Dekor

Dette er Norges stiligste vegg

Med disse enkle tipsene kan du sette i gang med din egen.

NORGES FINESTE BILDEVEGG: Inger Frøyshov har brukt flere uker på denne bildeveggen som går fra gulv til tak. Hun vant et gavekort på 10.000 kroner hos Florence Design. Se flere bilder lenger den i saken. Foto: Privat
NORGES FINESTE BILDEVEGG: Inger Frøyshov har brukt flere uker på denne bildeveggen som går fra gulv til tak. Hun vant et gavekort på 10.000 kroner hos Florence Design. Se flere bilder lenger den i saken. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I løpet av det siste året har KK.no fått et lite innblikk i mange av de fantastiske flotte hjemmene som befinner seg rundt om i landet.

Interiørbloggeren Inger Beate Hemsborg viste oss hvordan du kan få et soverom du aldri får lyst til å forlate, og vi har besøkt gründer og designer i Blafre, Ingrid Erøy Fagervik, som fortalte oss at oppussing av bad slett ikke trenger å være kostbart.

Denne gangen var KK.no og KK Living på utkikk etter Norges fineste bildevegg, og etter å ha mottatt mange kreative og morsomme forslag er det nå kåret en vinner.

KK Living er et nytt og annerledes interiørmagasin fra KK, som du kan glede deg til kommer i butikkene på mandag!

Les hvordan du kan skape din egen bildevegg lenger ned i saken!

LES OGSÅ: 3 interiør-apper du må prøve

Bygget opp over flere uker

- Nå ble jeg så glad! Jeg har jobbet så mye med den veggen. Veldig mye av det du ser har jeg laget selv, forteller Inger Frøyshov (26) fra Hønefoss.

Bildeveggen hennes går fra gulv til tak og er bygget opp over flere uker, og hun er den heldige vinneren av et gavekort fra Florence Design på 10.000 kroner.

- Selv om det er mye forskjellig, syns jeg det er blitt en fin helhet til sammen. Det var en utfordring å sette alt sammen uten at det skal se rotete ut. Noen av rammene er fra jeg var liten, andre har jeg kjøpt på loppemarked, forteller hun til KK.

Bildeveggen til Inger imponerte juryen ved å være morsom, ellevill, kreativ og samtidig veldig vakkert oppsatt. Det er tydelig at hjertet, hjernen og hendene har vært i arbeid.

Juryen består av KK Livings sjefredaktør, Gjyri Helén Werp, redaktør Mai Eckhoff Morseth og Art Director Ina Birgithe Martinsen.

Se flere av de andre stilige bildeveggene som er sendt inn her:


LES OGSÅ: De 25 beste IKEA-nyhetene

Slik kan du lage din egen bildevegg

Selv om Inger brukte noen uker på sitt bildevegg-prosjekt, er det ikke noe problem å finne lettere løsninger når du skal gå løs på din egen bildevegg.

- Ikke bry deg for mye om «regler» for oppheng av bilder, som at det må være like mange centimeter mellom hver ramme eller at store bilder må henge under små, forteller Mai Eckhoff Morseth, redaktør i Living og utgavesjef i KK Spesial.

Hun anbefaler at du heller tar hensyn til rommet, hvilket uttrykk du ønsker å skape og din egen personlighet.

- Hvis du og resten av interiøret ikke er stringent og oppmålt med linjal, trenger ikke bildeveggen din være det heller, sier Eckhoff Morseth.

LES OGSÅ: Ny trend inntar norske stuegulv

Ikke glem lyssetting

Når du først har lagt litt arbeid i en bildevegg er det essensielt at du sørger for at den synes, og da har Morseth et enkelt tips.

- Bildene trenger lys, og har du takspotter trenger det ikke være vanskeligere enn å vri dem mot bildene, i stedet for at de lyser opp gulvet under dem.

For at alt skal få like mye oppmerksomhet anbefaler hun at du ikke velger bilder som varierer for mye i størrelsen, ettersom det vil føre til at de små bildene forsvinner. Når du skal ha mye på én vegg, gjelder det å finne en balanse.

- Det er flott om det er en fellesnevner for bildene og pynten på veggen, enten det er i tema eller farger. Men blir alt for likt, kan det også fort bli kjedelig.

LES OGSÅ: - Kvitt deg med halvparten av alt du eier

Foto: KK Living
Foto: KK Living Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer