Lag selv:

Detaljen som blåser liv i uteplassen din!

Selv den minste balkong eller rekkehushage kan forvandles til en grønn, deilig oase - som du lager helt selv.

LAG SELV: Små grep kan gjøre stor forskjell på balkongen eller terrassen. Her er ett av dem. FOTO: Winnie Methmann
LAG SELV: Små grep kan gjøre stor forskjell på balkongen eller terrassen. Her er ett av dem. FOTO: Winnie Methmann Vis mer
Publisert

Espalier av tre

En kjedelig murvegg kan bli til et levende og frodig innslag på terrassen eller i hagen med klassiske espalier av tre. Fordelen med å bygge det selv er at du kan skreddersy det, slik at det passer helt perfekt til ditt hjem. Kanskje til og med male det i favorittfargen din?

Du trenger:
Ca. 19 meter furulister på 1,5 x 2,1 cm
Skruer
Drill
Sag (gjerne listesag)
Sandpapir
Tremaling til utendørs bruk
Malerkost

FOTO: Winnie Methmann
FOTO: Winnie Methmann Vis mer
Trinn 1: Sag listene til disse målene: 8 stk. x 130 cm, 4 stk. x 110 cm, 4 stk. x 68 cm og 4 stk. x 25,5 cm.
Trinn 1: Sag listene til disse målene: 8 stk. x 130 cm, 4 stk. x 110 cm, 4 stk. x 68 cm og 4 stk. x 25,5 cm. Vis mer
Trinn 2: Mal alle listene, og la tørke.
Trinn 2: Mal alle listene, og la tørke. Vis mer
Trinn 3: Legg listene så de danner et harlekinmønster. Legg først halvparten av hver type list slik at de vender én vei. Start så med å bygge mønsteret opp med de lengste listene, som danner midten. Bygg deretter videre med de mellomlange listene, og avslutt med de korteste listene øverst og nederst. Legg så resten på toppen, så de vender den andre retningen.
Trinn 3: Legg listene så de danner et harlekinmønster. Legg først halvparten av hver type list slik at de vender én vei. Start så med å bygge mønsteret opp med de lengste listene, som danner midten. Bygg deretter videre med de mellomlange listene, og avslutt med de korteste listene øverst og nederst. Legg så resten på toppen, så de vender den andre retningen. Vis mer
Trinn 4: Skru listene sammen. Hvis ønskelig, kan du male stativet et strøk før du monterer det på veggen.
Trinn 4: Skru listene sammen. Hvis ønskelig, kan du male stativet et strøk før du monterer det på veggen. Vis mer

Enkelt stativ av bambus

Med bare tre bambuspinner kan du enkelt og raskt bygge ditt eget plantestativ. Stikk pinnene i en potte med jord. De må stå langs siden av pottens kant, og med lik avstand mellom hver pinne. Samle pinnene på toppen, og bind dem sammen med en tynn snor. Bambus er et sterkt, billig og bærekraftig materiale, og pinnene kan kjøpes i hagesentre eller jernvareforretninger.

Tips! Du kan også bruke greiner eller andre typer runde pinner. Greiner gir et rustikt og naturlig uttrykk, mens runde pinner gir et mer minimalistisk.
Tips! Du kan også bruke greiner eller andre typer runde pinner. Greiner gir et rustikt og naturlig uttrykk, mens runde pinner gir et mer minimalistisk. Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer