Søppelbøtte uten søl

Dette geniale trikset holder søppelbøtta luktfri

Glemmer du å tømme søppelet i en travel hverdag? Da bør du følge dette enkle rådet.

SØPPELBØTTE UTEN SØL: Følger du dette tipset, vil du slippe å rengjøre søppelkassene hver gang de bli griset til. FOTO: NTB
SØPPELBØTTE UTEN SØL: Følger du dette tipset, vil du slippe å rengjøre søppelkassene hver gang de bli griset til. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det er ikke alltid man får tømt søppelkassene like ofte som man burde. Da kan det oppstå en uappetittlig lukt på kjøkkenet – et sted man gjerne forbinder med god hygiene.

En ripe i lakken blir det når søppelet begynner å lukte, eller når søppelvann renner ned i bøtta dersom det for eksempel har vært en rift i posen du la oppi.

Men fortvil ikke, vi har funnet løsningen. Eller – det vil si Instagrams system- og organiseringsdronning Caroline, bak kontoen @ordenogsystem, har delt løsningen med sine nærmere 40 000 følgere.

Enklere blir det ikke

Først kan det være lurt å rengjøre selve søppelbøtta. Kanskje sitter det rester eller gammel os fra tidligere søppel. For å få bort lukten kan eddik være et fint middel å fjerne den med.

Legg et tørkepapir nederst i den rene søppelkassa, og tilfør noen dråper med nøytraliserende lukt på papiret før du legger posen i bøtta.

I videoen bruker Caroline Zoflora som er desinfiserende, nøytraliserer lukt med en god duft. Eddik skal visstnok også være effektivt da den har samme evne til å nøytralisere lukt.

Et annet tips dersom du har mye vått søppel, for eksempel når du skal tømme matfett fra stekepanna i posen, legg tørkepapir eller avispapir i bunnen. Det vil absorbere fuktigheten.

Har skapt stort engasjement

Med godt over 2000 likerklikk, bugner også kommentarfeltet av begeistring og iver etter å prøve trikset. En av brukerne foreslår også poser som lukter lavendel, og kan fortelle at det aldri lukter vondt i hennes søppelskuff.

En annen igjen foreslår kattesand som har mange av de samme nøytraliserende egenskapene som blir nevnt i videoen.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer