interiør:

Det var spesielt én ting som gjorde at paret kjøpte det slitte huset

– Uten at det skal høres altfor rart ut, så hadde huset en ordentlig festenergi.

FOTO: Line Thit Klein
FOTO: Line Thit Klein Vis mer
Publisert

Det traff Lei Foo i det øyeblikket hun gikk over dørstokken og tråkket inn på de originale flisene i gangen: god energi.

Og nettopp det var et av motivene for å kjøpe huset da hun og kjæresten Mads falt for de åpne rommene, de slitte dørene og et gulv som var i ferd med å ramle sammen.

– Uten at det skal høres altfor rart ut, så hadde huset en ordentlig festenergi, sier hun og fortsetter:

– Jeg vet at de som bodde her før oss, ofte arrangerte fester, og jeg tror det fortsatt sitter litt igjen i veggene.

Lei Foo er utdannet smykkedesigner og bruker kunnskapen sin om farger, materialer og estetikk når hun innreder hjemmet sitt.
Lei Foo er utdannet smykkedesigner og bruker kunnskapen sin om farger, materialer og estetikk når hun innreder hjemmet sitt. Vis mer
De to runde sidebordene er fra Heim Boutique. Kisten er vintage, lampen er fra Heim Boutique, og maleriet er av Mischa Pavlovski.
De to runde sidebordene er fra Heim Boutique. Kisten er vintage, lampen er fra Heim Boutique, og maleriet er av Mischa Pavlovski. Vis mer

Det var slett ikke gitt at paret skulle ende opp her, for de hadde sett på hus i andre områder. Men til slutt var det festfølelsen og den gode energien i huset som fikk dem til å slå til.

– God energi er jo et svært abstrakt ­begrep, men for meg handler det om at det skal føles som et godt sted å være, sier hun.

Et langbord inviterer til festlig stemning og er perfekt hvis du, slik som Lei, elsker å holde middagsselskaper for familie og venner. Over bordet henger to «VL45»-lamper fra Louis Poulsen.
Et langbord inviterer til festlig stemning og er perfekt hvis du, slik som Lei, elsker å holde middagsselskaper for familie og venner. Over bordet henger to «VL45»-lamper fra Louis Poulsen. Vis mer
En sjeselong er et utradisjonelt innslag på kjøkkenet, men Lei liker å ha et mykt alternativ for gjester å slå seg ned på mens maten varmes. Kunstverkene er av Morten Klein, Svend Dalsgaard og Alexander Tovborg.
En sjeselong er et utradisjonelt innslag på kjøkkenet, men Lei liker å ha et mykt alternativ for gjester å slå seg ned på mens maten varmes. Kunstverkene er av Morten Klein, Svend Dalsgaard og Alexander Tovborg. Vis mer

I forbindelsen med oppussingen av det gamle huset fra 1880 prøvde hun å finne den perfekte balansen mellom å sette i stand og å bevare ­husets sjel.

– Mye var dessverre så slitt at vi ikke kunne ta vare på det, så vi endte opp med å gjøre om på det meste. Men vi tenker mye på huset i prosessen, fordi det ikke er sikkert at vi skal bo her for alltid, og derfor vil vi sørge for at det vi gjør her, passer ordentlig inn, sier hun.

Lei elsker farger og bruker det bevisst i alt av interiør, kunst og blomster.
Lei elsker farger og bruker det bevisst i alt av interiør, kunst og blomster. Vis mer
Lei og Mads har forlenget kjøkkenets levetid med litt maling, før det om en stund skal byttes ut med et nytt. Bysten oppå overskapet er fra The Plaster Cast Collection av Another Ballroom og Perjesi.
Lei og Mads har forlenget kjøkkenets levetid med litt maling, før det om en stund skal byttes ut med et nytt. Bysten oppå overskapet er fra The Plaster Cast Collection av Another Ballroom og Perjesi. Vis mer

Løsninger, slik som terrazzogulv på badet og naturskifer på taket, er valgt fordi det passer til huset.

– Huset er laget i en tradisjonell byggestil, der skifertak er vanlig. Derfor kunne vi rett og slett ikke legge på røde takstein, selv om det hadde vært billigere, sier gullsmeden.

Du kan med fordel la enkelte rom i bokhyllen være uten bøker, slik at det er plass til å sette kunstgjenstander der. Det holder uttrykket lett og luftig. Leirfiguren til venstre er en såkalt Tanuki av Frederik Vorm og var en gave fra Lei til Mads.
Du kan med fordel la enkelte rom i bokhyllen være uten bøker, slik at det er plass til å sette kunstgjenstander der. Det holder uttrykket lett og luftig. Leirfiguren til venstre er en såkalt Tanuki av Frederik Vorm og var en gave fra Lei til Mads. Vis mer
Lei elsker gulfargen på stuen. – Det er akkurat som å være inni solen, sier hun.
Lei elsker gulfargen på stuen. – Det er akkurat som å være inni solen, sier hun. Vis mer

Den brune stuen, det salviegrønne kjøkkenet og det lyslilla soverommet. Hvert rom har sin egen farge, fordi det ifølge Lei er vakkert med farger i hjemmet. Fargeprøver bryr hun seg ikke så mye om, hun velger maling ut fra små fargekort og intuisjon.

– Hvis vi hadde brukt fargeprøver først, ville vi sikkert ikke endt med å male om stuen tre ganger på halvannet år, men vi liker å være spontane, sier Lei.

Utestuen skal totalrenoveres, men for å sikre at den fortsatt matcher husets stil har paret valgt å bevare den originale ruteinndelingen på vinduspartiet. Puter og vase er fra Heim Boutique.
Utestuen skal totalrenoveres, men for å sikre at den fortsatt matcher husets stil har paret valgt å bevare den originale ruteinndelingen på vinduspartiet. Puter og vase er fra Heim Boutique. Vis mer
Skrivebordet, som er kjøpt i Italia, er bevisst plassert foran vinduet, så det er mulig å kikke ut av og til når man sitter og jobber. Kontorstolen er designet av Charles Eames, og verket «Elastic Love» er av Kristian Finne. Krakken er fra Ikea, og det oransje verket «Kamasutra» er av Alexander Tovborg.
Skrivebordet, som er kjøpt i Italia, er bevisst plassert foran vinduet, så det er mulig å kikke ut av og til når man sitter og jobber. Kontorstolen er designet av Charles Eames, og verket «Elastic Love» er av Kristian Finne. Krakken er fra Ikea, og det oransje verket «Kamasutra» er av Alexander Tovborg. Vis mer

Inspirert av veggfargene på kunstmuseet Den Hirschsprungske Samling startet paret med en mørkeblå nyanse som fungerte fint til kunst, men som virket for kald og mørk da den først tørket på hjemmets vegger. Deretter malte de stuen grønn, før de til slutt endte med en varm, gul nyanse, som Lei er veldig glad i for ­tiden.

– Den er skikkelig gul, men den er så herlig, fordi det er akkurat som å være inni solen. Særlig når det skinner inn gjennom vinduene og du ligger i et opplyst rom som føles varmt og godt, sier hun.

Et soverom skal virke avslappende, og fargevalget er derfor viktig. De brente nyansene på lampene fra Louis Poulsen og sengetøyet fra Fabelab skaper rolige omgivelser i samspill med en sart lilla nyanse på veggen. Kunstverket er av Sebastian Plough Christensen.
Et soverom skal virke avslappende, og fargevalget er derfor viktig. De brente nyansene på lampene fra Louis Poulsen og sengetøyet fra Fabelab skaper rolige omgivelser i samspill med en sart lilla nyanse på veggen. Kunstverket er av Sebastian Plough Christensen. Vis mer
Badet ligger i husets øverste etasje, og har derfor skråtak.
Badet ligger i husets øverste etasje, og har derfor skråtak. Vis mer

Som et pluss står den gule nyansen også fint til kunsten i hjemmet. Hvert kunstverk er valgt med omhu, og det meste er gaver som Mads og Lei har kjøpt til hverandre opp gjennom årene. Derfor betyr de også mye for dem.

– De er som eviggyldige objekter – akkurat som smykker – og det representerer ett eller ­annet man har lyst til å legge vekt på eller verdsetter hos den andre, og det synes jeg er ordentlig fint, avslutter Lei Miriam Foo.

Siden Lei er gullsmed, har hun naturlig nok en stor samling smykker.
Siden Lei er gullsmed, har hun naturlig nok en stor samling smykker. Vis mer
Skap en helhetlig følelse omkring kunsten din ved å male veggen i en sterk farge som komplementerer bildet. Her har veggen fått en kjøttrød nyanse som får fotografiet av Peter Funch til å tre ekstra fram – i tillegg til at den framhever takhøyden i rommet. Også trappen er malt i en rosa nyanse.
Skap en helhetlig følelse omkring kunsten din ved å male veggen i en sterk farge som komplementerer bildet. Her har veggen fått en kjøttrød nyanse som får fotografiet av Peter Funch til å tre ekstra fram – i tillegg til at den framhever takhøyden i rommet. Også trappen er malt i en rosa nyanse. Vis mer

Få stilen

Kontrastfarger framhever hverandre og skaper spennende effekter. Kombiner dem med klassiske designfunn og vintageskatter og få et personlig preg.

Pendellampe med glasskuppel (kr 5100, Louis Poulsen).
Pendellampe med glasskuppel (kr 5100, Louis Poulsen). Vis mer
Putetrekk (kr 80, Ikea).
Putetrekk (kr 80, Ikea). Vis mer
Oppbevaringsboks (kr 150, Hay).
Oppbevaringsboks (kr 150, Hay). Vis mer
Skulptur (kr 1100, AM.PM)
Skulptur (kr 1100, AM.PM) Vis mer
Second handglassvase (kr 350, @pip_interior).
Second handglassvase (kr 350, @pip_interior). Vis mer
Vitrineskap (kr 3800, Venture Home).
Vitrineskap (kr 3800, Venture Home). Vis mer
Spisestuestol i tre (kr 2400, Ellos Home).
Spisestuestol i tre (kr 2400, Ellos Home). Vis mer
Gulvteppe (kr 3500, Bloomingville).
Gulvteppe (kr 3500, Bloomingville). Vis mer
Vintagesofa (kr 590, finn.no). Putetrekk (kr 80, Ikea). P
Vintagesofa (kr 590, finn.no). Putetrekk (kr 80, Ikea). P Vis mer
Salongbord med marmorplate (kr 7200, Ellos Home).
Salongbord med marmorplate (kr 7200, Ellos Home). Vis mer
Sofa (kr 35 000, Eilertsen).
Sofa (kr 35 000, Eilertsen). Vis mer
Plakater med ramme, sett med åtte stykk (kr 600, Ikea).
Plakater med ramme, sett med åtte stykk (kr 600, Ikea). Vis mer

Av: Jeanette Hoff

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer