, kan det snarere synes som om papiret lager striper på glasset som ikke var der før.

Slik får du rene vinduer

KK har tidligere skrevet om hvordan du får skinnende rene vinduer, og avispapir inngår ikke i den oppskriften. Vi gjengir metoden her:

  • Bruk en sprayflaske med varmt vann og litt oppvaskmiddel (kun et par dråper). Finn en god vindusnal, en skrubbesvamp og gode kluter, som gjør jobben lett og mindre tidskrevende.
  • Spray rikelig med rengjøringsvannet, skrubb med skrubbesvampen, bruk nalen til å fjerne det skitne vannet og poler på slutten med en vindusklut fuktet med kun vann.
  • På store vinduer eller balkongglass kan det være lurt med en regulerbar mopp som hjelper deg i høyden. Nalen kan ofte kobles på det samme kosteskaftet.
  • Og husk, ikke puss vinduene når sola skinner. Da kan vannet fordampe, og middelet gir skjolder. Vent heller til en overskyet dag, uten minusgrader.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer