Rengjøring av dusjhode

Du vil ikke tro hvor mye skitt som skjuler seg her

Og med denne ingrediensen kan du enkelt rengjøre dusjhodet.

RENGJØRING PÅ BADET: Ofte er det lettere å få seg til å vaske seg selv enn badet. Heldigvis gir vi deg noen enkle tips til rengjøring av baderom! FOTO: NTB
RENGJØRING PÅ BADET: Ofte er det lettere å få seg til å vaske seg selv enn badet. Heldigvis gir vi deg noen enkle tips til rengjøring av baderom! FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det kan ofte kreve en liten dose mental styrke å skulle rengjøre badet. Spesielt krevende er det å vaske de stedene man ikke virkelig er nødt til å rengjøre like ofte som vasken, speilet og toalettet.

Rengjøringen blir likevel mer motiverende og lettere å gjennomføre dersom metoden er så enkel at det er gjort uten stort energi- og tidsforbruk.

Med sosiale mediers univers av tips og triks, har KK kommet over noen enkle metoder som gjør rengjøringen til en lek – iallfall nesten!

Den magiske eddiken

De fleste som eier en kaffetrakter, oppvaskmaskin og vannkoker er klar over at disse bør avkalkes med jevne mellomrom. Dette for å fjerne kalk som finnes i vannet fra springen. Vi kan typisk se det som hvite flekker på bestikket når det er tid for å avkalke oppvaskmaskinen.

Men visste du at dusjhodet også bør avkalkes?

Heldigvis er løsningen enkel – du kan nemlig bruke vidundermiddelet eddik!

Avkalkingsprosessen kan være en typisk handling man utsetter fordi det ikke kreves i den ukentlige vaskerutinen. Gjør du det som beskrevet under, vil du føle at dusjhodet avkalkes nærmest av seg selv. TikTok-brukeren Armen Adamjan viser i et høyt tempo hvordan du kan bruke eddik som rengjøringsmiddel.

«Hvis du hater å vaske – her er noen hacks å gjøre det enklere!», starter Adamjan med å si i videoen.

DEMONSTRERER: I videoen demonstreres det hvordan du trer posen med eddik over dusjhodet. FOTO: Skjermdump TikTok/@creative_explained
DEMONSTRERER: I videoen demonstreres det hvordan du trer posen med eddik over dusjhodet. FOTO: Skjermdump TikTok/@creative_explained Vis mer

Slik gjør du:

1. Hell litt eddik i en gjenlukkbar frysepose.

2. Fest posen rundt dusjhodet og la den henge slik i én time.

3. Når du tar posen av, vil du se at eddiken har trukket til seg kalken som var samlet opp inni dusjhodet.

Adamjan bekrefter etter å ha prøvd metoden selv, at det er verdt å la posen med eddik henge en times tid: «Du vil ikke tro hvor mye skitt som kommer ut!»

Og når du først er i gang.

Den samme oppskriften fungerer også på vaskens kran – både på kjøkken og bad. Det kan være noe vanskeligere å feste posen, men bruk eventuelt en strikk for å holde den på plass.

Dersom selve armaturen på vasken også er synlig skittent og det er vanskelig å få vekk flekkene – gni over med en klut med vann og eddik. Da vil du se at flekkene oppløses og vasken blir skinnende ren.

Dusjdørene kan også ha godt av eddik

Har du en tom sprayflaske liggende, har du enda en enkel måte å rengjøre deler av badet på. Fyll flasken med litt eddik, spray eddiken på dusjdørene, dra over med en klut og skyll av med vann.

Med den rengjøringseffekten eddik har, er iallfall vi inspirert til å ha en flaske i lageret av rengjøringsmidler hjemme.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer