interiør:

Ekte gårdsidyll

På en over 200 år gammel gård har Carla Cammilla Hjort skapt sitt drømme-sommerhus.

Skap en sommerlig stemning med lette møbler og fargerike tekstiler. FOTO: Iben og Niels Ahlberg
Skap en sommerlig stemning med lette møbler og fargerike tekstiler. FOTO: Iben og Niels Ahlberg Vis mer
Publisert

Det var på mange måter tilfeldig at dette skulle bli Carla Cammilla Hjorts feriehus. Men etter at hun fikk vite om det av en bekjent, innså hun fort at det innfridde mange av hennes krav. Ikke minst fordi det kun ligger en times kjøring unna hennes hjem i København. Og i tillegg ligger det midt i en grønn oase i enden av en gårdsvei.

Gården ble bygget i 1777 og har derfor en lang historie med seg. Den forrige eieren hadde stedet i 20 år og var selv møbelsnekker, så derfor var huset i god stand. Og da Carla Cammilla overtok, var den fylt med gamle tapeter og antikt interiør som fulgte med på kjøpet.

– Det var som å bevege seg rundt i et skattkammer. I rom etter rom dukket antikk tapet, høye paneler og gammelt interiør fram, sier hun.

Innredningen av huset består av en blanding av de tingene som allerede sto i huset, møbelfunn fra loppemarkeder og moderne design. Carla Cammilla er grunnlegger av ArtRebels og Space10, som arbeider med å finne nye bærekraftige boformer og med hvordan vi i framtiden kan produsere mat og møbler mer lokalt. Og den bærekraftige tankegangen er også synlig i innredningen her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer