Interiørrådet:

- Det er særlig én interiørtrend som gjelder nå

Ifølge interiørarkitekt Tone Kroken er det flere trender som lever side om side, men det er særlig én som dominerer og dessuten er lett å like.

HØSTENS TRENDER: - Interiørtrender skifter ikke like fort, men speiler hvilke tendenser vi ser i samfunnet, mener interiørekspert Tone Kroken. Foto: Yvonne Wilhelmsen
HØSTENS TRENDER: - Interiørtrender skifter ikke like fort, men speiler hvilke tendenser vi ser i samfunnet, mener interiørekspert Tone Kroken. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Trender er å anse som bølger, forklarer Tone Kroken i den siste episoden av nye podkasten Interiørrådet, der temaet er en sniktitt på høstens interiørtrender.

I podkasten får lytteren ukentlig servert tips, triks og råd fra interiørarkitekt og stylist Tone Kroken og KK-journalist Benedicte Wessel-Holst, om alt fra å pimpe opp kjøkkenet på budsjett, få til drømmesoverommet eller lære å dekorere som en proff.

Tanken ifølge dem begge at alle skal få råd som funker og tips som inspirerer.

- Når det gjelder interiørtrender endrer ikke de seg fra sesong til sesong, men man kan se at de speiler samfunnet på et vis, de påvirkes av av hva som rører seg ellers i ulike bransjer, politikk og kulturliv, hva vi drømmer om og bryr oss om, forklarer hun engasjert.

Selv spotter hun trender og tendenser på reise verden rundt, ved å se hva som rører seg på gateplan, i butikker, trendy hoteller og restauranter for å nevne noe.

Så hva vil du si er hovedtrenden?

- Det lune, trygge, myke er en trend som har vart en stund, men kommer enda sterkere i høst. Organiske former, myke tepper gjerne med mønstre i form av ulike teksturer, og lag på lag med gardiner. Tenk et lunt rede!

HJEMME HOS KROKEN: - Du endrer noe hver uke du Tone, det kan ikke vi vanlige folk holde på med, spøker Benedicte Wessel-Holst. Foto: Yvonne Wilhelmsen
HJEMME HOS KROKEN: - Du endrer noe hver uke du Tone, det kan ikke vi vanlige folk holde på med, spøker Benedicte Wessel-Holst. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Kroken påpeker at det skal oppleves stille og rolig, nesten lyddempet.

- Vi trenger fortsatt ro og hvile når vi kommer hjem, livet er hektisk ellers, og fullt av inntrykk, forklarer Kroken.

- Og 90-tallet er tilbake - også på interiørfronten!

Og da er de styggpene, skulpturelle og litt merkelige objekter som skiller seg ut i rommet du skal se etter. Og mørkere tresorter kommer også for fullt, ifølge Kroken.

Hva med fargene?

- Brunt, brunt og brunt. Gjerne med innslag av rosa, en ekte fuchsia-farge er superkult, eller kombinert med plomme. Brunt skinn kommer også for fullt.

Kroken mener at brunt er en farge som både er lett å bruke og kombinere med andre farger, og at den skaper en lunhet som mange ønsker å ha i hjemmet.

- Jeg foreslår faktisk et brunt soverom! Med rosa sengetøy for å skape en kul kontrast. Soverommet fortsetter for øvrig å være et prioritert rom, og her skal det også være skikkelige gardiner og lag på lag med sengetøy, sengeteppe og myke puter, tipser interiøreksperten.

HØR HELE EPISODEN HER

- Og jeg trenger ikke tenke at jeg må male om neste år?

- Nei, denne trenden har akkurat begynt og jeg er veldig sikker på at mange vil trives godt med denne, den roer oss ned - ja den "jorder" oss, rett og slett, sier Tone og understreker at hun mener fargetrender er ment som gode råd for alle som ønsker endring, ikke at man skal skifte bare for å skifte.

Også på møbelfronten skal det være lunt, behagelig og dempet.

- Runde former også her, men gjerne litt overraskende, lekne former er noe vi kommer til å se mer av. Møbler med treunderstell og tre-detaljer framfor stål er også en trend, påpeker Kroken.

Miljøaspektet er også viktig for produsenter og kunder, at det produseres miljøvennlig, gjerne produsert i Europa og med sertifiserte leverandører av tre, fjær og stoffer forklarer Kroken.

Når det gjelder farger har hun tre konkrete tips: Cashmere og Dijon Yellow begge fra Jotun, og Brown sugar fra Pure and Original er farger Kroken mener kler hverandre og passer for mange hjem.

Lavterskel-forslag for å få inn litt trend uten å gjøre store endringer?

- Fargete glass og keramikk i alle fasonger er en supertrend. Og festbordet skal være blanding av alt, og dukene trenger ikke være ensfarga heller, her kommer det mye florale, spennende mønster.

Og blomstene - de følger moten de også?

- La blomstene stå til de nesten visner, lange stilker og store, barokke buketter! Det er absolutt en trend som kommer for fullt, sier Kroken.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer