Interiørrådet

Dette interiørtipset bør du få med deg: - Absolutt et godt kjøp!

Ifølge Tone Kroken er det særlig ett tips som gjelder når du skal finne budsjettalternativer som ser ut som luksusmøbler.

ELSKER Å FINNE BUDSJETTFAVORITTER: - Utvalget av budsjettvennlige møbler og interiør har aldri vært større og av høyere kvalitet, sier interiørekspert Tone Kroken til KK. Hun deler sine beste råd til hvordan velge riktig. Foto: Yvonne Wilhelmsen.
ELSKER Å FINNE BUDSJETTFAVORITTER: - Utvalget av budsjettvennlige møbler og interiør har aldri vært større og av høyere kvalitet, sier interiørekspert Tone Kroken til KK. Hun deler sine beste råd til hvordan velge riktig. Foto: Yvonne Wilhelmsen. Vis mer
Publisert

- Det er mange av oss som kjenner på at alt har blitt dyrere i disse dager, og derfor er det naturlig å tenke seg godt om før man gjør større investeringer i hjemmet, sier interiørarkitekt Tone Kroken til KK.

Hun understreker at tiden er over for impulskjøp og stadige utskiftninger, men at det å investere i kvalitet heldigvis ikke alltid handler om å velge alt det dyreste av møbler.

- Det jeg opplever som en tydelig tendens er at også kjedebutikkene tar kvalitet og miljø på alvor og leverer gode produkter innenfor sin prisklasse, sier Kroken.

I podkasten Interiørrådet diskuterer Kroken og KK-journalist Benedicte Wessel-Holst hva som kan være gode budsjettalternativer dersom man har planlagt noen oppgraderinger og ser at pengene kanskje ikke strekker helt til.

- Og derfor har Tone funnet fram til sine fem budsjettfavoritter for sesongen, for å vise at det fint går an å få til en oppgradering for et lavere budsjett enn man kanskje hadde sett for seg, sier Wessel-Holst.

Hun påpeker at det å blande «dyrt og billig» tradisjonelt har vært noe moteinteresserte har vært gode på, men at det nå også har blitt langt vanligere også når det kommer til innredning av hjemmet.

Kroken bekrefter dette.

- Jeg blander masse! Kjedebutikkene har utviklet seg veldig de siste årene, både tilfanget og kvaliteten har økt betraktelig, så her er det fullt mulig å gjøre gode kjøp i gode kvaliteter, påpeker Kroken.

Hun understreker at de beste kjøpene i kjedebutikkene ofte er de dyreste variantene.

- Det må du forklare?

- Det handler om at for eksempel lingardiner kjøpt på HM eller Kid vil være av de dyreste gardinene i sortimentet der, men likevel veldig bra pris til å være en lingardin. Mye fordi de kjøper inn stort og presser prisene på den måten, forklarer Kroken og drar parallellen til klær.

- En kashmirgenser fra Zara for eksempel, vil også være et godt kjøp av samme årsak. Ja, den er langt dyrere enn de andre genserne de selger, men den er absolutt et godt kjøp, forklarer Kroken.

Det du skal se etter

- Men Tone, kan du si noe overordnet om hva som er de beste kjøpene, hva jeg skal se etter for å finne budsjettvarianter som ser like fine ut som noe langt dyrere?

- Ja det kan jeg! Jeg elsker det spørsmålet. Det du må se etter er de møblene som har en viss tyngde og som ser stødige ut. Tyngde gir alltid en følelse av kvalitet, billige ting er ofte ustø og vaklevorne, forklarer Kroken.

Wessel-Holst mener det bekrefter det hun lærte av Jurrasic Park.

- For alle som husker den scenen med nattkikkerten i bilen, hvor den voksne spør: «Is it heavy?», og han lille gutten svarer «yes» og den voksne svarer: «Then it's expensive». Det er jo sant! Det er en regel!

- Det er ofte tilfellet ja, sier Kroken og ler.

- Når det gjelder for eksempel vaser, ville jeg også tenkt stort og stødig. Dette har jeg nevnt før også, men store objekter ser ofte mer eksklusive ut, enn små. Husk det når du ser etter lysestaker, vaser og krukker. Og duker! Velg stor duk, gjerne i lin!

- Se etter naturmaterialer som lin og ull. Dette gjelder gardiner og tekstiler ellers. De koster litt mer, men du får mye for pengene og det ser ut som en «million», tipser Kroken.

- Skal du på loppemarked i høst, se etter store tunge glassvaser, helst klare. Og Röhmer-glasset er tilbake for fullt, se etter det også, tipser Kroken ivrig.

Hør flere budsjettips i episoden, samt hvilke konkrete møbelfavoritter Tone Kroken har funnet i høst her:

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer