Interiør:

Dette rommet gjorde at Louise og Jacob holdt på å trekke seg fra budrunden

– Vi falt ikke pladask for huset, men nå som vi har kommet i mål med oppussingen har rommet faktisk blitt en favoritt.

FOTO: Mia Mortensen
FOTO: Mia Mortensen Vis mer
Publisert

Det var ikke akkurat kjærlighet ved første blikk da kjæresteparet ­Louise la Cour og Jacob Hald så huset første gang. Med et tilbygg fra 2007, som for ­paret mest av alt minnet om en klønete vinterhage, var det ­faktisk nær ved at de slett ikke hadde lagt inn bud på den ellers klassiske murmester­villaen.

– Vi falt ikke pladask for huset, men ­etter at vi er kommet i mål med oppussingen, er dette tilbygget nesten blitt favorit­rommet vårt, forteller Louise om det solfylte til­bygget, som i dag er inn­redet som stue.

Louisa la Cour og kjæresten Jacob beskriver seg selv som «irriterende enige» når det gjelder innredningen av huset sitt.
Louisa la Cour og kjæresten Jacob beskriver seg selv som «irriterende enige» når det gjelder innredningen av huset sitt. Vis mer
Det gamle tilbygget er blitt oppgradert til stue, og blitt sparsommelig innredet med sofa og puff fra Sofacompany, så lyset og de grønne omgivelsene kommer til sin rett. Sofabordet har paret selv satt sammen, og består av en marmorplate som de fant brukt på nett, og som deretter er plassert på en ramme av stål. Pendellampen er fra Ellos Home.
Det gamle tilbygget er blitt oppgradert til stue, og blitt sparsommelig innredet med sofa og puff fra Sofacompany, så lyset og de grønne omgivelsene kommer til sin rett. Sofabordet har paret selv satt sammen, og består av en marmorplate som de fant brukt på nett, og som deretter er plassert på en ramme av stål. Pendellampen er fra Ellos Home. Vis mer
Klassisk dansk design og hjemmelagde løsninger er hovedelementene i Louises og Jacobs innredning. Hyllen har paret selv bygget av MDF-plater, mens stolene er fra Hay og PH5-taklampen fra Louis Poulsen.
Klassisk dansk design og hjemmelagde løsninger er hovedelementene i Louises og Jacobs innredning. Hyllen har paret selv bygget av MDF-plater, mens stolene er fra Hay og PH5-taklampen fra Louis Poulsen. Vis mer

Med en felles evne til å se muligheter framfor utfordringer endte paret likevel med å kjøpe huset. Dermed sto de overfor en omfattende – og ikke minst kostbar – renovering.

For å få råd til å velge dyrere kvalitets­materialer og mer holdbare løsninger har ­Louise og Jacob med storstilt Pippi ­Langstrømpe-mentalitet selv stått for hele ­oppussingen, helt fra den innledende ­rivingen til den altoppslukende gjenoppbyggingen.

– Vi var helt grønne og har brukt lang tid på alt, for det har vært utrolig viktig for oss at det ikke skulle se ut som et ­mislykket gjør-det-selv-prosjekt, forklarer Louise om oppussingsprosessen.

Høye trepaneler er en enkel måte å skape et herskapelig uttrykk på. Og disse har Jacob selv laget av MDF-plater. Kommoden er et bruktfunn, og bordlampen er fra &Tradition.
Høye trepaneler er en enkel måte å skape et herskapelig uttrykk på. Og disse har Jacob selv laget av MDF-plater. Kommoden er et bruktfunn, og bordlampen er fra &Tradition. Vis mer
Det kan være en fordel å bygge enkelte møbler selv, særlig hvis de skal ha flere funksjoner. Paret har selv bygget benken i stuen, og har sydd puter til den, slik at de har ekstra god plass til å sitte og nyte morgensola.
Det kan være en fordel å bygge enkelte møbler selv, særlig hvis de skal ha flere funksjoner. Paret har selv bygget benken i stuen, og har sydd puter til den, slik at de har ekstra god plass til å sitte og nyte morgensola. Vis mer
Den hjemmebygde benken i gangen fungerer også som oppbevaring til sko.
Den hjemmebygde benken i gangen fungerer også som oppbevaring til sko. Vis mer

Og resultatet taler for seg. Høye tre­panel, vakre fiskebeinsgulv og innbygde løsninger vitner om de utallige timene med hardt arbeid det har krevd å vekke det gamle huset til live.

Louise er ikke redd for å ta feil valg når det handler om innredning. Hun er god til å visualisere forskjellige kombinasjoner på forhånd, og parets innredning er derfor også preget av vakkert avstemte pasteller kombinert med hjemmebygde møbler og store, skulpturelle planter som tilfører liv og ­volum. Det er imidlertid ikke bare ­Louise som trives i de fargerike rammene.

– Vi er utrolig nok irriterende enige når det gjelder innredning, og derfor er det ­faktisk ganske enkelt for oss å treffe valg, uansett om det gjelder materialer, farger eller møbler, avslutter Louise.

Fiskebeinsmønster går igjen flere steder i huset, selv på spisebordet, som Louise og Jacob selv har bygget for å få det til å passe gulvet i stuen.
Fiskebeinsmønster går igjen flere steder i huset, selv på spisebordet, som Louise og Jacob selv har bygget for å få det til å passe gulvet i stuen. Vis mer
På soverommet tilfører de blottlagte bjelkene og kakigrønne lingardinene fra Ellos Home en varm og koselig hulestemning.
På soverommet tilfører de blottlagte bjelkene og kakigrønne lingardinene fra Ellos Home en varm og koselig hulestemning. Vis mer
Lingardiner gir et mykt lys på kontoret, der det hjemmebygde skrivebordet har fått selskap av J81-stolen i røkt eik fra FDB Møbler.
Lingardiner gir et mykt lys på kontoret, der det hjemmebygde skrivebordet har fått selskap av J81-stolen i røkt eik fra FDB Møbler. Vis mer
Fiskebeinsmønsteret opptrer også på badet, der de blågrå flisene harmonerer med gulvet i resten av huset.
Fiskebeinsmønsteret opptrer også på badet, der de blågrå flisene harmonerer med gulvet i resten av huset. Vis mer

Få stilen

Gi hjemmet følelsen av liv, energi og harmoni med lyse møbler og innslag av grønt.

Pinnestol (kr 3300, Hay).
Pinnestol (kr 3300, Hay). Vis mer
Bordlampe (kr 3200, &Tradition).
Bordlampe (kr 3200, &Tradition). Vis mer
Putetrekk (kr 150, H&M Home).
Putetrekk (kr 150, H&M Home). Vis mer
Salongbord (kr 7100, FermLiving).
Salongbord (kr 7100, FermLiving). Vis mer
Treseters sofa (kr 13 400, Jotex).
Treseters sofa (kr 13 400, Jotex). Vis mer
Pendellampe (kr 3300, Ellos Home).
Pendellampe (kr 3300, Ellos Home). Vis mer
Kommode (kr 6300, Wood).
Kommode (kr 6300, Wood). Vis mer
Plantekasse (kr 2295, Menu).
Plantekasse (kr 2295, Menu). Vis mer
Glassvase (kr 700, House Doctor).
Glassvase (kr 700, House Doctor). Vis mer
Lenestol (kr 5000, Sofacompany).
Lenestol (kr 5000, Sofacompany). Vis mer
Kurv (kr 600, Kave Home).
Kurv (kr 600, Kave Home). Vis mer

Av: Jeanette Hoff

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer