interiør:

– Det er veldig tilfredsstillende å kunne fikse ting selv

Sofie innreder leiligheten sin med hjemmelagde møbler, kunst fra egen hånd og nøye avstemte favorittfarger.

FOTO: Andres Pless
FOTO: Andres Pless Vis mer
Publisert

Du skal ikke ha vært lenge på ­besøk hos Sofie Juhl før du oppdager at interiør er hennes store lidenskap. Alt framstår gjennomtenkt og konsekvent – alt fra fargenyansene som harmonerer med hverandre, til formspråket, som vitner om en sikker hånd i utvelgelsen av møbler og design.

Likevel har Sofie bare én fast regel når det gjelder innredningen av hennes 82 kvadratmeter store leilighet på Nørrebro i København, og det er at ingenting vil forbli som det er.

– Da jeg var liten, ommøblerte jeg rommet mitt i høstferien hvert år. Det var en fast tradisjon, og det sitter nok fortsatt i meg det at det å innrede er en løpende ­prosess som aldri helt tar slutt, sier hun.

Sofie er opplært til selv å gi det et forsøk før hun kjøper seg en ferdig løsning, og det holder hun fortsatt fast ved, både når det gjelder kunst og møbler.
Sofie er opplært til selv å gi det et forsøk før hun kjøper seg en ferdig løsning, og det holder hun fortsatt fast ved, både når det gjelder kunst og møbler. Vis mer
Karnappet i spisestuen utnyttes fullt ut med et rundt bord som Sofie selv har designet. De enkle, svarte stolene er fra Ilva, mens den skulpturelle stolen med de butte formene er designet av Big-Game for Moustache. Fatet på bordet er fra Serax.
Karnappet i spisestuen utnyttes fullt ut med et rundt bord som Sofie selv har designet. De enkle, svarte stolene er fra Ilva, mens den skulpturelle stolen med de butte formene er designet av Big-Game for Moustache. Fatet på bordet er fra Serax. Vis mer

Det var kjærlighet ved første blikk da hun for knapt to år siden fikk mulighet til å skaffe seg denne leiligheten.

Hun hadde alltid drømt om å bo et sted der det var karnapp, og det eksklusive ­kjøkkenet fra Københavns Møbelsnedkeri, som den forrige eieren hadde tegnet og bygd ­spesielt til dette rommet, var også et pluss.

– Da jeg flyttet inn, var jeg fortsatt student, og jeg ville aldri hatt mulighet til selv å bestille meg et slikt kjøkken, så det føltes som den reneste luksus. Jeg setter stor pris på hvordan håndverket og den utrolig høye ­kvaliteten ikke bare gjelder frontene, men også omfatter skuffene, sier Sofie.

Den skulpturelle loungestolen er designet av britiske Faye Toogood og sto øverst på ønskelisten til Sofie i lang tid. Sofabordet har hun bygd selv av trelekter og en skiferplate.
Den skulpturelle loungestolen er designet av britiske Faye Toogood og sto øverst på ønskelisten til Sofie i lang tid. Sofabordet har hun bygd selv av trelekter og en skiferplate. Vis mer
På et podium i stuen står en Hein Studio glassvase fylt med tørkede blomster som en uventet og derfor effektfull fargeeksplosjon i de ellers nøytrale omgivelsene. Den gamle institusjonsstolen er funnet brukt på nettet.
På et podium i stuen står en Hein Studio glassvase fylt med tørkede blomster som en uventet og derfor effektfull fargeeksplosjon i de ellers nøytrale omgivelsene. Den gamle institusjonsstolen er funnet brukt på nettet. Vis mer

Håndverk er også kodeordet i mange av leilighetens øvrige løsninger. Der mange foretrekker å kjøpe seg møblene de har drømt om, har Sofie alltid hatt fordelen av at hun har materialene mellom hendene. Derfor er både spisebordet, det lille sidebordet i stuen og nattbordet på soverommet laget av henne selv – med en smule assistanse fra ­faren hennes – på verkstedet i barndomshjemmet. Neste prosjekt er en radiator­skjuler som ­følger buen i karnappet.

– Det er veldig tilfredsstillende å kunne fikse dette selv. Faren min er ingeniør, så han hjelper meg å regne ut om mine ideer holder og kan realiseres, og så går vi i gang med stikksagen på verkstedet hans, forklarer Sofie.

– Da jeg flyttet inn, var jeg fortsatt student, og jeg ville aldri hatt mulighet til selv å bestille meg et slikt kjøkken, sier Sofie.
– Da jeg flyttet inn, var jeg fortsatt student, og jeg ville aldri hatt mulighet til selv å bestille meg et slikt kjøkken, sier Sofie. Vis mer
Sofie setter stor pris på at det spesialbygde kjøkkenet i solid tre har høy kvalitet hele veien igjennom og ikke kun i frontene.
Sofie setter stor pris på at det spesialbygde kjøkkenet i solid tre har høy kvalitet hele veien igjennom og ikke kun i frontene. Vis mer

Design holder han seg til gjengjeld helt utenfor. Fra det sennepsgule taket på soverommet til den overdimensjonerte stolen av den trendsettende britiske designeren Faye Toogood bærer alt i leiligheten preg av Sofies markante, kreative fingeravtrykk.

– Jeg forelsker meg først og fremst i former og har en svakhet for det skulpturelle og organiske. Mange av de møblene vi tradisjonelt omgir oss med, er jo firkantede – en seng, et skap, et bord – og det spennende oppstår når det får motspill av noe som ­utfordrer og gjør oss nysgjerrige, og som er mykere og mer imøtekommende enn de tradisjonelle, rette linjene. I de fleste av mine egne rom er det noe rundt eller boblete som utfordrer øyet, forteller hun, før hun til slutt legger til:

– Det må gjerne være litt kunstnerisk eller skakt, så man får lyst til å gå på oppdagelsesferd i innredningen. Det gjør alt litt morsommere.

Kjøkkenet er spesialbygd i massivt tre, og det passer fint inn i leilighetens beherskede fargepalett. I vinduskarmen står en klassisk Lyngby-vase fylt med duftende greiner.
Kjøkkenet er spesialbygd i massivt tre, og det passer fint inn i leilighetens beherskede fargepalett. I vinduskarmen står en klassisk Lyngby-vase fylt med duftende greiner. Vis mer
På soverommet har Sofie forsøkt å skape en følelse av boutiquehotell ved å kombinere persienner fra Stila og gardiner fra Ellos med en varm sennepsfarge i taket. Vase og sengetøy er fra H&M Home og de stripete putene fra Normann Copenhagen.
På soverommet har Sofie forsøkt å skape en følelse av boutiquehotell ved å kombinere persienner fra Stila og gardiner fra Ellos med en varm sennepsfarge i taket. Vase og sengetøy er fra H&M Home og de stripete putene fra Normann Copenhagen. Vis mer
Sofie liker å bryte opp alt det firkantede med andre former, slik som dette nattbordet som hun har laget selv.
Sofie liker å bryte opp alt det firkantede med andre former, slik som dette nattbordet som hun har laget selv. Vis mer
Den sennepsgule fargen i taket bærer navnet «Dijon Yellow» og er fra Jotun.
Den sennepsgule fargen i taket bærer navnet «Dijon Yellow» og er fra Jotun. Vis mer
I vinduskarmen på soverommet står en lampe designet av Jaime Hayon for &Tradition og en liten Kähler-skulptur. Lysestaken er fra Hay, designet av Wang & Söderström.
I vinduskarmen på soverommet står en lampe designet av Jaime Hayon for &Tradition og en liten Kähler-skulptur. Lysestaken er fra Hay, designet av Wang & Söderström. Vis mer

Få stilen

Et moderne og klassisk hjem med stramme linjer i monokrom kombinasjon av svart og krem.

Spisestuestol (kr 4000, Menu).
Spisestuestol (kr 4000, Menu). Vis mer
Keramikkskål (kr 1000, H&M).
Keramikkskål (kr 1000, H&M). Vis mer
Gulvlampe (kr 7100, Ferm Living).
Gulvlampe (kr 7100, Ferm Living). Vis mer
Lysestake (kr 150, House Doctor).
Lysestake (kr 150, House Doctor). Vis mer
Bilde med ramme (kr 1000, Bloomingville).
Bilde med ramme (kr 1000, Bloomingville). Vis mer
Putetrekk (kr 350, Ellos)
Putetrekk (kr 350, Ellos) Vis mer
Gardiner (kr 1100, Ellos Home).
Gardiner (kr 1100, Ellos Home). Vis mer
4-seters sofa (kr 17 000, Sofacompany).
4-seters sofa (kr 17 000, Sofacompany). Vis mer
Sofabord (kr 4000, Woood).
Sofabord (kr 4000, Woood). Vis mer
Teppe (kr 1390, Classic Collection).
Teppe (kr 1390, Classic Collection). Vis mer
Spisestuebord (kr 20 500, Ferm Living).
Spisestuebord (kr 20 500, Ferm Living). Vis mer
Lenestol (kr 28 450, Hem/Puffy).
Lenestol (kr 28 450, Hem/Puffy). Vis mer

Av: Jeanette Hoff

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer