INTERIØR: Skjønnhetsekspert og blogger Silke Grane viser deg hvordan du innreder med sesongens store fargetrend - pasteller. FOTO: Dianna Nilsson
INTERIØR: Skjønnhetsekspert og blogger Silke Grane viser deg hvordan du innreder med sesongens store fargetrend - pasteller. FOTO: Dianna Nilsson Vis mer

Interiør:

Duse drømmer

De støvete pastellene er sesongens store fargetrend. Se hvordan skjønnhetseksperten Silke kombinerer dem!

Silke Grane er opptatt av alt som er fint. Det gjelder både i jobben som skjønnhetsekspert og i hjemmet, en leilighet på 85 m², som hun deler med datteren Carla på 12 år. Det ses tydelig at det er to estetisk beviste damer som bor i hjemmet.

Overalt er det fine, rosa nyanser på puter, puffer og pynt sammen med gylne streif, som en liten stol i messing ved siden av sengen. Eller en gullfarget Lyngby-vase som pynter opp kaminhyllen i stuen sammen med et lite Eiffeltårn. Blomsterbuketter står på bordet og i vinduskarmen og gir duft og farge til rommene. Med sitt valg av tekstiler, tapet og tilbehør har Silke skapt et superfeminint univers. Pssst, slik frisker du opp hjemme med rosa interiør!

– Med alderen er jeg blitt mer og mer bevisst på innredning. Jeg har gått fra 90-tallets «hvitt og slitt»-stil gjennom den lyse nordiske stilen – og til å innrede med flere farger. Nå er min stil ganske så feminin og pyntet – og jeg elsker ting med gull, smiler Silke.

LES OGSÅ: 24 fantastiske nyheter til hjemmet

STUA: Silke har valgt nøytrale nyanser til veggene, sofaen og gulvteppet i stuen, og tilsatt tilbehør i dempede farger for å gi rommet liv. Gulvteppet er fra Ellos, sofa og sofabord er fra Bolia.com. Putene er blant annet fra Christina Lundsteen og De Fire Årstider. Den runde vase er fra Kähler, og krukken med gullprint er fra Bjørn Wiinblad. FOTO: Dianna Nilsson
STUA: Silke har valgt nøytrale nyanser til veggene, sofaen og gulvteppet i stuen, og tilsatt tilbehør i dempede farger for å gi rommet liv. Gulvteppet er fra Ellos, sofa og sofabord er fra Bolia.com. Putene er blant annet fra Christina Lundsteen og De Fire Årstider. Den runde vase er fra Kähler, og krukken med gullprint er fra Bjørn Wiinblad. FOTO: Dianna Nilsson Vis mer

Silke jobber hjemmefra, så hun har valgt å innrede med skjønne ting som gjør henne glad.

– Det er viktig for meg at mitt hjem er hyggelig, med bøker, blomster og godt lys. Mitt hjem er jo også mitt kontor, så jeg liker at tingene omkring meg er pene. Det inspirerer meg i jobben min hver dag, forklarer Silke, som har skrevet om skjønnhet i snart 20 år, bl.a. som skjønhetsredaktør i ukebladet Femina og nå som skjønnhetsekspert i sitt eget bloggunivers, BeautybySilke.dk.

Den startet hun fordi hun savnet en blogg som var henvendt til kvinner over 25 år.

– Jeg er nemlig selv 46 år og har helt andre skjønnhetsbekymringer enn en kvinne på 25 år, forteller Silke.

Silkes yndlingsrom er soverommet, der hun har skapt det ultimative kvinneunivers med spesielt utvalgte skjønnhetsprodukter, dufter, nydelig tapet, flotte bøker og myke tekstiler som inviterer til å slappe av etter lange dager foran pc-en eller på pressebesøk.

– Jeg elsker soverommet mitt. Det er ikke særlig stort, men det er det flotteste rommet i leiligheten, synes jeg. Og så er det samtidig megahyggelig, forteller Silke, som elsker å ligge i sengen om kvelden og se seg rundt og bare nyte hvor pent det er.

LES OGSÅ: Jutta er dronningen av smarte oppbevaringsløsninger!

Silke elsker biopeisen som gir den enkle stuen litt klassisk stil og hyggestemning. Peisen er lett å flytte dit hun ønsker den. Vasen er fra Lyngby Porcelæn, ballettfotoet er fra Det Kongelige Teater, Eiffeltårnet er funnet på en tur til Paris, og brevvekten er fra Oliver Gustav. Den rosa lampen er fra Lindholdt Studio.
Litt av alt det som inspirerer Silke. Eiffeltårnet er fra Paris, krukken med gullprint er fra Bjørn Wiinblad, brevvekten er fra Zara Home, og de skjønne puffene med frynser er fra Bloomingville.
Lag din egen fotokunst, som Silke har gjort med det fine motefotoet på veggen over sofaen. Hun fikk bildet forstørret og trykket som plakat.
Ved spisebordet har Silke hengt grå bokkasser på veggen. Hun bruker grå nyanser flere steder i leiligheten, da de gir litt motvekt til alle de feminine fargene hun boltrer seg med for tiden. Lignende bokkasser fås hos WalterGrey.dk.
Selv på kjøkkenet er fargevalget feminint. Teserviset er fra A Simple Mess, og de økologiske teene i vakker emballasje er fra Cocoon hos Illums Bolighus.
Silkes spisebord er også hennes arbeidsbord, derfor skal møblene være komfortable å sitte i. De turkise velurstolene er funn fra Søstrene Grene, og spisebordet er fra Ikea. Messingstolen ved enden av bordet er fra Bloomingville, og putene er fra Christina Lundsteen. På bordet står vase og skål fra A Simple Mess.
Silke har satt et utvalg av sine dekorative skjønnhetsprodukter vakkert sammen foran patinerte franske speilfliser fra Fired Earth.
Silkes yndlingsrom er det innbydende, feminine soverommet. Det har fått masse personlighet med stripete tapet fra Osborne & Little på den ene veggen. Seng, sengegavl og det grå sengeteppet er fra Ikea. Der skal alltid være noe fint å se på, synes Silke, som elsker messingstolen fra Bloomingville. Hun bruker den som nattbord. Putene er fra Rue Verte og Tapet-Cafe. Det rosa teppet i lin er fra Broste Copenhagen. Kjolen på sengen er fra Missoni.
Parfymen er fra Chanel, og lignende glasskuppel fås på Ikea. De dekorative bøkene er bl.a. en bok om Chanel og en notisbok fra Christian Lacroix, som bl.a. fås hos Fenomen.dk.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: