STILIG: De store vinduene gir perfekte lysforhold. Gunn mener at huset setter sitt eget særpreg på interiøret. Foto: Yvonne Wilhelmsen
STILIG: De store vinduene gir perfekte lysforhold. Gunn mener at huset setter sitt eget særpreg på interiøret. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Kk Living

Dette hjemmet MÅ du se

Glem den romantiske drømmen på landet. Huset på Ulvøya er så kult at vi kunne flyttet rett inn!

Publisert

Her bor:
Gunn Kvalsvik (47), Trond Fjørtoft (46) og barna Amanda (16) og August (12). Gunn er redaktør, journalist og grafisk formgiver, mens Trond er arkitekt.

Vi har lovet å unngå klisjéer som «idyllisk drøm» og «avbrekk fra hektisk hverdag». Det skal holde hardt, tenker vi umiddelbart. Kanskje ikke så rart; hus etter hus med store, grønne hager nærmest slår mot oss i det vi kjører innover øya, og da har vi ikke en gang
nevnt toppen av kransekaka; den fantastiske utsikten til Oslofjorden. Heldigvis, kan vi kanskje si, stopper den klassiske idyllen her.

RENE LINJER: Det klassiske huset fra 60-tallet skiller seg ut i nabolaget. Foto: Yvonne Wilhelmsen
RENE LINJER: Det klassiske huset fra 60-tallet skiller seg ut i nabolaget. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Eneboligen fra 60-tallet framstår nemlig som alt annet enn et romantisk pepperkakehus. Med sine rene linjer og klassiske arkitektur, kunne den like gjerne ligget i et urbant strøk i Oslo.

ENKELT: Det er myke overganger mellom rommene i huset, og de lyse fargene gir en sval stemning. Foto: Yvonne Wilhelmsen
ENKELT: Det er myke overganger mellom rommene i huset, og de lyse fargene gir en sval stemning. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

- Jeg er like forelsket nå som jeg var da vi flyttet inn for 12 år siden. Her får vi det beste av både natur og by, forteller Gunn. Ektemannen Trond kunne ikke vært mer enig.

Likevel var det ikke først og fremst den unike beliggenheten som fikk dem til å falle for huset. Designen var minst like unik! Men det var ikke alle som så det de så...

BASSENGET: Ungene elsker å bade gjennom hele
sommeren. Lykter sørger for stemning etter mørkets frembrudd. Foto: Yvonne Wilhelmsen
BASSENGET: Ungene elsker å bade gjennom hele sommeren. Lykter sørger for stemning etter mørkets frembrudd. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

LES OGSÅ: Stilakutten: Nødhjelp til verandaen

Husets særpreg var godt gjemt

- Da vi kjøpte det, var husets særpreg godt gjemt bak et tykt og oransje vegg-til-vegg-teppe, lite praktiske løsninger, og tykke gardiner. Stilen kledde rett og slett ikke huset. Vi så lenger, og la merke til de rene linjene. Det var nok ikke mange som så det samme, for budrunden ble ikke den heftigste. Heldigvis, tenker vi i dag, sier Gunn.

Og drømmehjemmet var ikke langt unna. Etter å ha fjernet de store gardinene, revet veggen mellom stue og kjøkken, malt alt hvitt, samt byttet til en enklere innredning på kjøkkenet, var mye gjort.

SOVEROMMET: Som resten av huset, er også soverommet innredet enkelt og smakfullt. Foto: Yvonne Wilhelmsen
SOVEROMMET: Som resten av huset, er også soverommet innredet enkelt og smakfullt. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

- Det var en aha-opplevelse med en gang vi fikk fjernet gardinene, åpnet romløsningen og sluppet inn lys, sier Gunn.

Både Gunn og Trond kommer fra små øyer på Sunnmøre. Etter mange år i henholdsvis Oslo,Trondheim, Bergen og opphold i utlandet, kom lengselen etter naturen tilbake da de fikk sitt andre barn. Det var bare én begrensning - de ville ikke bo for langt unna byen.

- Det er vanskelig å få det mer landlig så nært Oslo. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd, men faren min som er stolt sunnmøring, retter alltid på meg når jeg sier at jeg ser ut mot havet. Da sier han at jeg ser ut mot en fjord, og ikke et hav, ler Gunn.

HELE FAMILIEN TRIVES: Med svømmebasseng og stor tomt å boltre seg på, er Amanda (16) og August (12) minst like begeistret for huset som sine designinteresserte foreldre. Foto: Yvonne Wilhelmsen
HELE FAMILIEN TRIVES: Med svømmebasseng og stor tomt å boltre seg på, er Amanda (16) og August (12) minst like begeistret for huset som sine designinteresserte foreldre. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

LES OGSÅ: Blomsten du også kan spise

Viktig å investere i møbler

Med en tomt på godt over ett mål, og to utganger som går rett ut i den store hagen, er det imidlertid umulig å si at familien ikke bor midt i naturen. Om sommeren går ute- og innerom nærmest over i hverandre. Det passer August godt. Han stortrives i svømmebassenget, og hagen er umåtelig populær blant kameratene.

- Begge barnas venner har gått ut og inn her i mange år. Sånn sett er vi veldig privilegerte. Vi ser at de trives, så vi har prioritert å bruke noen kroner på å vedlikeholde bassenget om sommeren, sier Gunn.

STORE VINDUER: Fra gulv til tak, slik at utsikten kan nytes fullt ut. Foto: Yvonne Wilhelmsen
STORE VINDUER: Fra gulv til tak, slik at utsikten kan nytes fullt ut. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Både hun og Trond er bevisste på hva de legger penger i. Nylig investerte de i Vitra-kopiene av Eames’ klassiske stoler. Hele åtte stykker trengte de, og det var ikke billig. På samme måte ble sofaen prioritert da de flyttet inn. I stedet for å betale lite for en fin, men enkel sofa av lav kvalitet, valgte de å legge noen titusener i stuas mest brukte møbel. Det har de ikke angret på.

ENKELT: Kjøkkeninnredningen fra Ikea er enkel og klassisk. Gunn forteller at det var et bevisst valg å kjøpe en tidløs innredning som gikk i ett med huset. Foto: Yvonne Wilhelmsen
ENKELT: Kjøkkeninnredningen fra Ikea er enkel og klassisk. Gunn forteller at det var et bevisst valg å kjøpe en tidløs innredning som gikk i ett med huset. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

- Jeg hadde siklet etter disse møblene lenge, og da vi kjøpte dem var det som en investering. Noen investerer i kunst, men vi valgte å investere i klassiske møbler.

Det er ikke vanskelig å få Gunn til å fortelle om husets historie. Hun vet alt om tidsepoken det ble bygget i, og at stilen var 60-tallets gjenskapning av 30-tallets funkislook.

Når vi spør om hun kan beskrive sin egen interiørstil, blir svaret knappere. Det er ikke fordi hun ikke er interessert i interiør, men som hun selv sier - hun kjøper ting hun synes er fine. Og det er ekstra fint at ting holder høy kvalitet.

–- Når man bor i et hus som har et så tydelig uttrykk, legger det sterke føringer for resten av interiøret. Jeg har alltid vært fan av det klassiske, funksjonelle, og litt minimalistiske, så for meg kunne ikke det passet bedre, sier Gunn.

LES OGSÅ: Kjøp hagemøblene brukt

Denne saken er hentet fra fjorårets sommerutgave av KK Living. 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer