Tulipaner

Dette virale trikset skal redde slappe tulipaner

Dette sier den norske ekspertene.

TULIPANER: Tulipaner er en av favorittblomstene våre til påske, og kan holde i flere uker dersom vi steller dem riktig. FOTO: NTB
TULIPANER: Tulipaner er en av favorittblomstene våre til påske, og kan holde i flere uker dersom vi steller dem riktig. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Her om dagen da jeg lette etter inspirasjon, kom jeg over et spennende tips på det britiske nettstedet Good Housekeeping som jeg tror er relevant for mange i disse dager: nemlig hvordan man kan unngå slappe tulipaner.

Ifølge en blomsterselger på Columbia Road Market i London, skal det å legge en mynt i vasen gjøre underverker for tulipanene. Det sies nemlig at kobberet i mynten skal kunne hemme bakterieveksten i vannet og dermed forlenge tulipanenes levetid betraktelig.

Men stemmer dette? Vi har hørt med ekspertene.

- Vi gjorde dette i «gamle dager»

Karl-Rune Nilsen, som er gartner og blomsterdekoratør hos Vestby Hage og Design, forteller at det var mange som sverget til dette trikset før i tiden.

- Ja, det stemmer at vi gjorde dette i «gamle dager», da det fortsatt fantes store 5-øringer i kobber. Det hadde nok en viss effekt på holdbarheten til tulipanene, sier han til KK.

Men dagens mynter inneholder jo også kobber, faktisk over 70 prosent, så de burde vel ha samme effekt på tulipanene som de gamle 5-øringene?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer