Brannfare:

Dette bør du aldri gjøre med brukte fyrstikker

Kan potensielt være en stor branntrussel.

BRANNFARE: - Hvis fyrstikken ikke er helt slukket, og du putter den ned i en eske full av brennbart, tørt tre, kan det selvsagt ta fyr, sier eksperten til KK. Foto: NTB
BRANNFARE: - Hvis fyrstikken ikke er helt slukket, og du putter den ned i en eske full av brennbart, tørt tre, kan det selvsagt ta fyr, sier eksperten til KK. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det blir stadig mørkere og kaldere ute, og mange av oss tenner i peisen og bruker mer levende lys for å skape en hjemmekoselig atmosfære på kveldstid.

Du finner gjerne frem de fineste kubbelysene dine, henter en fyrstikkeske og tenner på lyset. Så blåser du ut fyrstikken og legger den tilbake i fyrstikkesken igjen...

Men visste du at dette potensielt kan være en stor branntrussel?

Husk at fyrstikken du nettopp brukte er varm og det kan fremdeles være glo i den. Hvis du legger den tilbake i fyrstikkesken risikerer du å tenne på de andre fyrstikkene i esken.

I verste fall kan hele fyrstikkesken ta fyr, og det kan bli en farlig situasjon.

Så hvor bør man legge brukte fyrstikker?

Opplever at esken tar fyr

- Dersom en fyrstikk legges tilbake i fyrstikkesken før den er tilstrekkelig avkjølt, kan den antenne resten av fyrstikkene i esken. Vi har flere eksempler på at nybrukte fyrstikker har tent på fyrstikkesken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer