Resirkulering:

Dette kaster vi oftest i feil søppeldunk

Og vi har garantert gjort noen av disse 6 kastetabbene selv ...

RESIRKULERING: Det kan fort skje at søppel ikke havner der det hører hjemme, dessuten er det noen jokere man bør vite hvor skal hen. FOTO: NTB.
RESIRKULERING: Det kan fort skje at søppel ikke havner der det hører hjemme, dessuten er det noen jokere man bør vite hvor skal hen. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert

Det er viktig å kaste søppelet der det hører hjemme. Det vet vi. Men det er ikke alltid like selvsagt hvor det hører hjemme. Og stadig kommer det flere dunker som kjemper om plassen i skapet under vasken samtidig som det kan virke som det bare blir mer og mer emallasje.

KK har tidliere skrevet om at 35 prosent av vinflaskene likevel ikke ender opp der de skal.

Det har hendt flere enn én gang at usikkerheten har slått ned i meg både før og etter at en gjenstand har vandret heden. Dessuten blir det ofte et samtaletema i heimen og på besøk hos slekt og venner.

Den siste kildesorteringstvisten i «heimhusan» gikk på at jeg var blitt observert mens jeg kastet tomme kaffeposer feil- gjentatte ganger. For det som var antatt plast og plassert i lilla avfallsposer, har et lag aluminium på innsiden. Dessuten har det opp gjennom pågått en diskusjon om grisen liker teposer og kaffegrut eller ikke.

Derfor tok jeg kontakt med kommunikasjonsrådgiver, Tina Skudal i renovasjonsselskapet BIR AS og Jørgen Bakke Fredriksen, kommunikasjonsrådgiver i Renovasjons- og gjenvinningsetaten i Oslo kommune. Nettopp for å få vite hvilket søppel som skal hvor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer