Doktorvillaen til Line og Jesper ble egentlig solgt til noen andre
– Skjebnen ville likevel at vi allerede et halvt år senere skulle få muligheten til å kjøpe huset.
KristinnaAndreasen
Publisert
Da Line Jelsbech og Jesper Græm var på utkikk etter et feriehus i Odder-området sør for Aarhus, dukket denne tidligere doktorvillaen opp. Husets historie og mange fine detaljer fikk paret til å tenke seg om en ekstra gang.
– Vi hadde aldri sett for oss at vi skulle bo i et hus, men da vi begge fikk den samme gode magefølelsen, sørget vi straks for å få en visning, forteller Line Jelsbech.
Line Jelsbech er en kreativ sjel som har startet flere virksomheter. Det siste var barne- og loppeuniverset Lille Nor i Aarhus, der man kan selge ting som barna ikke bruker lenger.
Vis mer
Utformingen av brystpanelet understreker det herskapelige og elegante uttrykket. Veggen er malt i en varm kontrastfarge som framhever panelveggen. Både veggpanelet og radiatorskjuleren er originale, fra 1926. De firkantede trefatene på bordet er fra Munk Collective, og vasen er et loppefunn. Spisebordet og -stolene er fra Bolia.
Vis mer
Hun og Jesper bestemte seg for å flytte fra leiligheten sin i hjertet av Aarhus. Gleden var imidlertid kort, for drømmen brast da huset ble solgt til noen andre før de selv rakk å kjøpe det.
– Skjebnen ville likevel at vi allerede et halvt år senere skulle få muligheten til å kjøpe huset, og da nølte vi ikke et sekund, sier Line.
Selv om paret har satt sitt personlige preg på innredningen, har de samtidig valgt å være tro mot husets historie, detaljer og sjel. Panelveggene, radiatorskjulerne og vinduene, som er de originale fra 1926, har bidratt til å sette rammene for familiens innredning.
Ved å plassere sofaen midt i rommet kommer de originale radiatorskjulerne til sin rett. Sofa og sofabord er fra Bolia, og putene er fra Compliments, Eline Engel og Ferm Living. Både bordlampen og pendellampen er fra Louis Poulsen, og det massive skatollet har Line arvet fra sine besteforeldre.
Vis mer
Line er glad i å lage stilleben, noe hun har gjort på både sofabordet og bokhyllen her. Lampen som har fått ny skjerm, er et loppefunn.
Vis mer
– Det har vært en gave å overta et gammelt hus med alle dets muligheter, vakre, originale detaljer og spennende historie, forteller Line Jelsbech.
Bruk komplementærfarger til å skape et vakkert og harmonisk inntrykk når du ser gjennom flere rom. Sofastuen er malt i fargen «Green Marble», mens mellomstuen har fått fargen «Pale Linden». Kontoret er malt i «Transparent Pink», mens fargen i spisestuen heter «Muskatnøtt». Alle fargene er fra Jotun.
Vis mer
Det store huset er på hele 400 kvadratmeter.
Vis mer
De gamle detaljene og innredningen med loppefunn og arveting gjør at villaen, på tross av at den er så stor, er innredet stemningsfylt og hjemmekoselig. Line Jelsbech knytter seg til de tingene hun omgir seg med, og derfor er det en god historie bak mye av interiøret her.
– De fleste av møblene våre har alltid fulgt oss. Det er også en av grunnene til at vi kjøper færre ting. Samtidig vil jeg gjerne ta hensyn til miljøet, så vi kjøper møbler med lang levetid, sier hun.
Møbler i treverk gjør uttrykket varmere, slik som med denne skjenken og dette overskapet.
Vis mer
Har du et lite kjøkken uten så mye skapplass, kan du utnytte plassen på kjøkkenbenken med norgesglass til mysli, ris og lignende. Keramikken er fra Mette Duedahl, Trine Rytter og Vildersbøll.
Vis mer
Lines innredningsstil er ikke fast definert, men hun lar seg i stor grad styre av intuisjonen når hun velger farger og møbler. Likevel er det en sammenheng i innredningen.
– Jeg tar alltid utgangspunkt i magefølelsen og smaken min. At det er en sammenheng i innredningen, er mer eller mindre ubevisst.
En innbygd bokhylle kan både ha et praktisk og dekorativt formål. Ved å bruke hyllens fulle høyde framheves rommets herskapelige fornemmelse. Lampen er «Flowerpot» fra Verner Panton. Koppene er fra Royal Copenhagen og Balsalen. Bordet er fra Hübsch, mens stolene er fra Bolia.
Vis mer
På soverommet skaper lyse jordfarger en rolig stemning, mens tekstiler i mørke jordfarger bryter med det ensartede uttrykket. Nattbordet er fra Trævarefabrikernes Udsalg, mens bordlampene er fra le Klint. Sengen med sengegavl er fra Jysk med tekstiler fra Ferm Living, Aiayu, Studio Feder og H&M
Vis mer
For å skape en romslig følelse og rolige overflater har Line Jelsbech valgt å innrede med store møbler plassert midt i rommene.
– Vi bruker mye tid på å jobbe, og kontoret er heldigvis blitt et av mine favorittrom, sier hun.
Benken i gangen er fra Takt, speilet fra Ferm Living og kurven et loppefunn.
Vis mer
Har du klesplagg du er ekstra glad i, kan du gjøre dem til en del av innredningen ved å la dem henge framme.
Vis mer
Fargen grønn har dannet utgangspunkt for valget av veggfarger. Som kontrast går interiør i komplementærfargen rød igjen flere steder i huset, og også veggfargene på kontoret og i spisestuen har røde toner.
– Jeg ønsker å skape et vakkert fargesyn gjennom rommene og samtidig knytte rommene sammen uten at det må for mange interiør- og møbelinvesteringer til. Det har krevd en del fargeprøver og tålmodighet, forteller Line Jelsbech.
Mosaikkfliser på badet har fått en renessanse. Her er de i blåtoner og rustrødt. Håndkleet er fra Algan.
Vis mer
Skap et balansert og harmonisk uttrykk med ulike trematerialer, duse farger og delikate mønster.
«Hertig»- spisestuestol (kr 9500, Eiklund).
Vis mer
Pute (kr 290, House Doctor).
Vis mer
Taklampe i opalglass (kr 1630, Menu).
Vis mer
Strikket puff (kr 500, Ikea)
Vis mer
Matisse-plakat fra 1985. (kr 500, lousiana.dk).
Vis mer
Oppbevaringsbord i tre (kr 2140, Ferm Living).
Vis mer
Rottingstol (kr 2495, Ikea).
Vis mer
Vintagebord i furu og marmor fra 1700-tallet (kr 3200, blomqvist.no).
Vis mer
«Dylan» treseter sofa (kr 11 000, Sofacompany).
Vis mer