interiør

- Det er mye kjærlighet og omtanke i leiligheten

Lina og Alexander har skapt sin husdrøm i en fancy, ny studioleilighet i Göteborg.

FOTO: Mika Ågren
FOTO: Mika Ågren Vis mer
Publisert

Noen ganger blir to så mye bedre enn én. Se bare på Lina og Alexander, som takket være at de fant hverandre, kunne realisere drømmen sin om å flytte til en av de kule studioleilighetene på Hisingen i Göteborg. Eller «bolokaler», som leilighetene faktisk kalles, siden man både kan bo og ­drive virksomhet i dem om man vil.

– Jeg fulgte med på disse studioleilighetene allerede da de ble planlagt bygget for flere år siden. Men jeg hadde ikke mulighet til å kjøpe en da, sier Alexander.

Alexander og Lina er glad i å lage mat, og for å få mer lagrings- og arbeidsplass ble løsningen en kjøkkenøy, som Alexander designet og som paret deretter snekret sammen og malte. Den store arbeidsbenken i betong er laget i ett stykke.
Alexander og Lina er glad i å lage mat, og for å få mer lagrings- og arbeidsplass ble løsningen en kjøkkenøy, som Alexander designet og som paret deretter snekret sammen og malte. Den store arbeidsbenken i betong er laget i ett stykke. Vis mer

Tiden gikk, og Alexander møtte kjærligheten i Lina fra Småland, og etter kort tid sammen begynte de å lete etter et sted å bo.

– Vi hadde flaks, for denne leiligheten i Lundbypark var til salgs. Den ligger rett og slett helt perfekt til for oss. Her kan vi få både den urbane livsstilen med nærhet til matbutikker, restauranter og kollektivtrafikk, samtidig som vi har naturen like ved, sier Alexander.

Rå mur og varme furuvegger er gjennomgående i leiligheten og skaper vakre kontraster. Vitrineskapet og det runde bordet har Lina og Alexander selv designet og bygd.
Rå mur og varme furuvegger er gjennomgående i leiligheten og skaper vakre kontraster. Vitrineskapet og det runde bordet har Lina og Alexander selv designet og bygd. Vis mer

Heldigvis for ham likte også Lina den heftige leiligheten, som har ekstra mye plass, ukonvensjonell planløsning og en fascinerende nærhet til livet utenfor takket være de store ­vinduene og den fine, lille uteplassen som er perfekt for litt kaffekos.

– Vi hadde begge drømt om å bo i en studioleilighet à la New York, der det er høyt under taket, store vinder, mye lys, industrifølelse, åpne flater og mye plass. Vi liker det funksjonelle, enkle, rå, men også det naturlige. Vi så at det fantes mye kjærlighet og omtanke i leiligheten. Det ligger mye ­arbeid bak designet og alle detaljene som er skapt av finsnekkere, sier Lina.

Kjøkkendelen med den herlige kjøkkenøya og det runde spisebordet er navet i den sosiale delen av leiligheten, som består av en helt åpen flate. De eneste dørene i leiligheten er ytterdøren og døren til badet.
Kjøkkendelen med den herlige kjøkkenøya og det runde spisebordet er navet i den sosiale delen av leiligheten, som består av en helt åpen flate. De eneste dørene i leiligheten er ytterdøren og døren til badet. Vis mer

For to som er glad i prosjekter i hjemmet og på jobben, der Lina jobber som forretningsutvikler og miljøkoordinator og Alexander er byggprosjektleder, er dette en perfekt leilighet. Et hjem der de har fått satt sitt eget preg på ting ved hjelp av sin kreativitet og kjærlighet til håndverk.

Den turkise fargen fra kjøkkenøya blir tatt opp igjen i denne krukken.
Den turkise fargen fra kjøkkenøya blir tatt opp igjen i denne krukken. Vis mer

Den vakre muren er gjennomgående i leiligheten og ­former med sine ulike fargenyanser en vakker bakgrunn sammen med den varme kontrasten fra furutreverket.

– Jeg nyter virkelig alle de små avtrykkene og særegenhetene i betongen. Vi har for eksempel fotavtrykk i taket på ­loftet der vi sover, og det er helt nydelig. Noen må ha gått på betongen da den lå og tørket, sier Lina og ler.

Utsikt fra hemsen og ned til stue- og kjøkkenområdet.
Utsikt fra hemsen og ned til stue- og kjøkkenområdet. Vis mer

Leiligheten, som ligger på bakkeplan, har et stort område der man kan være sammen siden det er et åpent kjøkken- og spiseområde. Med et fantastisk lysinnslipp og en takhøyde på 4,5 meter er dette et rom som føles større enn det er.

– Vi vil at hjemmet vårt skal gi deg en følelse av at du er velkommen. Og det skal være en plass der vi kan samles med venner og familie. Leiligheten fungerer like bra som en slags restaurant når vennene våre kommer over til oss på en fredag kveld, sier Alexander.

Rett utenfor de store vinduene fra kjøkkenet har Lina og Alexander en koselig sitteplass. De to kafébordene har Alexander snekret sammen.
Rett utenfor de store vinduene fra kjøkkenet har Lina og Alexander en koselig sitteplass. De to kafébordene har Alexander snekret sammen. Vis mer

Paret bygde kjøkkenøy for å få ekstra arbeidsplass og rom for oppbevaring. Og ved den fine kjøkkenøya er det plass til at to personer kan sitte komfortabelt og skue ut mot omgivelsene utenfor. Den grå kjøkkenbenken bryter vakkert mot den mørketurkise fargen og harmonerer samtidig med den grå kjøkkeninnredningen og betongen rundt. Det runde spisebordet har paret selv designet og bygd.

– Det er faktisk blitt vårt favorittsted i leiligheten. Et rundt bord er både praktisk og tidløst. Det beste er at man kan se alle som sitter rundt bordet. Det gir en mer intim følelse, synes vi.

Leiligheten har mange smarte vinkler og hjørner. Sofagruppen var allerede her da paret overtok, og de likte brunfargen så godt at de spurte om å få kjøpe den.
Leiligheten har mange smarte vinkler og hjørner. Sofagruppen var allerede her da paret overtok, og de likte brunfargen så godt at de spurte om å få kjøpe den. Vis mer

I vinkel ut fra kjøkkenet er det et større stueområde hvor man kan synke ned i sofaen og slappe av. Leilig­heten utstråler en minimalistisk og funksjonell følelse, og den er uvanlig åpen, siden den eneste døren som finnes her inne, er den til badet.

På hemsen er det rom for privatliv. Arbeidsplassen bygde Alexander selv.
På hemsen er det rom for privatliv. Arbeidsplassen bygde Alexander selv. Vis mer

I tillegg er det mye innebygd oppbevaringsplass og ­mange smarte hylleløsninger her. Og når man vil ha litt mer privatliv, kan man gå opp den innebygde furutrappen som leder opp til hemsen der soveromsområdet ligger.

– Vi synes at oppdelingen av de sosiale og private ­rommene fungerer utrolig bra. På hemsen bygde vi en arbeidsplass, slik at leiligheten har fungert veldig godt for oss, selv om vi har jobbet hjemmefra i flere måneder.

De øverste hyllene mellom hemsen og det store fellesrommet er åpne, og gir slik en lys og luftig stemning i rommet.
De øverste hyllene mellom hemsen og det store fellesrommet er åpne, og gir slik en lys og luftig stemning i rommet. Vis mer

Få stilen

Gylne farger, grønne planter og tremøbler gjør et stort rom hjemmekoselig.

Potteskjuler (kr 140, Plantasjen).
Potteskjuler (kr 140, Plantasjen). Vis mer
Barkrakk (kr 1700, Ellos Home).
Barkrakk (kr 1700, Ellos Home). Vis mer
Kunstig plante (kr 140, Homeplants).
Kunstig plante (kr 140, Homeplants). Vis mer
Bordlampe (kr 4050, House Doctor).
Bordlampe (kr 4050, House Doctor). Vis mer
Krydderkvern (kr 580, Kähler).
Krydderkvern (kr 580, Kähler). Vis mer
Flerfarget gulvteppe (kr 3450, H&M Home).
Flerfarget gulvteppe (kr 3450, H&M Home). Vis mer
Skjærebrett i tre (kr 150, H&M Home).
Skjærebrett i tre (kr 150, H&M Home). Vis mer
Mønstrete pute (kr 950, Mimou).
Mønstrete pute (kr 950, Mimou). Vis mer
Skinnsofa (kr 24 000, Sofacompany).
Skinnsofa (kr 24 000, Sofacompany). Vis mer
Salongbord (kr 3190, Northern).
Salongbord (kr 3190, Northern). Vis mer
Glassvase (kr 400, Holmegaard).
Glassvase (kr 400, Holmegaard). Vis mer

Av: Jeanette Hoff

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer