interiør:

– Det er ikke ordentlig jul uten pynten som barna har laget

Vanligvis er det mer enkelt og nedtonet fargemessig hjemme hos Kristine, men i desember kan det gjerne ta litt mer av.

FOTO: Anitta Behrendt
FOTO: Anitta Behrendt Vis mer
Publisert

Det er en stor begivenhet for ­Kristine Anthoni Brandis å hente fram de mange eskene med ­julepynt hvert år når desember nærmer seg. For der ligger det skatter av all verdens julepynt som hun har samlet i årenes løp.

Blant favorittene er antikke ting hun har arvet etter oldemoren og mormoren – og pynten som Kristines barn har laget.

– Jeg elsker å finne fram de gamle eskene og blir like nostalgisk hver gang. Det er et minne og en historie bak hver eneste gjenstand, og jeg husker hvor alle er fra. Og jeg passer godt på alle tingene, pakker dem inn i silkepapir og oppbevarer det alltid i samme boks, sier Kristine og fortsetter:

– Barna er alltid med på å pakke ut og henge opp pynten. Det resulterer i litt ødelagt pynt noen ganger, men det er det verdt, for jeg synes det er viktig å involvere barna i noe som er så koselig og fullt av minner.

Selv om den gamle, antikke pynten har en spesiell plass i hjertet, foretrekker Kristine å blande det med ­nyere, håndlagde ting, slik som papirklipp, små heklede ting, pynt i fine tekstiler, perler og keramikk for å skape et mer nåtidig uttrykk, men som fortsatt har et nostalgisk preg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.