Interiørrådet:

Det er særlig to ting folk lurer på når det kommer til interiør

Interiørekspert Tone Kroken har et billig, enkelt og miljøvennlig råd til deg som lurer på hva du skal gjøre med et bad du ikke har råd til å pusse opp.

RÅDER I VEI: Hver uke deler interiørekspert Tone Kroken og KK-journalist Benedicte Wessel-Holst råd om de utallige problemstillingene som dukker opp når vi skal gjøre om på noe eller pusse opp hjemme. Foto: Yvonne Wilhelmsen
RÅDER I VEI: Hver uke deler interiørekspert Tone Kroken og KK-journalist Benedicte Wessel-Holst råd om de utallige problemstillingene som dukker opp når vi skal gjøre om på noe eller pusse opp hjemme. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert

Tone Kroken er for mange KK-lesere kjent som kvinnen bak en rekke interiørreportasjer i gjennom årene, i tillegg til at hun er mye brukt ekspert både her hjemme når spørsmål om fargebruk, trender og oppussing dukker opp.

Nå er hun også aktuell med podkasten «Interiørrådet» sammen med KK-journalist Benedicte Wessel-Holst, der de snakker om alt fra hvordan få en luksusstil på budsjett, få til sesongskift på soverommet og velge riktig interiørduft, for å nevne noen av temaene som tas opp.

Denne ukas episode er nummer tolv i rekken, og tar for seg spørsmål fra lytterne. Ifølge Kroken selv var nettopp det å kunne svare på spørsmål fra folk som følger henne i sosiale medier, noe av grunnen til å starte podkast.

- Det høres litt ut som en klisjé, men innboksen min er alltid full av spørsmål, sier Kroken og ler.

- Veldig ofte lurer på de fargebruk og møbelkjøp, hva som vil passe sammen, forteller Kroken.

I ukas episode diskuteres både hvordan man skal style vinduskarmer, med eller uten «stæsj», hva man skal tenke på når man leter etter ny lampe over spisebordet og hvordan man kan «pimpe opp» et bad man ikke ennå har råd til å pusse opp. For å nevne noe.

PODDER UKENTLIG: - Ikke alle kan gjøre om like ofte hjemme som deg, sier Benedicte til Tone som alltid flytter rundt på møbler og bilder. Foto: Yvonne Wilhelmsen
PODDER UKENTLIG: - Ikke alle kan gjøre om like ofte hjemme som deg, sier Benedicte til Tone som alltid flytter rundt på møbler og bilder. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Hør hele episoden lengre ned i artikkelen

- Når det gjelder stygge fliser i ulike farger og kanskje mønstre, så er det faktisk fullt mulig å male dem, med en trestjernes maling for eksempel, tipser Kroken.

- Det har jeg gjort tidligere! På kjøkkenet riktignok, da jeg bodde i leilighet med broren min, men det ble jo rent, fresht og overraskende fint, skyter Wessel-Holst inn.

- Perfekt overflate og ti ganger mer rent og delikat. Jeg tenker det er veldig godt tips for hyttebad og sånt, det er en lav kostnad og med riktig verktøy og produkt er det verdt å teste. Kortvarig lykke kanskje, men billig og effektivt, tipser Wessel-Holst.

- Det er også mulig å legge flis på flis, eller bruke mikrosement, skyter Kroken inn.

Dere får også en del spørsmål om gulv, og i denne episoden advarer du særlig mot én ting?

- Ja, ikke velg et gulv hvor gjestene må ta av seg penskoa! Jeg blir så lei meg hvis jeg som gjest får den beskjeden, sier Kroken og klukkler.

- Jeg har vært på fester hvor alle damene er stivpynta og i sokkelesten, det er ikke greit, sier Kroken strengt.

- Og er det ikke bare fint med et gulv med litt merker etter hyggelige besøk, la nå gulvet leve livet, sier Wessel- Holst som bifaller at påtvungen sokkelest ikke er noe ålreit de gangene man faktisk har tatt på finstasen.

- Stiletter uten tupp er det lov å reagere på, men det er ikke innafor å kreve at alle må ned på flata altså, supplerer hun engasjert.

Begge mener man må velge et gulv etter hva slags liv man lever. Småbarn, hund eller mye fest, dette må man tenke gjennom.

Og for å være litt seriøse, som de selv påpeker:

- Det finnes et enormt utvalg nå, selv er jeg er veldig glad i helt lyse gulv, men er litt skeptisk til at alle skal ha fiskebeinsparkett i disse dager. Selv har jeg malte gulv, og er veldig fornøyd med det, forklarer Kroken.

Hør mer om styling av vinduskarmer, gulvvalg, spisebordslamper fargevalg og baderom i spørsmålsrunder her:

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer